Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Laag Zuthem vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Laag Zuthem? Vloerverwarming wil zeggen een type verwarming die jouw vloer opwarmt. Je bespaart flink op de energierekening, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op dit platform check je nuttige informatie over de diverse keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil jij meteen beginnen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Laag Zuthem!

De voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Eenvoudig te combineren met zonnepanelen of warmtepomp.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-laag-zuthem-8055

Vloerverwarming laten leggen in Laag Zuthem

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? Jouw vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een deskundige. In dat geval mag je erop vertrouwen dat de installatie zonder problemen zal werken. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren stapsgewijs wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen via een professional.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de badkamer, toilet, gang, keuken, berging / schuur, woonkamer. Vaak kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest bekende soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op basis van elektriciteit. In woning met weinig oppervlakte zijn infrarood matten onder de vloer ook een optie.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Verduidelijk wat het huidige oppervlak is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een betonvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals laminaat, tegels, parket, tapijt, PVC, vinyl. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Uitvoerdatum

  Geef aan wanneer je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Laag Zuthem eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan postcode en huisnummer, mailadres en telefoonnummer. Via de computer of telefoon delen wij kosteloos een een offerte van de beste vloerverwarming bedrijven in Raalte en omgeving. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming experts omgeving Laag Zuthem

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt is onderhevig aan hoe je jouw woning wilt verwarmen: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of gaat het om een renovatieproject? Wat mede bepalend is zijn aspecten als of het een houten of zandcementen ondervloer is, de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. Hieronder lees je meer info over de meest populaire soorten en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Deze manier zien we steeds meer terug in de woningbouw. In situaties bij renovatie klussen en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een korte opwarmingstijd en optimale warmteafgifte. Voor aanvullende info verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Laag Zuthem.

 • Snellere afgifte van warmte.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Ideale toepassing voor oudere woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, ATAG, Bosch, AWB, Remeha.

Natbouwsysteem

Bij de natbouw variant worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het haast onoverkomelijk dat de vloer gaat krimpen of barsten. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het voorkomt barsten of scheuren in jouw vloer.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De vloer blijft langer warm.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: e-Heat, Warmup, Therminon, Danfoss, WTH, Technea.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Laag Zuthem

Een elektrische vloerverwarming werkt op basis van stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Vloerverwarmingskabels, voorbewerkte matten die je kant en klaar kunt leggen en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn met name geschikt als bijverwarming. We zien het vaak terug in kamers die minder gebruikt worden. Perfect voor een badkamer of hobbykamer.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Laag Zuthem

Bij infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen bevinden zich direct onder de toplaag. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Het betreft een zeer goedkope vloerverwarming installatie in Laag Zuthem.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Goedkoop omdat een nieuwe dekvloer niet nodig is.

Jouw woning op een goedkope verwarmen verwarmen

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Laag Zuthem schommelen tussen de €925,00 tot €2375,00. Accurate kostenramingen zijn afhankelijk van allemaal aspecten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Alternatieve keuzes die invloed hebben op de prijs zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, het aantal m2 van de ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave delen wij de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Laag Zuthem (update dinsdag, 23 juli 2024).

OppervlakteKostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €745€775 – €795
20 – 25 m2€925 – €1225€1150 – €1650
45 – 50 m2€2350 – €2875€2675 – €3200
60 – 65 m2€3775 – €4400€4025 – €4700
85 – 90 m2€5150 – €5775€5650 – €6250
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, thermostaat, pompschakelaar, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, draadmatten plus afvoer en uurloon (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Vandaag de dag werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Tegels en steen zijn een uitstekende match. Notitie: diverse vloertypes kunnen minder goed overweg met vloerwarmte. Dit zijn bijvoorbeeld houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakbedrijf of een regionaal verkooppunt. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw wensenlijstje. Soms bieden ze jou een aanbieding met legservice. In de opsomming hieronder delen we een toelichting / praktische info over de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: goed te combineren met een epoxy gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die zeer goed samengaat.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Vind een installatiebedrijf

Wil je gegevens ontvangen van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Laag Zuthem? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Soms kunnen zij jou bij de hand nemen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Geeuwenbrug, Hasselt en Dieverbrug.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: je hebt geen radiatoren meer in het zicht in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Raalte kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.raalte.nl). Voor verduurzaming producten zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Laag Zuthem?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €950 voor 15 m2 tot zeker €6.050 voor 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de gekozen installatie (watergedragen of elektrisch), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 – 15 jaar. Het definitieve rendement hangt af van het geselecteerde model, de toplaag maar ook de leeftijd van de woning. In een juist geïsoleerde ruimte zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, gevelisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Laag Zuthem, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanbrengen is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Ten eerste kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Dit zorgt wel voor dat de totale vloer wat hoger komt te liggen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8055.

Plaats een reactie