Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Santpoort-Zuid vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Santpoort-Zuid? Het is een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform ontdek je handige informatie over de huidige segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Santpoort-Zuid!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-santpoort-zuid-2082

Vloerverwarming laten leggen in Santpoort-Zuid

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een installateur. In die situatie heb je de zekerheid dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de woonkamer, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, keuken, gang. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het soort systeem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Vaak gekozen modellen zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Denk dan aan de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals tegels, vinyl, parket, tapijt, laminaat, linoleum. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Santpoort-Zuid zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als jouw adres, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Op jouw mail sturen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Velsen en de omliggende gemeente. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten nabij Santpoort-Zuid

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Zoek je iets voor een nieuwe woning of ga je een bestaande woning renoveren? Verder wordt er gekeken naar het soort ondervloer, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de volgende bullets vind je informatie over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit model wordt meer en meer toegepast. In situaties bij verbouwklussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten of noppenplaten. Op deze platen kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Santpoort-Zuid.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, Remeha, ATAG, Vaillant, Nefit.

Nat vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, Magnum, Warmup, Therminon, e-Heat.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Santpoort-Zuid

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die je niet constant gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Santpoort-Zuid

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Santpoort-Zuid.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze warm houden

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Santpoort-Zuid komen uit tussen de €1300,00 tot €2275,00. De uiteindelijke kosten worden bepaald door velerlei werkzaamheden. Allereerst zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type installatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de toplaag (vloerbedekking). In de lijst hierna bieden we de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Santpoort-Zuid (update zondag, 16 juni 2024).

Totaal m2Prijzen bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€765 – €780
20 – 25 m2€825 – €1275€1125 – €1500
45 m2€2300 – €2900€2675 – €3350
60 – 65 m2€3825 – €4450€4025 – €4750
80 m2 +€5225 – €5750€5650 – €6375
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, verdeler, wapening, draadmatten, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten en arbeidskosten (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Let op: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit gaat om o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Santpoort-Zuid? Op deze pagina check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Spaarnwoude, Aerdenhout en Haarlemmerliede.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Velsen bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.velsen.nl). Voor slimme en duurzame installaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Santpoort-Zuid?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.100 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.350 voor 100 m2. Het definitieve tarief wordt beïnvloed door het type model (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het gewenste systeem, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers kan je pas echt goed het verschil merken. Door het toepassen van gevelisolatie, dakisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Santpoort-Zuid, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn 2 manieren: Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 2080, 2082.

Plaats een reactie