Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Luttenberg vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Luttenberg? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer aangebracht wordt. Je hebt een stuk lagere energiekosten, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op dit platform check je bruikbare informatie over de bekendste vloerverwarming categorieën en het kostenplaatje. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Luttenberg!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-luttenberg-8105

Vloerverwarming laten leggen in Luttenberg

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of wil je het niet zelf doen? De vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een professional. Daardoor mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte verhelderen we kort maar krachtig waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen middels een installateur.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de keuken, gang, woonkamer, badkamer, slaapkamer, berging / schuur. Tevens kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een van de beschikbare type verwarmingen. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veel gekozen modellen zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In veel situaties is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Specificeer welke vloerbedekking is toegepast. Je kunt kiezen uit een standaard dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, vinyl, PVC, tegels, parket, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor type ondervloer toegepast is. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of wellicht aan het einde van het jaar. Daardoor kunnen de regionale installatiebedrijven in Luttenberg zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Deel persoonlijke informatie als het adres van de woning, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Via de computer of telefoon ontvang je gratis offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Raalte en de nabije omgeving. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming specialisten nabij Luttenberg

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn tegenwoordig veel type vloerverwarmingssystemen beschikbaar. De uiteindelijke keuze wordt bepaald door een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Is het een nieuwbouwwoning of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), hoeveel gewicht de vloer kan dragen, de mate van isolatie en de verwachte kostprijs. Hieronder bieden we meer uitleg over de meest gekozen soorten en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit zien we met name terug als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in slimme noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. De belangrijkste pluspunten zijn een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Luttenberg.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Remeha, ATAG, Bosch, Intergas.

Natbouw vloeren verwarmen

In het geval van natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Door wisseling van temperatuur kan het voorkomen dat de vloer gaat krimpen of uitzetten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (zoals staalvezelwapening of wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je meer stabiliteit en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: e-Heat, Therminon, WTH, Magnum, Danfoss, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Luttenberg

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Vloerverwarmingskabels, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes waar je vaak kortstondig warmte nodig hebt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van vloerverwarming in Luttenberg

In het geval van infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De slakkenhuizen liggen om die reden kort onder de vloer. De effecten daarvan zijn dat de opwarmtijd relatief kort is en dat de kans op warmteverlies zeer minimaal is. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Luttenberg.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw kamer op een goedkope manier verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Luttenberg variëren tussen de €1125,00 – €2125,00. De exacte kosten worden berekend a.d.h.v. verschillende aspecten. Aanvankelijk is het doorslaggevend of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Relevante aspecten die invloed hebben op de prijs zijn: het type systeem, de grootte van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de lijst hierna bieden we de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Luttenberg (update zondag, 14 juli 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €745€765 – €810
20 – 25 m2€950 – €1350€1100 – €1575
40 m2€2300 – €2900€2575 – €3400
70 m2€3750 – €4375€4100 – €4850
80 – 90 m2€5175 – €5700€5625 – €6375
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekking is geschikt?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: bepaalde vloertypes geven minder goede prestaties. We spreken daarvan bij o.a. tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt dit ook navragen bij een professional of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer interessant is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. Hierna check je samengevat de kenmerken van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Installatiebedrijven in de regio

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Luttenberg? In de tabel hieronder delen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in t Loo, Mariënheem en Hattemerbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming kan je laten installeren als bij- & hoofdverwarming. In het geval van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Als je kiest voor bijverwarming dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: lekker koken met warme voeten.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Raalte is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.raalte.nl). Voor milieuvriendelijkere verwarmingsbronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp waarmee je het huis laat verwarmen kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Luttenberg?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.475 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zeker €5.050 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het soort model (watergedragen of op basis van stroom), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement is afhankelijk van het geselecteerde product, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een professioneel geïsoleerd pand kan je pas echt goed het verschil merken. Middels (spouw)muurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatiesluit je de kou buiten en blijft het beter warm.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Luttenberg, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is een optie. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als eerste optie kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Let op: dit kan zorgen voor een vloer die wat omhoog komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Hierbij worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8105.

Plaats een reactie