Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Oostdijk vergelijken

Benieuwd naar het rendement van vloerverwarming in Oostdijk? Het gaat om een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op deze pagina check je alles over de actuele typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil jij direct besparen? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Oostdijk!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Goed voor de portemonnee en het klimaat.
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-oostdijk-4415

Vloerverwarming laten leggen in Oostdijk

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een leuke bezigheid. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het niet zelf doen? Je nieuwe vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een betrouwbare vakman. Zodoende heb je de zekerheid dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan dat hieronder te vinden is delen we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een professional.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de berging / schuur, woonkamer, toilet, slaapkamer, badkamer, gang. Indien mogelijk geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare types zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In diverse huizen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Jouw huidige vloer

  Specificeer wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, PVC, linoleum, tapijt, vinyl, laminaat. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Deel je wensen wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of nader te bepalen. Zo kunnen de installatiebedrijven in Oostdijk eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Verstrek actuele details als je woonadres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail ontvang je een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Reimerswaal en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van goede vloerverwarming specialisten regio Oostdijk

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van jouw wensen: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wordt het een verbouwing van een oud huis? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, beschikbare opbouwhoogte en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het onderstaande blok vind je handige informatie over de veel gebruikte modellen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Deze werkwijze wordt steeds populairder. Dit is bijvoorbeeld populair als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in speciale noppenplaten of isolatieplaten. Daarop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn een gunstige opbouwhoogte en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Oostdijk.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Een relatief goedkope manier.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Bosch, AWB, ATAG, Vaillant, Intergas.

Natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur zal de vloer uitzetten en krimpen. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Technea, Therminon, Magnum, Warmup, e-Heat, Danfoss.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Oostdijk

Een elektrisch model werkt 100% op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie worden het meest toegepast. Het is gemakkelijk te installeren. Elektrische toepassingen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Oostdijk

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Alle verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De buizen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Oostdijk.

 • Korte opwarmtijd.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw huis op een goedkope verwarmen verwarmen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Oostdijk komen uit tussen de €1075,00 tot €2300,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Allereerst maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Oostdijk (update maandag, 20 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKostenindicatie bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€755 – €805
20 m2€950 – €1275€1025 – €1525
45 – 50 m2€2300 – €2900€2550 – €3350
65 – 70 m2€3700 – €4400€4150 – €4725
80 – 85 m2€5125 – €5800€5650 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, pompschakelaar, verdeler, wapening, draadmatten, noppenplaten en arbeid (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer zijn een uitstekende match. Advies: diverse soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Denk dan bijvoorbeeld aan houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een professional of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema tref je een toelichting / extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Oostdijk? Onderstaand bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Krabbendijke, Kruiningen en Rilland.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Reimerswaal is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.reimerswaal.nl). Voor energiebesparende installaties zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Oostdijk?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.100 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zo’n €5.400 voor een groter huis (100 m2). De verwachte prijs is afhankelijk van het type product (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 15 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van het geselecteerde systeem, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, dakisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Oostdijk, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Als eerste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met dat je vloer in hoogte zal toenemen. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In dat geval worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4415.

Plaats een reactie