Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Hansweert vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Hansweert? Vloerverwarming wil zeggen een systeem om een ruimte te verwarmen die zich vlak onder de vloer bevindt. Je energierekening daalt, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het geeft een stuk meer comfort in huis. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via onze experts vertellen we je praktische informatie over de bekendste soorten vloerverwarming en de kosten. Wil jij meteen beginnen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Hansweert!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Nooit meer koude voeten in huis.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-hansweert-4417

Vloerverwarming laten leggen in Hansweert

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet al te moeilijk. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zo is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het onderstaande stappenplan omlijnen we in vijf stappen wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de toilet, keuken, slaapkamer, berging / schuur, badkamer, woonkamer. Vaak kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarming. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Veel gekozen systemen zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In sommige gevallen zijn infrarood matten onder de vloer nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een betonvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals PVC, laminaat, vinyl, parket, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat de actuele situatie is qua ondervloer. Opties zijn o.a. een zandcementvloer of hout.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Hansweert eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief ontvang jij kosteloos een een offerte van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Reimerswaal en de nabije omgeving. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van ervaren vloerverwarming specialisten omgeving Hansweert

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw keuze hangt af van velerlei variabelen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Andere belangrijke zaken zijn of het een houten of zandcementen ondervloer is, de kwaliteit van de ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de maximale kosten. In de lijst hierna check je handige informatie over de meest populaire soorten en hun toepassingen.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Dit model wordt steeds populairder. In situaties als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in losse isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan je de afwerkvloer toepassen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Hansweert.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, AWB, Intergas, ATAG.

Natbouw vloerverwarming installeren

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (denk aan staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, Therminon, e-Heat, Technea, Warmup, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Hansweert

Een elektrisch model is een populaire manier van verwarmen met stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Elektrische kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Hansweert

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat de vloer snel warm wordt en dat je weinig warmteverlies hebt. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Hansweert.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Goedkope oplossing.

Jouw woning op een voordelige manier opstoken

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Hansweert komen uit tussen de €1000,00 – €2325,00. De definitieve prijzen komen tot stand door verschillende zaken. Ten eerste is de prijs sterk afhankelijk van of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het type verwarmingsinstallatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave tonen wij de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Hansweert (update woensdag, 22 mei 2024).

Grootte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
15 m2€700 – €725€750 – €780
20 – 25 m2€925 – €1250€1025 – €1500
45 m2€2225 – €2875€2500 – €3325
60 m2€3700 – €4475€4100 – €4800
80 m2 +€5250 – €5700€5675 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen incl. montage, tackerplaten, verdeler, draadmatten, wapening, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn het best te combineren. Belangrijk: enkele vloeren hebben een te sterk isolerende werking. We hebben het dan over o.a. tapijt of parket. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven wat een passende afwerkvloer kan zijn met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de volgende weergave check je kort en bondig meer info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven uit de regio

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Hansweert? Hieronder tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Soms kunnen zij jou ondersteunen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Oostdijk, Schore en Waarde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- of hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Reimerswaal bestaat er nu geen vloerverwarming subsidie (zie www.reimerswaal.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je het huis laat verwarmen kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Met vloerisolatie kan je het geheel nog duurzamer laten werken. Door middel van energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Hansweert?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.050 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijsindicatie hangt sterk af van het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd komt uit tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van de geselecteerde installatie, de dekvloer maar ook de leeftijd van de woning. In een goed geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Dankzij vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glaslaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Hansweert, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Om te beginnen kan je vloerverwarming leggen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. In die situatie moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4417.

Plaats een reactie