Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming IJmuiden vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in IJmuiden? Vloerverwarming betreft een type verwarming dat onder de vloer aangebracht wordt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform bieden wij bruikbare informatie over de meest toegepaste vloerverwarming categorieën en de kosten. Heb je interesse? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in IJmuiden!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-ijmuiden-1971

Vloerverwarming laten leggen in IJmuiden

Als je technisch onderlegd bent dan is het leggen van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan hieronder vertellen we je in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Omschrijf type woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de badkamer, gang, slaapkamer, woonkamer, toilet, keuken. Optioneel kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Selecteer een soort verwarming. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Veelvoorkomende keuzes zijn een warm-water systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Vul in wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een oude dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals parket, vinyl, PVC, linoleum, tegels, tapijt. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Daardoor kunnen aangesloten installatiebedrijven in IJmuiden eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar de locatie van je huis, jouw mailadres en telefoonnummer. Middels een email of brief sturen we 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Velsen en omliggende plaatsen. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij IJmuiden

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is mede afhankelijk van jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga je een bestaande woning renoveren? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. In de lijst hierna tref je meer info over de te overwegen installaties en hun kosten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Vooral als de budgetten summier zijn en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten en noppenplaten. Op deze platen kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in IJmuiden.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, Vaillant, Bosch, Intergas, Remeha.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom moet er extra wapening in de cementlaag aangebracht worden (staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt extra stevigheid en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Technea, Warmup, Danfoss, Therminon.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in IJmuiden

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een kunststof folie zijn de meest populaire toepassingen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in IJmuiden

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in IJmuiden.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een goedkope manier warm maken

Altijd een behaaglijk warme woning?

De kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in IJmuiden variëren tussen de €1025,00 tot €2300,00. De geldende tarieven zijn afhankelijk van velerlei zaken. Allereerst is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Relevante aspecten die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de te verwarmen ruimte, de manier van leggen en het soort dekvloer. In de volgende weergave bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in IJmuiden (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijzen bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€695 – €720€775 – €785
20 m2€800 – €1225€1050 – €1550
40 m2€2250 – €2825€2675 – €3250
65 – 70 m2€3850 – €4450€4150 – €4700
85 – 90 m2€5175 – €5700€5575 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, draadmatten, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, tackerplaten, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Holland).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels vormen de beste combinatie. Belangrijk: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten exact welke afwerkvloer matcht met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder bieden we overzichtelijk extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in IJmuiden? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Wellicht kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Wijk aan Zee, Velsen-Zuid en Egmond-Binnen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Velsen is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.velsen.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in IJmuiden?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.300 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.500 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het tarief kom tot stand door de geselecteerde installatie (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het gekozen product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in IJmuiden, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Een nadeel van deze optie is dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Daarbij worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1970, 1971, 1972, 1973, 1974, 1975, 1976.

Plaats een reactie