Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beneden-Leeuwen vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Beneden-Leeuwen? Dit is een comfortabel verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Je hebt geen last meer van koude voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl delen we handige informatie over de populaire keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Beneden-Leeuwen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-beneden-leeuwen-6658

Vloerverwarming laten leggen in Beneden-Leeuwen

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een expert.

 1. Beschrijf je huis

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Bijvoorbeeld slaapkamer, berging / schuur, woonkamer, toilet, keuken, badkamer. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het type installatie. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende producten zijn een watergedragen installatie of een verwarming op basis van stroom. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vertel wat het huidige oppervlak is. Dit kan gaan om enkel een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, tapijt, PVC, linoleum, vinyl, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat de huidige staat van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Beneden-Leeuwen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post ontvang jij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in West Maas en Waal en omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Beneden-Leeuwen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past wordt bepaald door verschillende onderdelen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de prijsindicatie. In het onderstaande blok lees je handige informatie over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair als de budgetten summier zijn en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Beneden-Leeuwen.

 • De financiële investering is goed te overzien.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Nefit, Intergas, Remeha, Vaillant, ATAG.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Bij de natbouw variant komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, Therminon, WTH, e-Heat, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Beneden-Leeuwen

Een elektrisch model werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische modellen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Beneden-Leeuwen

Wanneer je alles laat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Beneden-Leeuwen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een slimme manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Beneden-Leeuwen liggen op gemiddeld €1075,00 – €1825,00. De exacte kosten hangen af van allerlei onderdelen. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele factoren die de totaalprijs bepalen: het soort installatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel verstrekken we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beneden-Leeuwen (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€755 – €810
20 – 25 m2€900 – €1300€1075 – €1450
40 – 50 m2€2350 – €2825€2600 – €3225
60 – 65 m2€3850 – €4350€4175 – €4775
85 – 90 m2€5150 – €5700€5650 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Eigenlijk kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Belangrijk: bepaalde vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of vloerenwinkel. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Onderstaand delen we in het kort praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beneden-Leeuwen? In het schema hieronder bekijk je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Puiflijk, Wamel en Afferden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente West Maas en Waal is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.westmaasenwaal.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Beneden-Leeuwen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor 10 tot 20 m2 tot om en nabij de €6.550 voor 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het gewenste systeem (warm water of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het type model, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beneden-Leeuwen, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Een tweede manier is infrezen. Als je daarvoor kiest zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6658.

Plaats een reactie