Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Overberg vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Overberg? Het is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook goed voor het milieu. Je hebt geen last meer van koude voeten! Je komt het veel tegen bij nieuwbouw, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op deze website vertellen we je handige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Overberg!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-overberg-3959

Vloerverwarming laten leggen in Overberg

Als je technisch onderlegd bent dan is de installatie van vloerverwarming niet zo ingewikkeld. Heb je twee linker handen, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een expert. Zo weet je gegarandeerd dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen via een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de slaapkamer, keuken, toilet, berging / schuur, gang, badkamer. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarming. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel toegepaste installaties zijn een watergedragen systeem of een verwarming op basis van stroom. In diverse huizen is een toepassing met infrarood ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals tapijt, vinyl, laminaat, parket, tegels, linoleum. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Vaak is dat een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Kies wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of tussen 3 – 6 maanden. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Overberg eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar postcode en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Per mail ontvang jij een prijsopgave van de beste vloerverwarming bedrijven in Utrechtse Heuvelrug en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Overberg

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema delen we handige informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Met name bij renovaties en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in slimme isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Pluspunten daarvan zijn een eenvoudige installatie en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Overberg.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Geen droogtijd nodig.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, AWB, Remeha, ATAG, Nefit, Intergas.

Natbouwsysteem

In de situaties bij natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Door de temperatuurwisseling is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een stevige, sterke en duurzame keuze.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Je hebt te maken met een relatief dikke opbouwlaag.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, Technea, WTH, Danfoss, e-Heat.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Overberg

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn verschillende soorten. Het infrezen van verwarmingskabels, kant-en-klare matten en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele bekende voorbeelden. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische producten gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Het is een goede opties voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Overberg

Wanneer je alles laat infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Alle verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit resulteert erin dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Overberg.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Een kostenbesparende methode omdat nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw plek op een slimme manier verwarmen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Overberg komen uit tussen de €1075,00 – €2375,00. Goede prijsindicaties worden gecalculeerd op basis van diverse factoren. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke facetten die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de mate van afwerking. In het volgende blok krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Overberg (update donderdag, 13 juni 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 – 15 m2€710 – €740€770 – €780
20 – 25 m2€950 – €1325€950 – €1625
45 – 50 m2€2300 – €2875€2675 – €3375
60 – 70 m2€3775 – €4425€4175 – €4900
85 – 90 m2€5125 – €5800€5725 – €6275
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, verdeler, noppenplaten, thermostaat, wapening, pompschakelaar, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Utrecht).

Voor welke vloerbedekking moet ik kiezen?

Vandaag de dag is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton werken het beste samen. Notitie: sommige types hebben een te hoge thermische weerstand. Het gaat bijvoorbeeld om een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een specialist of lokaal vloerenbedrijf. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het volgende blok verstrekken we stapsgewijs meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Lijst met lokale installatiebedrijven

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Overberg? In het onderstaande overzicht vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Indien beschikbaar kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Leersum, Driebergen-Rijsenburg en Maarsbergen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: creëer een prettige omgeving voor jezelf, vrienden en gasten.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.heuvelrug.nl). Voor milieuvriendelijke verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Door middel van energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Overberg?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €950 voor 10 m2 tot gemiddeld €6.350 voor grotere klussen van 100 m2. Het definitieve tarief wordt bepaald door het geselecteerde model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement wordt bepaald door het type product, de dekvloer maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Door te kiezen voor gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Overberg, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als goedkoopste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3959.

Plaats een reactie