Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Krabbendijke vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Krabbendijke? Het gaat om een verwarmingstype die in de vloer is gelegd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal bekijk je nuttige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en het kostenplaatje. Wil je direct aan de slag? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Krabbendijke!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • De kosten zijn lager t.o.v. normale CV + radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Ook heel geschikt voor bestaande woningen en vloeren.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-krabbendijke-4413

Vloerverwarming laten leggen in Krabbendijke

Als je een ervaren klusser bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een leuke bezigheid. Heb je geen technische kennis, of wil je het niet zelf doen? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman heb je garantie dat het hele systeem goed geïnstalleerd wordt. In ons complete stappenplan omlijnen we kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld berging / schuur, toilet, keuken, woonkamer, slaapkamer, gang. In veel gevallen kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Kies het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? De meest gangbare types zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In diverse huizen is een infrarood product ook een optie.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Verduidelijk hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of vloerafwerking als vinyl, laminaat, PVC, tegels, linoleum, parket. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Krabbendijke op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Gegevens invullen en offertes vergelijken

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, jouw privé mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post sturen we een prijsopgave van ervaren vloerverwarming bedrijven in Reimerswaal en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven omgeving Krabbendijke

Bekijk de verschillende voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Wat aansluit bij jouw situatie komt tot stand door diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het volgende schema vind je praktische informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw vloerverwarming laten plaatsen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze theorie zien we steeds meer terug in de woningbouw. Dat is vooral zo als het weinig mag kosten en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Hier wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder risico op barsten in de vloer en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Krabbendijke.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Remeha, Intergas, Nefit, Bosch, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: WTH, Therminon, Warmup, Danfoss, Technea, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Krabbendijke

Het elektrische systeem heeft stroom als warmtebron. Je hebt meerdere keuzes. Elektrische kabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische toepassingen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt minder goed als hoofdverwarming.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Vloerverwarming infrezen in Krabbendijke

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Kleine verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De slangen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat je weinig warmteverlies hebt. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Krabbendijke.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw appartement op een duurzame manier verwarmen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Krabbendijke variëren tussen de €1200,00 – €2200,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve facetten die de totaalprijs bepalen: het type verwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, hoe het gelegd wordt en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende tabel bieden we de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Krabbendijke (update maandag, 27 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijzen hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€770 – €790
20 m2€900 – €1200€1050 – €1625
45 – 50 m2€2200 – €2875€2625 – €3400
60 – 65 m2€3800 – €4500€4125 – €4700
80 – 90 m2€5125 – €5750€5750 – €6325
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, pompschakelaar, noppenplaten, tackerplaten, wapening, thermostaat en arbeid (provincie Zeeland).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Beton, gietvloeren en stenen tegels geven de beste prestaties. Let op: enkele types kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Denk dan bijvoorbeeld aan dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Laat je vooraf informeren door een vakman of vloerenverkoper. Zij weten precies wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna check je in het kort aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerisolatie vergelijken.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: voordelige m2 prijs, eenvoudig te leggen, goede doorlatendheid.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

Ben je aan het vergelijken en zoek je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Krabbendijke? Onderstaand delen wij adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Yerseke, Waarde en Ritthem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- of bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Reimerswaal ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.reimerswaal.nl). Voor hernieuwbare energiesystemen zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning (deels) verwarmt is er ISDE subsidie die iedereen in Nederland kan toepassen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Krabbendijke?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.075 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €6.150 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het soort product (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het soort model, de vloerbedekking en ook de staat van de woning. In een professioneel geïsoleerd pand werkt het systeem een stuk effectiever. Mede door dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Krabbendijke, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Een nadeel van deze optie is een vloer die wat omhoog komt. De tweede optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd waar je de buizen dan in legt. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4413.

Plaats een reactie