Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Santpoort-Noord vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Santpoort-Noord? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Bijkomend voordeel: stof dwarrelt minder snel rond. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit portaal lees je alles over de diverse vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Santpoort-Noord!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-santpoort-noord-2071

Vloerverwarming laten leggen in Santpoort-Noord

Als je technisch onderlegd bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet heel complex. Is dit allemaal nieuw, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. Met die beslissing is er geen twijfel of de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we stapsgewijs welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Mogelijkheden zijn de woonkamer, slaapkamer, badkamer, berging / schuur, keuken, gang. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Neem een besluit over het type systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen keuzes zijn een watergedragen of een systeem dat werkt op elektriciteit. Doorgaans is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Verduidelijk op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Bijvoorbeeld een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, tegels, tapijt, vinyl, linoleum, parket. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondergrond is. Zoals een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Santpoort-Noord vooraf kijken of er plek is.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om je woonadres, jouw e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post delen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Velsen en omliggende plaatsen. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van gespecialiseerde vloerverwarming installateurs nabij Santpoort-Noord

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Waar je ook rekening mee moet houden: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de huidige isolatiewaarden en de kostenindicatie. In het volgende schema delen we meer details over de te overwegen installaties en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt meer en meer toegepast. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit een gunstige opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Santpoort-Noord.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, Intergas, Vaillant, Bosch, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Dit verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op extra stevigheid en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Magnum, Warmup, e-Heat.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Santpoort-Noord

Het elektrische systeem werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Santpoort-Noord

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Santpoort-Noord.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Comfort, gemak en geld besparen?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Santpoort-Noord komen uit tussen de €1050,00 – €2175,00. De precieze kosten zijn natuurlijk afhankelijk van diverse werkzaamheden. Boven alles is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Santpoort-Noord (update donderdag, 13 juni 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€775 – €790
20 m2€900 – €1350€950 – €1600
45 – 50 m2€2200 – €2875€2575 – €3275
60 – 65 m2€3775 – €4400€4075 – €4825
80 – 90 m2€5200 – €5700€5550 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Noord-Holland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: meerdere soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Je kunt dan denken aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Laat je vooraf informeren door een expert of showroom. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder bekijk je samengevat de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een goed alternatief voor houten vloer die goed samengaat.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Santpoort-Noord? In het gedeelte hieronder check je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Eventueel kunnen zij jou bij de hand nemen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Haarlemmerliede, Santpoort-Zuid en Spaarndam.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Velsen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.velsen.nl). Voor duurzame oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Santpoort-Noord?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €875 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.850 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie is afhankelijk van het gewenste systeem (warm water of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type systeem, de afwerklaag maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Santpoort-Noord, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Als je daarvoor kiest worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2070, 2071.

Plaats een reactie