Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Boven-Leeuwen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Boven-Leeuwen? Vloerverwarming is een laag temperatuur verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Via onze site check je uitgebreide informatie over de actuele keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Boven-Leeuwen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-boven-leeuwen-6657

Vloerverwarming laten leggen in Boven-Leeuwen

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Met een professional heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Maak een schatting van het aantal M2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de woonkamer, berging / schuur, gang, keuken, toilet, slaapkamer. Mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Gangbare producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op stroom. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer absoluut het overwegen waard.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, vinyl, parket, laminaat, tapijt, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Boven-Leeuwen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon krijg jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in West Maas en Waal en de omliggende gemeente. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming experts nabij Boven-Leeuwen

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? De keuze wordt ook beïnvloed door het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de hoogte van de investering. In het onderstaande blok vertellen we meer over de diverse soorten en hun toepassingen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. In situaties bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn een kleinere opbouwhoogte en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Boven-Leeuwen.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Nefit, ATAG, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit zorgt voor extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Technea, Magnum, WTH, e-Heat, Warmup, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Boven-Leeuwen

De elektrische variant heeft stroom als warmtebron. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Boven-Leeuwen

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit heeft als gevolg dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Boven-Leeuwen.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Boven-Leeuwen liggen tussen de €1125,00 tot €1900,00. De exacte kosten worden gecalculeerd op basis van meerdere facetten. Ten eerste zijn er grote prijsverschillen of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzes die de prijzen bepalen: het soort verwarmingssysteem, de grootte van de kamer, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave tonen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Boven-Leeuwen (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Onkosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€765 – €785
25 m2€900 – €1325€1075 – €1625
50 m2€2350 – €2825€2650 – €3300
60 – 65 m2€3825 – €4375€4025 – €4775
85 – 90 m2€5100 – €5650€5700 – €6275
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, wapening, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels vormen de beste combinatie. Tip: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna check je in het kort aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: kunnen tot 29 graden of hoger worden verwarmd!
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Boven-Leeuwen? Onderstaand tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Afferden, Beneden-Leeuwen en Deest.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente West Maas en Waal bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.westmaasenwaal.nl). Voor slimme en duurzame energiesystemen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door middel van energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Boven-Leeuwen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €800 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot wel €5.500 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het type product (traditioneel vs. elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement wordt bepaald door het soort product, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Boven-Leeuwen, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als voordeligste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze aanpak worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6657.

Plaats een reactie