Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Tholen vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Tholen? Vloerverwarming betreft een populaire manier van verwarmen dat onder de vloer van je huis wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en het is ook gunstig voor het klimaat. Je hebt geen last meer van koude voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Via onze site ontdek je handige informatie over de verschillende soorten vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Wil je direct doorgaan? Vraag voor een vrijblijvende prijsopgaaf van vloerverwarming installatiebedrijven in Tholen!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in een huis:

 • Duurzamer en energiezuiniger.
 • Altijd een aangename temperatuur in huis.
 • Het neem geen ruimte in (onder de grond).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Zorgt voor een gezond binnenklimaat.
vloerverwarming-tholen-4691

Vloerverwarming laten leggen in Tholen

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een klus die je zelf kunt doen. Heb je geen technische kennis, of wil je het professioneel laten doen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Zo mag je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte delen we in vijf stappen wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de gang, woonkamer, slaapkamer, badkamer, keuken, berging / schuur. Indien beschikbaar kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Neem een besluit over een van de beschikbare type verwarmingen. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De bekendste modellen zijn een systeem op basis van water of een elektrisch systeem. In kleinere huisjes is een infrarood oplossing ook een serieuze keuze.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Je kunt kiezen uit de oorspronkelijke dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. laminaat, tapijt, linoleum, vinyl, tegels, PVC. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Vaak is dit beton, hout of steen.

 4. Uitvoerdatum

  Bespreek in welke week je graag wilt dat de installateur komt. Bijvoorbeeld met spoed of binnen 3 maanden. Daardoor kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Tholen op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Deel persoonlijke informatie als adresgegevens, mailadres en jouw 06-nummer. Via de computer of telefoon krijg je een prijsopgave van beschikbare vloerverwarming bedrijven in Tholen en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang offertes van bekende vloerverwarming experts regio Tholen

De meest toegepaste voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is wordt bepaald door een aantal factoren: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Zoek je iets voor een nieuwe woning of een klushuis? Waar je ook rekening mee moet houden: of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, opbouwhoogte en de hoogte van de investering. In de volgende bullets vind je nuttige informatie over de veel gebruikte modellen en hun interessante aspecten.

Droogbouw-verwarmingsinstallatie

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept zien we steeds meer terug in de woningbouw. Met name als er beperkte budgetten zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in voorgevormde noppenplaten & isolatieplaten. Op dit systeem kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een eenvoudige installatie en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Tholen.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Sneller in gebruik te nemen.
 • Kleinere opbouwhoogte.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Het aanbrengen van wapening is dan ook noodzakelijk (zoals wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit resulteert in een bestendige en sterke vloer en het optreden van scheuren en barsten wordt beperkt.

 • De verwarmingsbuizen worden in het cement verwerkt.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Het systeem gaat lang mee.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, WTH, Danfoss, e-Heat, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Tholen

Een elektrische installatie werkt op stroom. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Stroomkabels, vloerverwarmingsmatten of een vloerverwarmingsfolie die onder parket of laminaat gelegd kan worden worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische installaties worden vooral ingezet als bijverwarming. We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Eventueel zelf te leggen.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Infrezen van vloerverwarming in Tholen

Bij infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Alle verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Tholen.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een goedkope verwarmen behaaglijk maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Actuele prijzen vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Tholen kost globaal gezien tussen de €975,00 tot €1900,00. De geldende tarieven worden gecalculeerd op basis van allemaal onderdelen. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige zaken die de totaalprijs bepalen: het soort systeem, de te verwarmen ruimte, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het type vloerbedekking. In het volgende schema verstrekken we de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Tholen (update woensdag, 22 mei 2024).

Totaal m2Kostenindicatie bijverwarmingKosten hoofdverwarming
15 m2€710 – €735€755 – €795
25 m2€800 – €1250€1150 – €1600
45 – 50 m2€2300 – €2875€2550 – €3375
60 – 70 m2€3775 – €4375€4000 – €4725
80 m2 +€5250 – €5675€5650 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, noppenplaten, pompschakelaar, tackerplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat en uurloon (provincie Zeeland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Vandaag de dag is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Tegels en steen zijn over het algemeen de beste keuze. Let op: bepaalde vloertypes bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Voor meer info plan je een afspraak in bij een professional of vloerenwinkel. Zij vertellen dan wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna delen we in het kort extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een prima alternatief voor een echte houten vloer.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Installatiebedrijven zoeken

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Tholen? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Zeeland. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Op deze website vind je ook installateurs in Bergen op Zoom, Woensdrecht en Roosendaal.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Vloerverwarming is te gebruiken van hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: perfecte omstandigheden in jouw leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Tholen ontvang je geen vloerverwarming subsidie (zie www.tholen.nl). Voor verduurzaming oplossingen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan elke huizenbezitter een lening aanvragen voor het verduurzamen van de eigen woning (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Tholen?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.375 voor 10 m2 tot zo’n €6.500 voor een grote ruimte van 100 m2. Het definitieve tarief is afhankelijk van het type model (watergedragen of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit wil zeggen de afstand tussen de verwarmingsbuizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 12 tot 16 jaar. Het precieze rendement hangt af van de gekozen installatie, de afwerklaag en ook de staat van de woning. In een optimaal geïsoleerde woning werkt het systeem een stuk effectiever. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dakisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Tholen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is iets wat we steeds meer zien. Jij zal moeten kiezen uit 2 systemen: Als snelste optie kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de huidige vloer. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Bij deze methode zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 4690, 4691.Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie