Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wilhelminadorp vergelijken

Op zoek naar meer info over vloerverwarming in Wilhelminadorp? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform bekijk je handige informatie over de actuele vloerverwarming categorieën en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wilhelminadorp!

Bekende voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten dan bij radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-wilhelminadorp-4475

Vloerverwarming laten leggen in Wilhelminadorp

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een installateur. Met een professional is er geen twijfel of alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder specificeren in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf type woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, berging / schuur, badkamer, gang, toilet, keuken. Vaak kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Neem een besluit over het type installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende modellen zijn een warm-water installatie of een verwarming op basis van stroom. In specifieke gevallen is een infrarood product ook een serieuze keuze.

 3. De huidige situatie

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een oude dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, laminaat, tapijt, vinyl, PVC, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Met deze details kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Wilhelminadorp zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vraag de benodigde gegevens in. Er wordt gevraagd naar adresgegevens, e-mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief krijg jij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Goes en de omliggende gemeente. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming specialisten nabij Wilhelminadorp

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De type vloerverwarmingssystemen lopen flink uiteen. Wat voor jou het beste werkt is afhankelijk van diverse aspecten: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de draagkracht van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de lijst hierna check je aanvullende details over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij verbouwingen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten of noppenplaten. Op dit systeem komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Wilhelminadorp.

 • Snellere warmte afgifte en verspreiding.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Vaillant, AWB, Intergas.

Natbouw vloerverwarming installeren

In het geval van natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor realiseer je een stabielere ondervloer en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, WTH, Danfoss, e-Heat.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Wilhelminadorp

Een elektrische installatie werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen zijn hiervan enkele voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische toepassingen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Wilhelminadorp

Bij infrezen worden er sleuven in de bestaande dekvloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Wilhelminadorp.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Je hoeft relatief weinig te verbouwen.

Jouw plek op een voordelige manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Wilhelminadorp liggen op gemiddeld €1250,00 tot €2000,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve onderdelen die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wilhelminadorp (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €720€775 – €805
20 – 25 m2€925 – €1300€950 – €1650
45 m2€2350 – €2875€2600 – €3325
65 m2€3800 – €4350€4125 – €4850
80 – 85 m2€5175 – €5800€5650 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, pompschakelaar, draadmatten, tackerplaten, verdeler, wapening en uurloon (provincie Zeeland).

De beste soorten vloerbedekking

Hedendaags werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het beste samen. Belangrijk: meerdere types geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een expert of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het onderstaande schema delen we kort en bondig meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wilhelminadorp? Onderstaand tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Eventueel kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in s-Heer Hendrikskinderen, Kloetinge en Wolphaartsdijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Goes kan je nu niet gebruik maken van vloerverwarming subsidie (zie www.goes.nl). Voor energiebesparende verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Wilhelminadorp?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.650 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het type model (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het soort product, de toplaag en ook de staat van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wilhelminadorp, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn 2 manieren: Als handigste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen bovenop de huidige (houten) vloer. Een minpunt van deze aanpak is een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Als je daarvoor kiest worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4475.

Plaats een reactie