Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Waarde vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Waarde? Het gaat om een laag temperatuur verwarmingssysteem die direct onder de vloer ligt. Je bespaart flink op de energierekening, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Op dit platform lees je veel info over de hedendaagse vloerverwarming categorieën en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij snel van start? Vraag dan vrijblijvend een offerte op via vloerverwarming installatiebedrijven in Waarde!

Interessante voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-waarde-4414

Vloerverwarming laten leggen in Waarde

Als je een ervaren klusser bent dan is de installatie van vloerverwarming een hele mooie klus. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een specialist. Zodoende weet je gegarandeerd dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Kies voor bijvoorbeeld de berging / schuur, keuken, gang, slaapkamer, woonkamer, badkamer. Indien aanwezig geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een type verwarmingssysteem. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. De bekendste modellen zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. Doorgaans kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Jouw huidige vloer

  Vertel wat er nu op de vloer ligt. Je kunt kiezen uit een basis dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tegels, parket, laminaat, PVC, tapijt, vinyl. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de huidige staat van de ondervloer is. Het gaat vaak om een zandcementvloer of hout.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef door op welk moment je graag wilt dat de installateur komt. Het kan gaan om een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Aan de hand van deze gegevens kunnen de regionale installatiebedrijven in Waarde zien of het past in de planning.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, e-mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Via internet (mail) delen wij een prijsopgave van professionele vloerverwarming bedrijven in Reimerswaal en omliggende plaatsen. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van goede vloerverwarming installateurs nabij Waarde

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met een aantal factoren: overweeg je gebruik voor bijverwarming of complete hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, de mate van isolatie en de prijs die je maximaal wilt betalen. In het volgende schema lees je bruikbare informatie over de meest populaire soorten en hun voordelen.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. In situaties als het weinig mag kosten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende noppenplaten en isolatieplaten. Op deze platen wordt meteen de vloer gelegd. De belangrijkste voordelen zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Waarde.

 • Minimale opwarmtijd bij aanzetten van verwarming.
 • Het zal niet snel barsten of scheuren.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Intergas, Nefit, ATAG, Bosch, AWB.

Nat vloerverwarmingssysteem

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Deze categorie verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (o.a. wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor realiseer je een sterke en stabiele vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Magnum, WTH, Warmup, Therminon, Danfoss, Technea.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Waarde

Een volledig elektrisch product werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn het overwegen waard. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We raden het aan voor kamers die minder gebruikt worden. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Een snelle warmteafgifte.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Waarde

Bij infrezen moeten er eerst sleuven in de vloer worden gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit betekent dat de opwarmtijd relatief kort is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Waarde.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw huis op een duurzame manier warm houden

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Waarde variëren tussen de €1100,00 – €2175,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allerlei zaken. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke facetten die effect hebben op de kosten zijn: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, de manier van leggen en wat je op de afwerkvloer legt. In de onderstaande tabel tonen wij de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Waarde (update zaterdag, 15 juni 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 m2€690 – €720€755 – €790
20 m2€925 – €1225€950 – €1475
40 – 50 m2€2325 – €2750€2675 – €3325
70 m2€3850 – €4400€4200 – €4700
90 m2 +€5250 – €5750€5625 – €6500
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler, thermostaat, noppenplaten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Sinds enkele jaren werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Cementgebonden gietvloeren zoals betonvloeren zijn een uitstekende match. Tip: diverse vloertypes hebben een te sterk isolerende werking. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Win informatie in bij een specialist of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. Hierna bekijk je kort en bondig de kenmerken van de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Verdeler voor vloerverwarming.

 • Tegels en steen: wordt gezien als de meest geschikte vloer.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert en neemt de warmte minder goed op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Waarde? Onderstaand vind je gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij jou bij de hand nemen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Rilland, Oostdijk en Yerseke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Reimerswaal is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.reimerswaal.nl). Voor duurzame installaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel gebruik maken van de ISDE subsidie. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Waarde?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €775 voor 15 m2 tot wel €6.050 voor een woningoppervlak van 100 m2. De prijs kom tot stand door het soort product (elektrisch of warm water systeem), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort product, de dekvloer en ook de staat van de woning. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Waarde, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker haalbaar. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming installeren bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Daarbij maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waar de slangen doorheen lopen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 4414.

Plaats een reactie