Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kapelle vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Kapelle? Het is een comfortabele verwarming dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in bestaande woningen wordt het steeds meer toegepast. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij handige informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Heb je interesse? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kapelle!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-kapelle-4421

Vloerverwarming laten leggen in Kapelle

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het aanleggen van je vloerverwarming niet heel complex. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. In dat geval heb je de zekerheid dat de installatie zonder problemen zal werken. In het bijgaande stappenplan specificeren stapsgewijs wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Maak een schatting van het aantal M2 en geef aan wat je wensen precies zijn. Geschikt zijn de badkamer, gang, toilet, keuken, woonkamer, berging / schuur. Ook kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor het soort systeem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Populaire installaties zijn een warm-water installatie of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een infrarood product nog een alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Vertel op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om de oorspronkelijke dekvloer of vloerbedekking zoals linoleum, parket, PVC, tegels, vinyl, tapijt. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Op die manier kunnen aangesloten installatiebedrijven in Kapelle zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer de gevraagde gegevens in. Verstrek actuele details als postcode, straatnaam en huisnummer, jouw mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via mail of per post delen wij een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Kapelle en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van beschikbare vloerverwarming installatiebedrijven nabij Kapelle

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat aansluit bij jouw situatie is onderhevig aan meerdere zaken: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? De keuze wordt ook beïnvloed door of het een houten of zandcementen ondervloer is, hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In het volgende schema delen we details over de diverse soorten en hun positieve kenmerken.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze werkwijze wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatieprojecten en als de dekvloer in goede staat is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een eenvoudige installatie en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Kapelle.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Relatief snel te leggen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Remeha, Bosch, Vaillant, ATAG, AWB.

Natbouw-installatie

In het geval van natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Het verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een degelijke vloerconstructie en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Slimmere verdeling van de temperatuur over de vloer.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Therminon, e-Heat, Technea, Danfoss, Warmup, Magnum.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Kapelle

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en een folie met verwarmingsbanen komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische producten zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor kamers die minder gebruikt worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Gunstig energieverbruik bij goed geïsoleerde woningen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Kapelle

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit maakt dat jouw vloer snel lekker warm is en dat je je geen zorgen hoeft te maken over veel warmteverlies. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Kapelle.

 • Snelle en praktische methode.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kapelle kost globaal gezien tussen de €1200,00 tot €1950,00. De precieze kosten worden bepaald door allemaal factoren. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige keuzes die de prijs bepalen: het soort installatie, de grootte van de kamer, de manier van leggen en het type vloerbedekking. In de volgende tabel kan je aan de slag met de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kapelle (update vrijdag, 24 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €720€750 – €800
20 m2€900 – €1250€1150 – €1625
50 m2€2275 – €2900€2575 – €3300
60 – 65 m2€3825 – €4400€4100 – €4800
80 – 90 m2€5225 – €5800€5675 – €6450
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, tackerplaten, draadmatten, noppenplaten, thermostaat, verdeler en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Harde materialen zoals keramische tegels of beton vormen de beste combinatie. Advies: enkele vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij weten precies welke afwerkvloer past bij jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In het volgende blok verstrekken we samengevat praktische info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: een van de meest geschikte soorten vloeren.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kapelle? In het schema hieronder bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of klik door voor installateurs in Veere, Vlissingen en Borsele.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

De kenmerken van hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- of bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: klussen in een aangename warme ruimte.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Kapelle heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.kapelle.nl). Voor hernieuwbare verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning slim en duurzaam verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Kapelle?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €750 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €6.550 voor een grote ruimte van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen product (watergedragen of op basis van stroom), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het specifieke rendement komt tot stand door het gekozen model, de afwerklaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kapelle, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is absoluut mogelijk. Je hebt twee mogelijkheden. Als snelste mogelijkheid kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Houd hierbij rekening met dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4420, 4421.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie