Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Yerseke vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Yerseke? Vloerverwarming betreft een een lage temperatuur verwarmingssysteem die zich vlak onder de vloer bevindt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform bekijk je alles over de actuele typen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Wil jij snel van start? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Yerseke!

De voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Geen verwarmde luchtstromen maar stralingswarmte.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-yerseke-4401

Vloerverwarming laten leggen in Yerseke

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een professional. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat het systeem correct wordt aangesloten. In het stappenplan in het volgende gedeelte adviseren we stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Vul het aantal m2 oppervlakte in en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Selecteer bijvoorbeeld gang, toilet, keuken, berging / schuur, badkamer, slaapkamer. Mogelijk kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De meest bekende producten zijn een warm-water systeem of een elektrisch systeem. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer ook een serieuze keuze.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een normale dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals PVC, laminaat, tapijt, linoleum, tegels, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Opties zijn o.a. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Je kunt kiezen voor een spoedklus of een offerte aanvragen met een langere looptijd. Op die manier kunnen de regionale installatiebedrijven in Yerseke zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mail en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail bieden we een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Reimerswaal en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van professionele vloerverwarming installateurs omgeving Yerseke

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past is afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Wat ook van invloed is: het type ondervloer hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en je beschikbare budget. Hieronder lees je aanvullende info over de te overwegen installaties en hun toepassingen.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze manier wordt steeds populairder. Dat is vooral zo als er beperkte budgetten zijn en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde isolatieplaten & noppenplaten. Hierbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Dit geeft minder kans op barsten en scheuren en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Yerseke.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Vaillant, ATAG, Bosch, Intergas, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Therminon, Magnum, e-Heat, Danfoss, Warmup, WTH.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Yerseke

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Er zijn verschillende soorten. Elektrische kabels, een slim mattensysteem of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden zijn enkele bekende voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische voorzieningen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Yerseke

Als je het systeem laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Unieke verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De pijpen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Yerseke.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw woning op een goedkope verwarmen opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Yerseke liggen op gemiddeld €1275,00 – €2025,00. Accurate kostenramingen hangen af van velerlei onderdelen. Ten eerste worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Variabele keuzemogelijkheden die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Yerseke (update zondag, 26 mei 2024).

Aantal M2 oppervlakteKosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€710 – €720€755 – €780
20 – 25 m2€875 – €1325€950 – €1650
40 – 45 m2€2325 – €2800€2500 – €3250
65 m2€3800 – €4425€4075 – €4750
80 – 90 m2€5125 – €5800€5625 – €6475
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, thermostaat, noppenplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, tackerplatenen arbeid en BTW (provincie Zeeland).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Eigenlijk is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen vormen de beste combinatie. Advies: bepaalde types werken minder goed. Je kunt dan denken aan houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een expert of winkel. Zij vertellen dan welke afwerkvloer past bij jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In het blok hierna bieden we stapsgewijs de kenmerken van de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies een tapijt met een thermische weerstand van max. 0,17 m² K/W.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Yerseke? In de tabel hieronder check je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Doorzoek ook installateurs in Oost-Souburg, Rilland en Zoutelande.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgt een andere warmtebron zoals radiatoren of infraroodpanelen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: geniet van een comfortabele hotel-experience in je eigen huis.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Reimerswaal is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.reimerswaal.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om jouw huis energiezuiniger te maken. Dit noemen we ook wel de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Yerseke?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.050 voor 10-15 m2 oplopend tot €6.300 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs hangt sterk af van het gewenste model (warm water of elektrisch), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Kan ik rekenen op een korte terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 16 jaar. Het exacte rendement is onderhevig aan de geselecteerde installatie, de ondervloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers is het rendement vaak vele malen beter. Door het toepassen van vloerisolatie, dubbel glas, gevelisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Yerseke, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is absoluut mogelijk. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als makkelijkste mogelijkheid kan de expert de vloerverwarming aanbrengen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. In de praktijk krijg je wel te maken met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4400, 4401.

Plaats een reactie