Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Driebergen-Rijsenburg vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Driebergen-Rijsenburg? Vloerverwarming wil zeggen een een lage temperatuur verwarmingssysteem die in de vloer is ingebouwd. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site check je veel info over de beschikbare keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij snel van start? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Driebergen-Rijsenburg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Het gevoel van tocht verdwijnt.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-driebergen-rijsenburg-3971

Vloerverwarming laten leggen in Driebergen-Rijsenburg

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Zo heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In ons complete stappenplan specificeren kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, gang, toilet. Wanneer omhanden kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen producten zijn een traditionele watergedragen oplossing of een volledig elektrische installatie. In kleinere huisjes is een systeem op basis van infraroodstraling ook het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een nieuwe dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tapijt, PVC, vinyl, parket, tegels, laminaat. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit er spoed achter de aanvraag of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Driebergen-Rijsenburg eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om de locatie van je huis, e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail bieden wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming specialisten nabij Driebergen-Rijsenburg

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw ideale systeem komt tot stand door meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema vind je meer over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze manier wordt meer en meer toegepast. In situaties bij oudere woningen die over willen op vloerverwarming en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn een eenvoudige installatie en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Driebergen-Rijsenburg.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Intergas, AWB, ATAG, Vaillant, Nefit.

Natbouw-installatie

In de situaties bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een degelijke vloerconstructie en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Zeer duurzame manier van warmteverdeling in je huis.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Warmup, WTH, Magnum, Technea.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Driebergen-Rijsenburg

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische modellen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Driebergen-Rijsenburg

Als je het systeem laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Driebergen-Rijsenburg.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw appartement op een voordelige verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Driebergen-Rijsenburg liggen rond de €1225,00 tot €2325,00. De geldende tarieven zijn natuurlijk afhankelijk van veel factoren. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Andere keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarming, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort afwerkvloer. In het volgende blok bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Driebergen-Rijsenburg (update vrijdag, 14 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 – 15 m2€715 – €730€765 – €805
20 m2€925 – €1300€1025 – €1550
40 m2€2250 – €2775€2675 – €3350
65 – 70 m2€3825 – €4450€4150 – €4775
80 m2 +€5250 – €5700€5675 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, tackerplaten, noppenplaten, pompschakelaar, verdeler, draadmatten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Tegenwoordig werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Notitie: meerdere vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Laat je vooraf informeren door een vakman of showroom. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In de volgende weergave verstrekken we overzichtelijk de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de regio

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Driebergen-Rijsenburg? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou ondersteunen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Amerongen, Odijk en Leersum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.heuvelrug.nl). Voor duurzamere maatregelen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Driebergen-Rijsenburg?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.325 voor 10-15 m2 oplopend tot €5.950 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt berekend aan de hand van het type product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door het kiezen voor een duurzame en efficiënte verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het definitieve rendement is mede afhankelijk van het gekozen systeem, de vloerbedekking maar ook de leeftijd van de woning. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Driebergen-Rijsenburg, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is iets wat steeds vaker gebeurt. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In die situatie zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden waar je de leidingen in aanbrengt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3970, 3971, 3972.

Plaats een reactie