Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dreumel vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Dreumel? Vloerverwarming is een verwarmingstype die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze website bekijk je veel info over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Heb je interesse? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dreumel!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-dreumel-6621

Vloerverwarming laten leggen in Dreumel

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je twee linker handen, of komt het niet gelegen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Zo heb je garantie dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan specificeren stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Inzicht in je huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, keuken, toilet, gang, berging / schuur. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het soort installatie. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen producten zijn een watergedragen installatie of een installatie op basis van elektriciteit. Soms is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een cement dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, tegels, vinyl, linoleum, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of nader te bepalen. Hiermee kunnen aangesloten installatiebedrijven in Dreumel eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. In de basis gaat het om adresgegevens, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) ontvang jij gratis offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in West Maas en Waal en de omliggende regio. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming installatiebedrijven nabij Dreumel

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Jouw keuze is afhankelijk van verschillende onderdelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Gaat het om nieuwbouw of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Verder wordt er gekeken naar type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In het volgende schema delen we bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als de budgetten summier zijn en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in isolerende noppenplaten & isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Dreumel.

 • Ideaal voor bijruimtes en kleinere kamers.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Nefit, AWB, Intergas, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Bij de natbouw variant wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor een meer solide vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur kan wat langer vastgehouden worden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Danfoss, Magnum, Technea, WTH.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Dreumel

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Losse kabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die je niet constant gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Dreumel

Wanneer je alles laat infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd erg kort is en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Dreumel.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • De vloer blijft even hoog als ervoor.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm maken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Dreumel komen uit tussen de €1125,00 tot €1925,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. verschillende werkzaamheden. Boven alles maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Variabele aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de volgende weergave verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dreumel (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €720€765 – €810
20 m2€950 – €1275€1050 – €1575
40 – 50 m2€2325 – €2775€2550 – €3375
65 m2€3825 – €4450€4200 – €4850
80 m2 +€5225 – €5800€5525 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, draadmatten, tackerplaten, thermostaat, noppenplaten, wapening en arbeid (provincie Gelderland).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Tip: enkele vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of winkel. Zij vertellen je graag wat de juiste afwerkvloer is met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand verstrekken we samengevat meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dreumel? Onderstaand delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Op deze website vind je ook installateurs in Hernen, Heerewaarden en Leur.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente West Maas en Waal bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.westmaasenwaal.nl). Voor verduurzaming producten zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Dreumel?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.300 voor 15 m2 tot zo’n €6.150 voor grotere klussen van 100 m2. Het tarief wordt berekend aan de hand van het gewenste model (elektrisch of traditioneel), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door de gewenste installatie, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een juist geïsoleerde ruimte is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dreumel, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is geen probleem. Er zijn 2 manieren: Als voordeligste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6620, 6621.

Plaats een reactie