Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Altforst vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Altforst? Vloerverwarming wil zeggen een populaire vorm van huisverwarming dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit platform bekijk je alles over de meest toegepaste soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Altforst!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-altforst-6628

Vloerverwarming laten leggen in Altforst

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan adviseren we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, gang, keuken, woonkamer, berging / schuur, toilet. Wanneer omhanden kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veel gekozen types zijn een watergedragen of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In veel situaties is een infrarood oplossing een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, linoleum, parket, PVC, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Hiermee kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Altforst op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vul jouw gegevens in. Zoals adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de computer of telefoon ontvang je 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in West Maas en Waal en de nabije omgeving. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming specialisten nabij Altforst

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere belangrijke zaken zijn het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en budget. Hieronder tref je handige informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Dat is vooral zo als de budgetten summier zijn en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Altforst.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, AWB, ATAG, Nefit, Remeha, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, Therminon, Warmup, e-Heat.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Altforst

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en vloerverwarmingsfolie zijn enkele populaire mogelijkheden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Altforst

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen liggen kort onder de afwerklaag. Dit zorgt ervoor dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Altforst.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een slimme manier warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Altforst kost globaal gezien tussen de €1000,00 tot €1975,00. De precieze kosten worden gecalculeerd op basis van allemaal factoren. Ten eerste is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige zaken die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de grootte van de ruimte, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de onderstaande tabel bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Altforst (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Kosten bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €745€760 – €810
20 – 25 m2€875 – €1275€950 – €1625
40 – 45 m2€2275 – €2850€2675 – €3350
65 m2€3725 – €4425€4050 – €4700
80 m2 +€5175 – €5775€5625 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Sinds enkele jaren kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Let op: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Laat je vooraf informeren door een vakman of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave vind je overzichtelijk de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Altforst? In het onderstaande overzicht tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Alphen, Appeltern en Heerewaarden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente West Maas en Waal bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.westmaasenwaal.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Altforst?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.025 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.100 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (elektrisch of traditioneel), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het gekozen model, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glas, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Altforst, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een goede keuze. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6628.

Plaats een reactie