Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Leersum vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Leersum? Het gaat om een comfortabele verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je uitgebreide informatie over de meest toegepaste segmenten binnen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij direct besparen? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Leersum!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-leersum-3956

Vloerverwarming laten leggen in Leersum

Wanneer je een beetje handig bent dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming niet al te moeilijk. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een specialist. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het bijgaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een deskundige.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Schat de totale aantal m2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Kies voor bijvoorbeeld de keuken, badkamer, woonkamer, berging / schuur, toilet, slaapkamer. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Kies het soort vloerverwarming

  Maak een keuze voor het soort systeem. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Bekende types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om de oorspronkelijke dekvloer of misschien vloerbedekking zoals PVC, vinyl, parket, linoleum, tegels, laminaat. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor ondervloer er is. Zoals beton, hout of steen.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Deel je wensen wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Leersum zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vraag de benodigde gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Per mail delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Utrechtse Heuvelrug en de nabije omgeving. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van de beste vloerverwarming specialisten omgeving Leersum

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat aansluit bij jouw situatie is mede afhankelijk van een aantal factoren: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bieden we aanvullende details over de meest populaire soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Alles bij elkaar geeft dit minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Leersum.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Vaillant, AWB, Intergas, Remeha, Bosch.

Natbouw-vloerverwarmingssysteem

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit resulteert in meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Magnum, Danfoss, WTH, e-Heat, Therminon, Warmup.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Leersum

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische modellen zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een hele minimale opwarmtijd zorgt voor snelle warmte.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Leersum

Als je het systeem laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Leersum.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een innovatieve manier op temperatuur brengen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Leersum liggen tussen de €1200,00 tot €2050,00. De definitieve prijzen worden bepaald door diverse aspecten. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de lijst hierna delen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Leersum (update vrijdag, 14 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
10 m2€705 – €740€755 – €805
20 m2€825 – €1325€975 – €1600
45 m2€2275 – €2875€2575 – €3375
65 – 70 m2€3750 – €4400€4075 – €4725
80 – 90 m2€5125 – €5800€5725 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, wapening, verdeler, tackerplaten, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Utrecht).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Tegenwoordig is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Advies: diverse vloertypes hebben een te hoge thermische weerstand. Dit zijn bijvoorbeeld massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen dan welke afwerkvloer geschikt is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema delen we kort en bondig aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Pomp voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en de hoge geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Leersum? In het schema hieronder vind je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou op weg helpen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Maarn, Amerongen en Langbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.heuvelrug.nl). Voor vergroenings verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken kan jij wel speciale ISDE subsidie aanvragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Leersum?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.325 voor 15 m2 oplopend tot €6.100 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie hangt sterk af van het type product (elektrisch of watergedragen), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 – 16 jaar. Het precieze rendement wordt bepaald door het type product, de afwerking en de totale thermische schil van het huis. In een professioneel geïsoleerd pand is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dakisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Leersum, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn 2 legwijzes: Als eerste optie kan je de vloerverwarming installeren bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In dat geval zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3941, 3956.

Plaats een reactie