Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Doorn vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Doorn? Vloerverwarming betreft een type verwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je betaalt lagere energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een totaal onzichtbaar systeem! Tegenwoordig wordt het in vrijwel ieder nieuwbouwhuis toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze pagina ontdek je veel info over de beschikbare vloerverwarming categorieën en de geschatte kosten van jouw project. Vandaag al een keuze maken? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Doorn!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-doorn-3941

Vloerverwarming laten leggen in Doorn

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen middels een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld woonkamer, toilet, badkamer, gang, keuken, berging / schuur. Optioneel kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Neem een besluit over het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer wat er nu op de vloer ligt. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een standaard dekvloer of vloerafwerking als tegels, vinyl, parket, linoleum, PVC, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit er spoed achter de aanvraag of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Doorn alvast ruimte maken in de agenda.

 5. Offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Deel persoonlijke informatie als postcode en huisnummer, jouw privé mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via mail of per post bieden wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Utrechtse Heuvelrug en de omliggende regio. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Doorn

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is mede afhankelijk van meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de volgende bullets delen we meer details over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Dit model wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in innovatieve noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. De gevolgen daarvan zijn minder risico op barsten in de vloer en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Doorn.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Remeha, Nefit, ATAG, Bosch, AWB.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het voorkomt barsten en scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Magnum, e-Heat, Warmup, Technea.

Elektrische vloerverwarming in Doorn

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Losse kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers waar niet in geleefd wordt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is eenvoudig te verwerken.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Doorn

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Doorn.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Een van de de meest voordelige methodes.

Jouw appartement op een goedkope manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Doorn liggen op gemiddeld €1175,00 – €2250,00. Goede prijsindicaties hangen af van allemaal onderdelen. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Andere zaken die prijsbepalend zijn: het type verwarmingssysteem, de grootte van de ruimte, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Doorn (update vrijdag, 14 juni 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €730€775 – €805
20 – 25 m2€825 – €1300€1000 – €1650
40 – 45 m2€2350 – €2850€2575 – €3400
70 m2€3775 – €4475€4100 – €4700
80 m2 +€5225 – €5675€5650 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, noppenplaten, draadmatten, pompschakelaar, verdeler, thermostaat en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton geven de beste prestaties. Notitie: meerdere soorten kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. Onderstaand bekijk je samengevat aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Doorn? In het gedeelte hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Uddel, Cothen en Garderen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.heuvelrug.nl). Voor energiebesparende energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Doorn?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.600 voor grotere klussen van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt beïnvloed door het soort installatie (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is mede afhankelijk van het type systeem, de afwerklaag en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door vloerisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Doorn, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De tweede optie is infrezen. In die situatie worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen in komen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3940, 3941.

Plaats een reactie