Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Appeltern vergelijken

Zoek je een vakman voor vloerverwarming in Appeltern? Vloerverwarming betreft een vorm van centrale verwarming dat onder de vloer wordt ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze site bieden wij handige informatie over de verschillende keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de kosten. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Appeltern!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-appeltern-6629

Vloerverwarming laten leggen in Appeltern

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Heb je geen technische kennis, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Zo’n vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een professional. In dat geval mag je erop vertrouwen dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stapsgewijs waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de badkamer, gang, toilet, berging / schuur, keuken, woonkamer. Ook kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het type installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende installaties zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood product ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een oude dekvloer of vloerbedekking zoals tegels, parket, laminaat, PVC, linoleum, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in Appeltern alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw 06-nummer. Via mail of per post sturen we kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in West Maas en Waal en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van goede vloerverwarming experts nabij Appeltern

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is komt tot stand door allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de hoogte van de investering. In het volgende schema bieden we details over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Met name bij renovatieprojecten en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop komt direct de afwerkvloer te liggen. Belangrijke eigenschappen zijn een lagere keteltemperatuur en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Appeltern.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Vaillant, Bosch, Nefit, ATAG.

Natbouwsysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Therminon, WTH, Technea, Danfoss, Warmup, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Appeltern

Een volledig elektrisch product werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische installaties zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die je niet constant gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Appeltern

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd erg kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Appeltern.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen opstoken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Appeltern liggen tussen de €950,00 – €2300,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van veel facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige zaken die de prijs bepalen: het type vloerverwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de volgende tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Appeltern (update dinsdag, 16 april 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€755 – €790
20 – 25 m2€900 – €1300€1125 – €1500
45 m2€2300 – €2800€2525 – €3200
65 – 70 m2€3775 – €4425€4150 – €4700
85 – 90 m2€5250 – €5675€5750 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, wapening, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten plus afvoer en uurloon (provincie Gelderland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer vormen de beste combinatie. Notitie: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Hierna tref je stapsgewijs de kenmerken van de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Appeltern? In het gedeelte hieronder delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jou verder adviseren en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Maasbommel, Horssen en Alphen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- en hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente West Maas en Waal is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.westmaasenwaal.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Appeltern?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.275 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.100 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement is mede afhankelijk van het soort product, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In een goed geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Appeltern, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren boven op de vloer die er nu al ligt. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6629.

Plaats een reactie