Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Amerongen vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Amerongen? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron die jouw vloer opwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website lees je praktische informatie over de populaire segmenten binnen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je direct doorgaan? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Amerongen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-amerongen-3958

Vloerverwarming laten leggen in Amerongen

Als je een ervaren klusser bent dan is het leggen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een deskundige. Door het een deskundige te laten doen weet je zeker dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Woning specificeren

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld slaapkamer, gang, woonkamer, toilet, keuken, berging / schuur. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Type vloerverwarming kiezen

  Geef je voorkeur door voor het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen soorten zijn een watergedragen of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn alleen een dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, tegels, vinyl, laminaat, linoleum, parket. Tevens is het van belang te delen wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Amerongen zien of het past in de planning.

 5. Offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via mail of per post krijg je offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming experts nabij Amerongen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. De uiteindelijke keuze heeft te maken met allerlei thema’s: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke aspecten zijn: het soort ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de prijsindicatie. In de lijst hierna check je informatie over de te overwegen installaties en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant bij renovatiewerkzaamheden en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in maatwerk noppenplaten of isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Amerongen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, AWB, Bosch, Intergas, Vaillant.

Natbouw-verwarming

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling zal de vloer uitzetten en krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: e-Heat, Danfoss, Magnum, Warmup, Therminon, Technea.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Amerongen

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Laat vloerverwarming infrezen in Amerongen

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De leidingen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Amerongen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw plek op een voordelige manier verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Amerongen schommelen tussen de €1275,00 tot €2075,00. Goede prijsindicaties worden berekend a.d.h.v. velerlei factoren. Allereerst maakt het nogal uit of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Overige zaken die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de afwerkvloer die je kiest. In de volgende weergave tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Amerongen (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€715 – €725€760 – €790
20 – 25 m2€925 – €1225€1050 – €1575
45 – 50 m2€2350 – €2875€2500 – €3400
70 m2€3800 – €4450€4000 – €4850
80 – 90 m2€5175 – €5700€5625 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, verdeler, thermostaat, draadmatten, wapening, pompschakelaar en uurloon (provincie Utrecht).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Eigenlijk is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren werken het meeste efficiënt. Tip: bepaalde afwerkvloeren bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Je kunt dan denken aan tapijt of een dikke houten vloer. Laat je vooraf informeren door een expert of plaatselijke leverancier. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In de opsomming hieronder bekijk je samengevat aanvullende info over de meest voorkomende vloerbedekkingen. Check ook meer informatie over Thermostaat voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven in de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Amerongen? In het onderstaande overzicht bekijk je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Maarsbergen, Overberg en Maarn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.heuvelrug.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen is wel ISDE subsidie beschikbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Amerongen?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €6.350 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het type installatie (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe beter de warmteoverdracht is.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door te investeren in duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het unieke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde product, de dekvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een goed geïsoleerd huis kan je pas echt goed het verschil merken. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Amerongen, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Allereerst kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. De tweede optie is infrezen. Bij deze aanpak zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in komen. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3958.

Plaats een reactie