Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Lierderholthuis vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Lierderholthuis? Het is een watergedragen of elektrisch systeem dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook gunstig voor het klimaat. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt veel toegepast bij nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze experts delen we veel info over de beschikbare keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij meteen beginnen? Je kunt via dit platform direct een prijs opvragen bij vloerverwarming installatiebedrijven in Lierderholthuis!

Populaire voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Je huis wordt mooi gelijk verdeeld verwarmd.
 • Het interieur oogt een stuk strakker.
 • Mogelijk ook lage temperaturen binnen tijdens de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-lierderholthuis-8144

Vloerverwarming laten leggen in Lierderholthuis

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of heb je geen zin in gedoe? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter uitbesteden aan een specialist. Zo heb je garantie dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan hieronder verduidelijken we stap-voor-stap waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Weergave van de woning

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Mogelijkheden zijn de badkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer, toilet, gang. In veel gevallen kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Maak een keuze voor een van de beschikbare type verwarmingen. Gaat het om hoofdverwarming of bijverwarming? Bekende types zijn een watergedragen installatie of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een toepassing met infrarood nog een alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan wat er nu op de vloer ligt. Het antwoord kan zijn een oude dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, tegels, parket, linoleum, laminaat, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat de actuele situatie is qua ondervloer. Het gaat vaak om een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Derhalve kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Lierderholthuis zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Extra informatie en offertes vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Het gaat om het adres van de woning, mailadres en telefoonnummer. Via mail of per post delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Raalte en de omliggende gemeente. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op van beschikbare vloerverwarming vakmannen nabij Lierderholthuis

Informatie over voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. De uiteindelijke keuze heeft te maken met diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat mede bepalend is zijn aspecten als het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de kwaliteit van de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de kostenindicatie. Hieronder bekijk je details over de beschikbare keuzes en hun pluspunten.

Droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Dit concept wordt meer en meer toegepast. Dit is met name interessant als de budgetten summier zijn en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in losse isolatieplaten of noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Lierderholthuis.

 • Direct onder de afwerkvloer toegepast.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Voor ruimtes met een beperkte opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Intergas, Remeha, Bosch, Vaillant.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er een dekvloer over de buizen gegoten. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Door de temperatuurwisseling is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een bestendige en sterke vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Technea, WTH, Danfoss, e-Heat, Warmup, Therminon.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Lierderholthuis

Een elektrische vloerverwarming werkt op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen of een heel dun folie (3-4 mm dik) komen we in de praktijk veel tegen. Het is vrij eenvoudig aan te brengen. Elektrische systemen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Erg makkelijk te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Lierderholthuis

In het geval van infrezen ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken. Gepatenteerde verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Lierderholthuis.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw ruimtes op een milieuvriendelijke manier verwarmen en koelen

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Lierderholthuis schommelen tussen de €1050,00 tot €2075,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei onderdelen. Ten eerste is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere facetten die de prijzen bepalen: het type installatie, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de lijst hierna tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Lierderholthuis (update woensdag, 24 april 2024).

Ruimte (m2)Kosten bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €730€755 – €790
25 m2€950 – €1250€1125 – €1600
40 – 50 m2€2350 – €2800€2525 – €3375
65 – 70 m2€3775 – €4375€4000 – €4850
80 – 85 m2€5125 – €5725€5500 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, noppenplaten, tackerplaten, verdeler, pompschakelaar, wapening, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Geschikte vloerbedekkingen i.c.m. warmte

Sinds enkele jaren kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: sommige soorten hebben een te sterk isolerende werking. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of showroom. Zij weten exact afwerkvloer interessant is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna verstrekken we kort en bondig praktische info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor woonkamer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer geleidend en dus een snelle opwarmtijd.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: er zijn speciale soorten tapijt die geschikt zijn gemaakt.

Vind een installatiebedrijf

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Lierderholthuis? In het schema hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Wijhe, Dalmsholte en Wesepe.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als bij- en hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de grootste warmtetoevoer.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: genieten van een warme vloer in de douche en WC.
 • Woonkamer: de centrale en belangrijkste plek in huis moet natuurlijk heerlijk warm zijn.
 • Slaapkamer: zowel in de zomer als de winter een fijne slaaptemperatuur.
 • Zolder: als je deze bijvoorbeeld in gebruik hebt als hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Raalte bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.raalte.nl). Voor milieuvriendelijkere producten zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee jij de woning warm kunt maken kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Lierderholthuis?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €1.075 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 oplopend tot €5.200 voor een woningoppervlak van 100 m2. De kostprijs wordt beïnvloed door het geselecteerde product (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het exacte rendement heeft te maken met het geselecteerde product, de afwerking maar ook de leeftijd van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Dankzij gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatie, vloerisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Lierderholthuis, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als eerste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen precies in passen. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 8144.

Plaats een reactie