Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Herten vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Herten? Vloerverwarming betreft een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op dit platform bekijk je bruikbare informatie over de huidige keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en met welke kosten je rekening moet houden. Wil je direct doorgaan? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Herten!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-herten-6049

Vloerverwarming laten leggen in Herten

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? Jouw vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een specialist. In die situatie mag je erop vertrouwen dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het onderstaande stappenplan adviseren we kort maar krachtig welke stappen je moet doorlopen.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld badkamer, gang, slaapkamer, toilet, woonkamer, keuken. Ook geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een watergedragen systeem of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een systeem op basis van infraroodstraling een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Vertel wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een nieuwe dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, laminaat, linoleum, parket, PVC, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Kies wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Misschien moet het met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Herten eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Per mail bieden we gratis offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Roermond en de regio daarbuiten. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming specialisten omgeving Herten

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem komt tot stand door verschillende onderdelen: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook effect heeft op het advies is het soort ondervloer, de bouwtechnische staat van de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. Hieronder tref je aanvullende informatie over de te overwegen installaties en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Vooral bij verbouwklussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in aangepaste noppenplaten en isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De positieve effecten hiervan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Herten.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, ATAG, Intergas, Vaillant, Nefit.

Natbouw-systemen

Bij de natbouw variant komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit geeft een meer solide vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Danfoss, Technea, Therminon, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Herten

Een elektrische installatie werkt 100% op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Herten

Als je gaat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Nieuwe verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. De effecten daarvan zijn dat de vloer snel warm wordt en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Herten.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw woning op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Herten schommelen tussen de €1275,00 – €2175,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende zaken. Allereerst is de prijs sterk afhankelijk van of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige keuzes die de prijzen bepalen: het type systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In de volgende weergave krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Herten (update zaterdag, 13 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€770 – €800
25 m2€875 – €1300€975 – €1500
45 – 50 m2€2350 – €2900€2575 – €3200
60 m2€3725 – €4350€4125 – €4725
80 – 90 m2€5150 – €5725€5550 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, wapening, tackerplaten, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Advies: enkele soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer matcht met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. Hierna delen we stapsgewijs de eigenschappen van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: sommige soorten vinyl kunnen lelijke vlekken geven.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Herten? Hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Kelpen-Oler, Maasbracht en Ospel.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Roermond is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.roermond.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Herten?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.100 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.650 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De kostprijs hangt sterk af van het geselecteerde systeem (watergedragen of op basis van stroom), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van de gekozen installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatievoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Herten, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is iets wat we steeds meer zien. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als makkelijkste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6041, 6049.

Plaats een reactie