Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Dalem vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Dalem? Het is een zeer zuinig verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website verstrekken we alles over de hedendaagse typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Dalem!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Het is hygiënisch en zorgt voor een gezonde lucht.
vloerverwarming-dalem-4213

Vloerverwarming laten leggen in Dalem

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je twee linker handen, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Met die beslissing heb je de zekerheid dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Omschrijf jouw woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en vertel om welke ruimtes het gaat. Denk aan toilet, badkamer, gang, slaapkamer, berging / schuur, keuken. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende types zijn een watergedragen of een op elektriciteit werkend systeem. Soms is een infrarood product zeker ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Bijvoorbeeld een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. parket, linoleum, vinyl, tapijt, PVC, laminaat. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Dalem zien of het past in de planning.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, mailadres en jouw 06-nummer. Op jouw mail delen wij een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Gorinchem en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van erkende vloerverwarming installateurs regio Dalem

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Het perfecte systeem is mede afhankelijk van allerlei thema’s: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat mede bepalend is zijn aspecten als type ondervloer (beton, hout of steen), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de prijsindicatie. In het volgende schema check je bruikbare informatie over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze theorie wordt steeds meer omarmd door aannemers. Met name als de budgetten summier zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in innovatieve noppenplaten en isolatieplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Dalem.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, AWB, Remeha, Intergas, Nefit.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Warmup, Magnum, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Dalem

Een elektrische vloerverwarming werkt 100% op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Minder geschikt voor grote ruimtes.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Laat vloerverwarming infrezen in Dalem

Als je kiest voor infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slangen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Dalem.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw appartement op een voordelige manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Dalem schommelen tussen de €950,00 tot €1975,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van velerlei zaken. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve onderdelen die de tarieven beïnvloeden: het type vloerverwarmingsinstallatie, de grootte van de kamer, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Dalem (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€705 – €730€770 – €810
20 m2€800 – €1350€1150 – €1525
40 – 45 m2€2275 – €2800€2600 – €3200
65 m2€3825 – €4475€4200 – €4775
85 m2 +€5225 – €5675€5725 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, wapening, verdeler, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, thermostaat en arbeid (provincie Zuid-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: bepaalde vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of parket. Win informatie in bij een professional of vloerenverkoper. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer past bij jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hieronder lees je in het kort praktische info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je een vakman of een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Dalem? In het gedeelte hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zuid-Holland. Eventueel kunnen zij jou ondersteunen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Schelluinen, Vuren en Buurmalsen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Gorinchem kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.gorinchem.nl). Voor vergroenings installaties zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Dalem?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €850 voor 10 tot 20 m2 tot wel €5.200 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs wordt beïnvloed door het gekozen model (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement komt tot stand door het geselecteerde product, de afwerklaag maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Dalem, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen zien we steeds meer. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren boven op de huidige vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4213.

Plaats een reactie