Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maarsbergen vergelijken

Aan het verdiepen in de mogelijkheden van vloerverwarming in Maarsbergen? Vloerverwarming betreft een comfortabel verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op dit platform vind je uitgebreide informatie over de actuele soorten vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maarsbergen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-maarsbergen-3953

Vloerverwarming laten leggen in Maarsbergen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een betrouwbare vakman. Met die beslissing weet je gegarandeerd dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we in vijf stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Denk aan woonkamer, badkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer, gang. Indien aanwezig kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor het type systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende installaties zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood oplossing ook een optie.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een nieuwe dekvloer of vloerafwerking als parket, laminaat, linoleum, tegels, PVC, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Maarsbergen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via de computer of telefoon sturen we 1 tot 3 offertes van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Maarsbergen

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze is afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door type ondervloer (beton, hout of steen), de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de lijst hierna lees je aanvullende details over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie wint aan terrein in Nederland. Vooral bij renovatieprojecten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Maarsbergen.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Bosch, Remeha, Intergas, ATAG, Nefit.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de buizen in het cement geplaatst. Het verwarmingssysteem wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit resulteert in extra stevigheid en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Vaak toegepast bij nieuwe woningen.
 • Bekende merken: Technea, e-Heat, Magnum, Therminon, WTH, Warmup.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Maarsbergen

Een elektrisch systeem werkt 100% op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Een korte reactietijd.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Laat vloerverwarming infrezen in Maarsbergen

Als je kiest voor infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit resulteert erin dat de vloer snel warm wordt en dat er gering warmteverlies zal optreden. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Maarsbergen.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw huis op een innovatieve manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maarsbergen komen uit tussen de €950,00 – €1900,00. De definitieve prijzen worden berekend a.d.h.v. diverse facetten. Boven alles maakt het nogal uit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Overige keuzes die prijsbepalend zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder vergelijk je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maarsbergen (update zondag, 16 juni 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€700 – €735€755 – €790
20 – 25 m2€850 – €1225€1100 – €1575
40 – 50 m2€2225 – €2800€2550 – €3275
70 m2€3800 – €4400€4100 – €4800
85 m2 +€5100 – €5650€5700 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, draadmatten, noppenplaten, verdeler, thermostaat en vergoeding voor de arbeid (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen zijn een uitstekende match. Advies: diverse soorten zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. houten vloeren en tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat de juiste afwerkvloer is met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het schema hierna bieden we overzichtelijk praktische info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Uitstekende warmteoverdracht en dun profiel.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maarsbergen? Op deze pagina bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Langbroek, Leersum en Cothen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.heuvelrug.nl). Voor milieuvriendelijke oplossingen zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Met de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Maarsbergen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.375 voor 15 m2 tot zo’n €5.800 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs is afhankelijk van het type systeem (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement komt tot stand door het type systeem, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In ideaal geïsoleerde panden zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maarsbergen, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Een nadeel van deze optie is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een tweede manier is infrezen. In dat geval worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de slangen doorheen lopen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3953.

Plaats een reactie