Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kruiningen vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Kruiningen? Vloerverwarming is een ingebouwde warmtebron die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook beter voor het milieu. En het werkt met vrijwel elk type vloer. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal check je praktische informatie over de beschikbare soorten vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kruiningen!

Bekende voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Eenvoudig besparen op de stookkosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-kruiningen-4416

Vloerverwarming laten leggen in Kruiningen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming installeren niet zo ingewikkeld. Is dit allemaal nieuw, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een deskundige. Met die beslissing weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte onderdelen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Geschikt zijn de toilet, slaapkamer, badkamer, gang, woonkamer, keuken. Tevens kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Bekende installaties zijn een warm-water systeem of een installatie op basis van elektriciteit. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Beschrijf je huidige vloer

  Omschrijf wat het huidige oppervlak is. Je kunt kiezen uit een oude dekvloer of vloerafwerking als parket, linoleum, vinyl, laminaat, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Bijvoorbeeld met spoed of tussen 3 – 6 maanden. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Kruiningen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Zoals adresgegevens, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail krijg jij kosteloos een een offerte van erkende vloerverwarming bedrijven in Reimerswaal en de nabije omgeving. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming experts regio Kruiningen

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Het perfecte systeem is afhankelijk van allerlei thema’s: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of ga jij je oude huis opknappen? De keuze wordt ook beïnvloed door de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de kostenindicatie. In onderstaande opsomming vertellen we bruikbare informatie over de meest gekozen soorten en hun kosten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Daarbovenop wordt meteen de vloer gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder risico op barsten in de vloer en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Kruiningen.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, Bosch, Vaillant, Intergas, AWB, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Dit geeft meer stabiliteit en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Therminon, Magnum, Warmup, Danfoss.

Elektrische vloerverwarming in Kruiningen

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een speciaal folie systeem worden het meest toegepast. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Perfect voor als je veel zonnepanelen hebt.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Kruiningen

Wanneer je alles laat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Dunne verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De buizen liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit maakt dat de opwarmtijd relatief kort is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Kruiningen.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen verhoging van je vloer.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw kamer op een milieuvriendelijke wijze opstoken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Kruiningen variëren tussen de €1075,00 – €1925,00. Goede prijsindicaties hangen af van velerlei facetten. Om te beginnen maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Alternatieve factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, de manier van leggen en de mate van afwerking. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kruiningen (update woensdag, 22 mei 2024).

Woonoppervlak (m2)Prijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€750 – €805
20 – 25 m2€925 – €1225€1150 – €1650
40 – 45 m2€2225 – €2775€2525 – €3250
70 m2€3800 – €4375€4175 – €4900
80 m2 +€5175 – €5800€5575 – €6475
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, pompschakelaar, wapening, verdeler, tackerplaten, noppenplaten, draadmatten en vergoeding voor de arbeid (provincie Zeeland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Tegels en steen vormen de beste combinatie. Disclaimer: bepaalde afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. We hebben het dan over o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten precies welke afwerkvloer matcht met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In de opsomming hieronder vind je kort en bondig de eigenschappen van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: ook geschikt voor elektrische verwarming.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: hout isoleert dus neemt slecht warmte op.
 • Tapijt & karpet: veel tapijtsoorten zijn te isoleren en dus niet zo geschikt.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kruiningen? Op deze pagina bekijk je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Indien beschikbaar kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Waarde, Hansweert en Krabbendijke.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als hoofd- en bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een aangename temperatuur als je gaat klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Reimerswaal is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.reimerswaal.nl). Voor duurzame energiesystemen zoals zonnepanelen, warmtepomp of zonneboiler waarmee je het huis laat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Ook voor vloerisolatie is er een tegemoetkoming mogelijk. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Kruiningen?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €1.425 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.250 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt bepaald door het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), het kameroppervlakte in m2 en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe beter de warmteoverdracht is.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement hangt af van het soort model, de vloerbedekking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een grondig geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatiewerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kruiningen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is zeker haalbaar. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als goedkoopste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen bovenop de huidige (houten) vloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Een tweede manier is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4416.

Plaats een reactie