Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Velsen-Zuid vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Velsen-Zuid? Vloerverwarming wil zeggen een comfortabele verwarming dat onder de vloer wordt gelegd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Via onze experts delen we alles over de huidige typen vloerverwarming en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Wil jij direct besparen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Velsen-Zuid!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-velsen-zuid-1981

Vloerverwarming laten leggen in Velsen-Zuid

Als je zelf veel klust dan is het leggen van vloerverwarming een hele mooie klus. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een professional. Daardoor is er geen twijfel of de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, toilet, woonkamer, badkamer, berging / schuur, gang. Indien aanwezig kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Kies het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest gangbare producten zijn een warm-water systeem of een op elektriciteit werkend systeem. In sommige gevallen is een infrarood installatie ook het overwegen waard.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Denk dan aan enkel een dekvloer of vloerafwerking als PVC, laminaat, tapijt, tegels, vinyl, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Hiermee kunnen de regionale installatiebedrijven in Velsen-Zuid zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) krijg jij 1 tot 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Velsen en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg offertes van populaire vloerverwarming vakmannen regio Velsen-Zuid

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan jouw wensen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming vertellen we praktische informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze kan uitkomst bieden in veel situaties. Met name bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hier wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Velsen-Zuid.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Geen droogtijd nodig.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, Intergas, AWB, ATAG, Vaillant.

Natbouw-systemen

In de situaties bij natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Deze categorie verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Magnum, Therminon, Warmup, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Velsen-Zuid

De elektrische variant wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Laat vloerverwarming infrezen in Velsen-Zuid

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen kort onder de afwerklaag. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd erg kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Velsen-Zuid.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen opstoken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Velsen-Zuid liggen tussen de €925,00 tot €2425,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van veel facetten. Ten eerste maakt het nogal uit of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In het volgende schema tref je de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Velsen-Zuid (update zondag, 16 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€690 – €735€770 – €800
20 m2€900 – €1350€1050 – €1600
40 m2€2225 – €2825€2675 – €3375
70 m2€3825 – €4475€4200 – €4900
80 – 90 m2€5150 – €5775€5500 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, noppenplaten, draadmatten, thermostaat, tackerplaten, wapening, pompschakelaar en arbeid (provincie Noord-Holland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Eigenlijk werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Belangrijk: bepaalde types geven minder goede prestaties. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een specialist of vloerenwinkel. Zij weten exact afwerkvloer rijmt met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. Onderstaand lees je kort en bondig de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Velsen-Zuid? Onderstaand delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Holland. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Velsen-Noord, Driehuis en Wijk aan Zee.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Velsen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.velsen.nl). Voor verduurzaming verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Velsen-Zuid?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.500 voor 15 m2 tot gemiddeld €6.450 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs is afhankelijk van het gekozen systeem (elektrisch of traditioneel), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het gewenste product, de afwerklaag en tevens de algehele isolatie in de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Velsen-Zuid, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een optie. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als snelste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een stukje extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In dat geval ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 1980, 1981.

Plaats een reactie