Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Nieuw Heeten vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Nieuw Heeten? Het is een populaire manier van verwarmen die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je energierekening daalt, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Het geeft een stuk meer comfort in huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bekijk je handige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Nieuw Heeten!

Interessante voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-nieuw-heeten-8112

Vloerverwarming laten leggen in Nieuw Heeten

Wanneer je een beetje handig bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen niet heel complex. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het professioneel laten doen? Een eigen vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een expert. In dat geval weet je zeker dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte onderdelen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Inzicht in je huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Voer het aantal m2 woonoppervlak in en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Mogelijkheden zijn de toilet, woonkamer, keuken, slaapkamer, berging / schuur, gang. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Kies het soort installatie. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste systemen zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Vul in welke vloerbedekking is toegepast. Denk dan aan enkel een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als tapijt, tegels, parket, laminaat, linoleum, vinyl. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de huidige staat van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Zodoende kunnen aangesloten installatiebedrijven in Nieuw Heeten vooraf kijken of er plek is.

 5. Vergelijk vakmannen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Er wordt gevraagd naar het adres van de woning, jouw e-mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Via internet (mail) sturen wij offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Raalte en de omliggende regio. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen omgeving Nieuw Heeten

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is afhankelijk van een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Gaat het om nieuwbouw of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, de maximaal beschikbare opbouwhoogte en de maximale kosten. In de lijst hierna vertellen we meer details over de diverse soorten en hun pluspunten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Dit concept kan zeer interessant zijn. Met name als er op de kosten moeten worden gelet en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen plaatst men in speciale isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Nieuw Heeten.

 • Uitstekende warmtegeleiding.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • Ook voor woningen met houten vloeren.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Bosch, AWB, ATAG, Intergas.

Natbouw-systemen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit soort verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • Je vloer zal de warmte langer vasthouden.
 • De terugverdientijd is aantrekkelijk.
 • Bekende merken: Danfoss, Magnum, WTH, Therminon, Technea, e-Heat.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Nieuw Heeten

Een elektrische installatie is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Het infrezen van verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en een folie met verwarmingsbanen zijn enkele populaire mogelijkheden. Een interessante keuze wanneer je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Ideaal voor het verwarmen van badkamer of hobbykamer.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Nieuw Heeten

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De pijpen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Nieuw Heeten.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • De dekvloer hoeft niet uitgebroken te worden.

Jouw plek op een duurzame manier verwarmen en koelen

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Nieuw Heeten liggen rond de €1125,00 – €2300,00. Accurate kostenramingen zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Om te beginnen wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die de prijzen bepalen: het type vloerverwarming, het woonoppervlak, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de mate van afwerking. In de onderstaande tabel vind je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Nieuw Heeten (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€760 – €800
20 m2€950 – €1325€1000 – €1450
40 m2€2200 – €2850€2550 – €3325
60 m2€3775 – €4475€4125 – €4875
80 m2 +€5200 – €5775€5700 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, wapening, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten en arbeidskosten (provincie Overijssel).

De beste soorten vloerbedekking

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Let op: meerdere types hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakbedrijf of showroom. Zij weten exact welke afwerkvloer geschikt is voor jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In de opsomming hieronder bieden we stapsgewijs de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: een uitermate dunne plank opbouw en dus heel geschikt.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Nieuw Heeten? Hieronder delen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gespecificeerde offerte opstellen. Dit kan ook voor het reinigen of spoelen voor bestaande installaties. Of klik door voor installateurs in Broekland, Olst en Mariënheem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor bij- & hoofdverwarming. Als het systeem gaat draaien als hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik gebruik maken van subsidie voor mijn vloerverwarming?

In de gemeente Raalte heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.raalte.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee jij de woning warm kunt maken is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kun je ook gebruiken voor vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Nieuw Heeten?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €1.125 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €5.650 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijs hangt sterk af van het soort systeem (elektrisch of warm water systeem), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 10 tot 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het soort model, de dekvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Door gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Nieuw Heeten, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen zien we steeds meer. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je vloerverwarming aanbrengen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. In die situatie worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de buizen in komen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Michiel. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8112.

Plaats een reactie