Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Broekland vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Broekland? Vloerverwarming wil zeggen een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Je energierekening daalt, en het is ook goed voor het milieu. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Als je een nieuwbouwwoning koopt zit het er vaak al in, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze website ontdek je handige informatie over de beschikbare typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Broekland!

De voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Het werkt met vrijwel elke vloer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-broekland-8107

Vloerverwarming laten leggen in Broekland

Als je zelf veel klust dan is het plaatsen en afstellen van vloerverwarming een leuke bezigheid. Ben je niet handig, of heb je geen tijd? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een betrouwbare vakman. Daardoor heb je garantie dat de hele constructie goed wordt aangelegd. In het stappenplan hieronder adviseren we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Omschrijf jouw woning

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat de totale aantal m2 en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de toilet, slaapkamer, woonkamer, badkamer, keuken, berging / schuur. Indien aanwezig kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een type verwarmingssysteem. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. De bekendste producten zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. Soms is een infrarood installatie absoluut het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Vul in wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om een basis dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals laminaat, vinyl, linoleum, tapijt, parket, PVC. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondergrond is. Bijvoorbeeld een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Deel je wensen wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Derhalve kunnen de installatiebedrijven in Broekland eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Het gaat om de locatie van je huis, mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Per mail delen we 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Raalte en de omliggende gemeente. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van erkende vloerverwarming experts regio Broekland

Bekijk populaire voordelige soorten vloerverwarming

Je hebt de keuze uit diverse type vloerverwarmingssystemen. Wat aansluit bij jouw situatie wordt bepaald door diverse aspecten: Hoe groot en hoe oud is het huis? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of gaat het om een renovatieproject? Wat ook effect heeft op het advies is type ondervloer (beton, hout of steen), het gewicht dat de ondervloer aankan, beschikbare opbouwhoogte en de verwachte kostprijs. In de lijst hierna bekijk je aanvullende informatie over de relevante systemen en hun pluspunten.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dat is vooral zo bij renovatie klussen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden gelegd in maatwerk noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop wordt de definitieve toplaag gelegd. Met deze oplossing kan je rekenen op minder kans op barsten en scheuren en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Broekland.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, ATAG, Bosch, Remeha, Vaillant, Intergas.

Natbouw-systemen

Bij natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Doordat het geen constante temperatuur zal aanhouden gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening of wapeningsnetten). Dit geeft een extra sterke vloer en minder kans op beschadigingen (barsten en scheuren).

 • De buizen worden direct in het beton gestort.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: WTH, Technea, Danfoss, Magnum, Therminon, e-Heat.

Het laten leggen van elektrische vloerverwarming in Broekland

Elektrische verwarming in de vloer wordt volledig door stroom gedreven. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, vloerverwarmingsmatten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische voorzieningen zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die je niet veel gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Broekland

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. Deze constructies liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit resulteert erin dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat je weinig warmteverlies hebt. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Broekland.

 • Kan vaak binnen een dag aangebracht worden.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een voordelige manier behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Broekland liggen rond de €1075,00 tot €2075,00. Accurate kostenramingen hangen af van diverse factoren. Boven alles is de prijs sterk afhankelijk van of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Overige factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw of droogbouw en de uiteindelijke vloerbedekking. In het volgende blok delen wij de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Broekland (update dinsdag, 23 juli 2024).

Totaal m2Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €735€775 – €785
25 m2€900 – €1325€1025 – €1475
45 – 50 m2€2200 – €2825€2525 – €3225
65 – 70 m2€3700 – €4450€4025 – €4850
85 m2 +€5150 – €5725€5675 – €6300
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, thermostaat, draadmatten, wapening, noppenplaten, verdeleren arbeid en BTW (provincie Overijssel).

Wat is het beste soort vloerbedekking?

Hedendaags is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels en steen werken het beste samen. Disclaimer: meerdere vloertypes zijn minder handig om te kiezen. Het gaat bijvoorbeeld om tapijt of parket. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of winkel. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna verstrekken we overzichtelijk meer info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarmingsfolie.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je contact met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Broekland? Op deze pagina check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Luttenberg, Heeten en Oosterwolde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming hoeven er geen andere warmtebronnen geïnstalleerd te worden. Kies je voor bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warme.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: direct een prettige temperatuur bij het opstaan.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Raalte is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.raalte.nl). Voor duurzame producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Broekland?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.350 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) tot wel €6.200 voor 100 m2. Het tarief kom tot stand door de geselecteerde installatie (elektrisch of warm water systeem), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen dalen de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10, 12 of maximaal 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het soort systeem, de afwerking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door te kiezen voor dubbel glas, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Broekland, kan dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als makkelijkste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de bestaande cementvloer of houten vloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar de slangen doorheen lopen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8107.

Plaats een reactie