Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Velserbroek vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Velserbroek? Het gaat om een populaire manier van verwarmen die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je houd meer ruimte over in je huis! Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via onze site check je alles over de veel gekozen typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Velserbroek!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-velserbroek-1991

Vloerverwarming laten leggen in Velserbroek

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. In die situatie weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In ons complete stappenplan verduidelijken we in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Bijvoorbeeld woonkamer, gang, slaapkamer, keuken, badkamer, toilet. Indien beschikbaar is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Maak een keuze voor een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Bekende soorten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Jouw huidige vloer

  Geef door welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een nieuwe dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, PVC, parket, tapijt, laminaat, tegels. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Velserbroek eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail sturen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Velsen en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van erkende vloerverwarming experts nabij Velserbroek

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan allerlei thema’s: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In het volgende schema vind je aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze manier wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in op maat gemaakte noppenplaten of isolatieplaten. Hierover wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Velserbroek.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, ATAG, AWB, Nefit, Intergas, Bosch.

Vloerverwarming nat systeem

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit zorgt voor een bestendige en sterke vloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Danfoss, Therminon, WTH, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Velserbroek

Een elektrisch systeem werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn het overwegen waard. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Velserbroek

Als je kiest voor infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Velserbroek.

 • Totaaloplossing van frezen inclusief leggen / aansluiten.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Velserbroek kost globaal gezien tussen de €1125,00 tot €2225,00. Accurate kostenramingen worden gecalculeerd op basis van meerdere facetten. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke zaken die de totaalprijs bepalen: het type vloerverwarmingssysteem, de kamers die je wilt verwarmen, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In het volgende blok bieden we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Velserbroek (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €725€760 – €805
20 m2€850 – €1275€1050 – €1500
40 – 50 m2€2200 – €2750€2550 – €3275
65 – 70 m2€3825 – €4500€4075 – €4700
80 – 85 m2€5150 – €5650€5750 – €6350
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn het best te combineren. Belangrijk: sommige soorten zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder bekijk je kort en bondig aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Velserbroek? Op deze pagina delen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Velsen-Zuid, Overveen en IJmuiden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Velsen kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.velsen.nl). Voor hernieuwbare maatregelen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Velserbroek?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €775 voor 10-15 m2 tot zo’n €5.500 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs kom tot stand door het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement is onderhevig aan het soort systeem, de afwerklaag en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Velserbroek, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Een tweede manier is infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1990, 1991, 1992.

Plaats een reactie