Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Velsen-Noord vergelijken

Interesse in vloerverwarming in Velsen-Noord? Vloerverwarming is een systeem om een ruimte te verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op dit platform vind je alles over de actuele keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Velsen-Noord!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-velsen-noord-1951

Vloerverwarming laten leggen in Velsen-Noord

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Ben je niet handig, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan hieronder adviseren we in vijf stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de badkamer, keuken, slaapkamer, woonkamer, toilet, berging / schuur. Optioneel kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veelvoorkomende types zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. Soms zal een infrarood model ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tegels, vinyl, linoleum, laminaat, tapijt, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Velsen-Noord eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als de locatie van je huis, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Per mail sturen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Velsen en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van de beste vloerverwarming installateurs regio Velsen-Noord

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Het perfecte systeem wordt bepaald door allerlei thema’s: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: het type ondervloer de kwaliteit van de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en budget. In het volgende schema tref je nuttige informatie over de relevante systemen en hun voordelen.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds populairder. Dat is vooral zo bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. De gevolgen daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Velsen-Noord.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit, AWB, Remeha.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (bijvoorbeeld wapeningsnetten & staalvezelwapening). Daarmee realiseert men meer stabiliteit en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, e-Heat, Warmup, Technea, Therminon.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Velsen-Noord

Een volledig elektrisch product wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn de meest populaire toepassingen. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Velsen-Noord

Als je gaat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Velsen-Noord.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw ruimtes op een innovatieve verwarmen opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Velsen-Noord schommelen tussen de €1300,00 – €1950,00. De precieze kosten worden bepaald door verschillende onderdelen. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke factoren die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende tabel kan je aan de slag met de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Velsen-Noord (update zaterdag, 15 juni 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€700 – €735€760 – €800
20 – 25 m2€900 – €1325€1150 – €1650
40 – 45 m2€2325 – €2875€2650 – €3275
60 – 70 m2€3775 – €4425€4125 – €4700
80 – 85 m2€5175 – €5675€5625 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, noppenplaten, wapening, tackerplaten, pompschakelaar, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Noord-Holland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen geven de beste prestaties. Disclaimer: meerdere afwerkvloeren geven minder goede prestaties. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hieronder verstrekken we in het kort meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Velsen-Noord? Onderstaand vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Egmond-Binnen, IJmuiden en Egmond aan den Hoef.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- of bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Velsen is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.velsen.nl). Voor vergroenings installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Velsen-Noord?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.425 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zo’n €6.300 voor een groter huis (100 m2). Het definitieve tarief wordt bepaald door de gewenste installatie (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van de gewenste installatie, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door (spouw)muurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Velsen-Noord, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1950, 1951.

Plaats een reactie