Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming t Goy vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in t Goy? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina verstrekken we praktische informatie over de populaire typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil je op korte termijn actie? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in t Goy!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-t-goy-3997

Vloerverwarming laten leggen in t Goy

Als je technisch onderlegd bent dan is het aanleggen van je vloerverwarming een prima uitdaging. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Met die beslissing ben je er zeker van dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren in vijf stappen wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en vertel om welke ruimtes het gaat. Zoals de woonkamer, gang, badkamer, toilet, berging / schuur, keuken. Optioneel is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende soorten zijn een warm-water installatie of een op elektriciteit werkend systeem. In kleinere huisjes is een infrarood installatie ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, laminaat, tegels, linoleum, PVC, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat voor type ondervloer toegepast is. Zoals een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in t Goy zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Zoals je woonadres, e-mail en telefoonnummer. Via mail of per post bieden we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Houten en de nabije omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming vakmannen omgeving t Goy

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem heeft te maken met meerdere zaken: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Wat ook effect heeft op het advies is het type ondervloer hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. Hieronder delen we bruikbare informatie over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo bij verbouwklussen en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn een kleinere opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in t Goy.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Nefit, AWB, Bosch, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit soort verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: WTH, Warmup, e-Heat, Danfoss, Therminon, Magnum.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in t Goy

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele populaire mogelijkheden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in t Goy

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in t Goy.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je vloer komt slechts beperkt omhoog.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw kamer op een innovatieve verwarmen op temperatuur brengen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in t Goy liggen op gemiddeld €1300,00 tot €2075,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door veel facetten. Zo maakt het nogal uit of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Overige aspecten die de prijs bepalen: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en het type vloerbedekking. In de volgende weergave tref je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in t Goy (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €745€770 – €790
20 – 25 m2€800 – €1300€1025 – €1550
40 m2€2275 – €2825€2625 – €3250
60 – 65 m2€3825 – €4475€4050 – €4700
85 – 90 m2€5250 – €5800€5750 – €6400
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, wapening, noppenplaten, tackerplaten plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn het best te combineren. Tip: bepaalde soorten hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna delen we kort en bondig meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in t Goy? In het schema hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Werkhoven, Schalkwijk en Odijk.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan bieden vaak radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Houten is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.houten.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in t Goy?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €875 voor 10-15 m2 tot zeker €5.500 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs wordt berekend aan de hand van het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 12 tot 15 jaar. Het persoonlijke rendement wordt bepaald door het soort installatie, de afwerking en ook de staat van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte kan je pas echt goed het verschil merken. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in t Goy, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de vloer die je al hebt liggen. Let op: dit kan zorgen voor een stukje extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Hierbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 3997.

Plaats een reactie