Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Mariënheem vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Mariënheem? Vloerverwarming wil zeggen een veel voorkomende vorm van ruimteverwarming die de vloer met warm water verwarmt. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Via onze site verstrekken we bruikbare informatie over de meest toegepaste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je op korte termijn actie? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Mariënheem!

Interessante voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Geniet van de constante temperatuur in de woning.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Stof dwarrelt minder makkelijk rond in de ruimte.
vloerverwarming-marienheem-8106

Vloerverwarming laten leggen in Mariënheem

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is vloerverwarming installeren niet al te moeilijk. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? De vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Door het een deskundige te laten doen weet je gegarandeerd dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder specificeren in vijf stappen wat de belangrijke stappen zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Omschrijf jouw woning

  Omschrijf het type woning. Specificeer het aantal vierkante meters en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de gang, woonkamer, toilet, slaapkamer, berging / schuur, badkamer. Tevens kan het handig zijn om actuele foto’s te maken en mee te sturen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over het soort systeem. Het is relevant om te weten of het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste types zijn een traditionele watergedragen oplossing of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Huidige vloerbedekking

  Verduidelijk welke vloerbedekking is toegepast. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of vloerbedekking zoals vinyl, linoleum, PVC, laminaat, tegels, parket. Installateurs willen ook graag weten wat er voor ondervloer aanwezig is. Vaak is dat een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Verstrek de planning wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Bijvoorbeeld met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Mariënheem op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de verschillende prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Zoals jouw adres, mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Middels een email of brief krijg jij offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Raalte en de omliggende gemeente. Jij kunt zelf de beste aanbieding kiezen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Krijg verschillende offertes van van professionele vloerverwarming experts regio Mariënheem

De verschillende voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Jouw ideale systeem is afhankelijk van meerdere zaken: ga je het gebruiken als hoofdverwarming of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of ga je een bestaande woning renoveren? Wat ook effect heeft op het advies is het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en de kostenindicatie. In de volgende bullets delen we meer details over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Dit model wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatie klussen en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste isolatieplaten & noppenplaten. Daarbovenop kan je de afwerkvloer toepassen. Met deze oplossing kan je rekenen op een kleinere opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Mariënheem.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Beperkte kans op beschadigingen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Nefit, AWB, Bosch, Remeha, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (zoals wapeningsnetten en staalvezelwapening). Het effect daarvan is meer stabiliteit en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Warmup, Danfoss, e-Heat, Technea, Magnum, Therminon.

Toepassen van elektrische vloerverwarming in Mariënheem

De elektrische variant werkt op basis van stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, kant-en-klare matten en een speciaal folie systeem zijn hiervan enkele voorbeelden. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Mariënheem

In het geval van infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Mariënheem.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Goede manier om je woning te verduurzamen.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw huis op een duurzame wijze behaaglijk maken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Mariënheem liggen tussen de €1225,00 tot €1850,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van verschillende onderdelen. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je een oplossing zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Relevante zaken die hun weerslag hebben op de prijs: het soort installatie, de oppervlakte, de manier van leggen en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Mariënheem (update donderdag, 13 juni 2024).

Grootte (m2)Prijsindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€700 – €730€770 – €795
25 m2€800 – €1275€1050 – €1575
40 – 50 m2€2250 – €2900€2500 – €3300
60 m2€3850 – €4450€4125 – €4725
80 m2 +€5200 – €5750€5625 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, tackerplaten, verdeler, wapening, thermostaat, noppenplaten, pompschakelaaren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Sinds enkele jaren kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Gietvloer, beton en steen werken het meeste efficiënt. Let op: bepaalde vloeren werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of showroom. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer past bij jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hieronder delen we in het kort extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Elektrische vloerverwarming.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind installatiebedrijven in de regio

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Mariënheem? In het schema hieronder bekijk je adressen en namen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou bij de hand nemen en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Oosterwolde, Broekland en t Loo.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: altijd een aangename warme leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Raalte bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.raalte.nl). Voor vergroenings energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Mariënheem?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €1.475 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot zeker €5.900 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De uiteindelijke prijs wordt berekend aan de hand van het gekozen systeem (traditioneel vs. elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is de gemiddelde terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 10 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is afhankelijk van het gewenste product, de vloerbedekking en de totale thermische schil van het huis. In een optimaal geïsoleerde woning zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door het toepassen van dubbel glas, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Mariënheem, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een goede keuze. Er zijn 2 manieren: Als makkelijkste optie kan de expert de vloerverwarming aanbrengen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een paar centimeter extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Bij deze methode worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in geplaatst kunnen worden. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 juni 2024
Postcodegebied: 8106.

Plaats een reactie