Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Alphen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Alphen? Het is een zuinige manier van verwarmen die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website ontdek je handige informatie over de verschillende typen vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Alphen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-alphen-6626

Vloerverwarming laten leggen in Alphen

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een specialist. Met een professional is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan vertellen we je kort maar krachtig wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, gang, badkamer, keuken, toilet, berging / schuur. Ook kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het type systeem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Populaire producten zijn een watergedragen installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen zal een infrarood model ook interessant.

 3. Jouw huidige vloer

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, linoleum, parket, laminaat, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Kies wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Alphen eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan het adres van de woning, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief krijg jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in West Maas en Waal en de omliggende regio. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming installatiebedrijven regio Alphen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In het volgende schema delen we details over de meest gekozen soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in op maat gemaakte isolatieplaten en noppenplaten. Hier wordt meteen de vloer gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Alphen.

 • Snellere en optimale warmteverspreiding.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook geschikt voor appartement of verdiepingsvloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, ATAG, AWB, Bosch, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit geeft een meer solide vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, Magnum, e-Heat, Therminon, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Alphen

De elektrische variant is een populaire manier van verwarmen met stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische modellen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Alphen

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Unieke verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat jouw vloer snel lekker warm is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Alphen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een slimme manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Alphen kost globaal gezien tussen de €1225,00 – €2475,00. De precieze kosten worden berekend a.d.h.v. velerlei werkzaamheden. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Andere aspecten die de totaalprijs bepalen: het type systeem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het type vloerbedekking. In de volgende tabel vind je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Alphen (update zondag, 14 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€750 – €805
20 – 25 m2€850 – €1300€975 – €1475
40 – 45 m2€2275 – €2850€2600 – €3350
60 – 65 m2€3750 – €4375€4150 – €4750
85 – 90 m2€5200 – €5675€5500 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, noppenplaten, thermostaat, tackerplaten, pompschakelaar, draadmatten en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Belangrijk: diverse types hebben een te hoge thermische weerstand. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder tref je samengevat de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Alphen? In de tabel hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Dreumel, Maasbommel en Bergharen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente West Maas en Waal kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.westmaasenwaal.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Alphen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €925 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot wel €6.500 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door de geselecteerde installatie (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het geselecteerde systeem, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In perfect geïsoleerde kamers zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van (spouw)muurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Alphen, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als snelste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6626.

Plaats een reactie