Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maarn vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Maarn? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook gunstig voor het klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via dit portaal vertellen we je praktische informatie over de veel gekozen keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en het kostenplaatje. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Maarn!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-maarn-3951

Vloerverwarming laten leggen in Maarn

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een installateur. Op die manier heb je garantie dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan specificeren in 5 korte stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de keuken, berging / schuur, gang, toilet, woonkamer, slaapkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Neem een besluit over het type systeem. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Veel gekozen installaties zijn een systeem op basis van water of een systeem dat werkt op elektriciteit. Voor sommige woningen is een infrarood product ook interessant.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals tegels, PVC, parket, vinyl, laminaat, linoleum. Tevens is het van belang te delen wat het materiaal van de ondergrond is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Maarn zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Utrechtse Heuvelrug en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van populaire vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Maarn

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem wordt bepaald door meerdere zaken: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Andere factoren zijn: type ondervloer (beton, hout of steen), hoe de ondervloer op dit moment is afgewerkt, beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. In het onderstaande blok vind je handige informatie over de meest populaire soorten en hun pluspunten.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze toepassing zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties als de budgetten summier zijn en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste voordelen zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Maarn.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, ATAG, Bosch, Remeha, AWB.

Natbouwsysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door de temperatuurwisseling kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (bijvoorbeeld staalvezelwapening & wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Maarn

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Stroomkabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het wordt toegepast in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Maarn

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De slangen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Maarn.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een goedkope verwarmen warm houden

Jouw woning op een duurzame manier verwarmen

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maarn komen uit tussen de €1125,00 – €2450,00. De definitieve prijzen worden gecalculeerd op basis van veel werkzaamheden. Ten eerste is het doorslaggevend of je gaat voor bij- of hoofdverwarming. Overige keuzes die prijsbepalend zijn: het type verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, de legwijze en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maarn (update zondag, 16 juni 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €740€760 – €800
20 – 25 m2€900 – €1225€975 – €1575
45 m2€2300 – €2800€2550 – €3375
65 – 70 m2€3700 – €4500€4050 – €4700
80 – 85 m2€5125 – €5800€5725 – €6325
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, pompschakelaar, wapening en uurloon (provincie Utrecht).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Notitie: bepaalde types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of vloerenverkoper. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw huis. Vraag altijd na een aanbieding inclusief egaliseren, leggen, enz. Hierna lees je overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Verschillende toepassingen vergelijken.

 • Tegels en steen: het beste type vloer dat je kunt laten leggen.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de buurt

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maarn? In het schema hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Utrecht. Eventueel kunnen zij helpen met advies en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of klik door voor installateurs in Cothen, Maarsbergen en Doorn.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Utrechtse Heuvelrug krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.heuvelrug.nl). Voor energiebesparende producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Maarn?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.325 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.300 voor een groter huis (100 m2). De prijsindicatie wordt berekend aan de hand van het soort model (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het type model, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis zal het rendement effect snel naar voren komen. Mede door dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatievoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maarn, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als voordeligste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Bij deze methode worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 3950, 3951.

Plaats een reactie