Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Stevensweert vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Stevensweert? Dit is een verwarmingstype dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. De warmte wordt heerlijk gelijkmatig verdeeld. Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op dit portaal vertellen we je praktische informatie over de verschillende segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Vandaag al een keuze maken? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Stevensweert!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • 10% – 15% efficiënter dan radiatoren.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • In de zomer kan je jouw huis koelen.
 • Via je telefoon de thermostaat bedienen.
vloerverwarming-stevensweert-6107

Vloerverwarming laten leggen in Stevensweert

Wanneer je een beetje handig bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Ben je niet handig, of bespaar je liever wat tijd en stress? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een expert. Door die keuze mag je erop vertrouwen dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan dat hieronder te vinden is vertellen we je stap-voor-stap wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een vakman.

 1. Weergave van de woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de berging / schuur, slaapkamer, keuken, gang, badkamer, woonkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer het type verwarming dat geïnstalleerd moet worden. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. Bekende installaties zijn een warm-water installatie of een deels elektrische oplossing. In diverse huizen is een infrarood installatie een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Specificeer wat het huidige oppervlak is. Denk dan aan alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als vinyl, PVC, laminaat, tegels, parket, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Het gaat vaak om beton, hout of steen.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Geef aan wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Stevensweert eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, jouw privé mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via de computer of telefoon krijg je vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Maasgouw en de regio daarbuiten. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installateurs omgeving Stevensweert

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Jouw ideale systeem komt tot stand door diverse aspecten: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuwbouwwoning of een renovatieklus? Verder wordt er gekeken naar het type ondervloer de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en budget. In de lijst hierna vind je aanvullende info over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien je het systeem bovenop een bestaande vloer legt. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. In situaties bij verbouwingen en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in maatwerk isolatieplaten en noppenplaten. Daarbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een korte opwarmingstijd en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Stevensweert.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Beperkt de kans op het barsten van de toplaag.
 • Zeer geschikt voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Nefit, Vaillant, Remeha, Bosch, ATAG, AWB.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In het geval van natbouw wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Dit zorgt voor een sterke en stabiele vloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Het verwarmingssysteem wordt een met de vloer.
 • De warmte blijft langer hangen dan bij droogbouw.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Danfoss, Technea, e-Heat, Magnum, Warmup, WTH.

Info en voordelen van elektrische vloerverwarming in Stevensweert

Een elektrische vloerverwarming wordt volledig door stroom gedreven. Er zijn allerlei modellen beschikbaar. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem komen we in de praktijk veel tegen. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische voorzieningen zijn minder geschikt als hoofdverwarming, en meer voor de bijverwarming bedoeld. Het is een goede opties voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Laat vloerverwarming infrezen in Stevensweert

Wanneer je alles laat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. De verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. De kokers komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat de opwarmtijd niet lang is en dat je weinig warmteverlies hebt. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Stevensweert.

 • Snelle opwarming van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw plek op een slimme manier behaaglijk maken

Comfort, gemak en geld besparen?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Stevensweert variëren tussen de €925,00 – €2500,00. De geldende tarieven worden berekend a.d.h.v. allemaal factoren. Om te beginnen maakt het nogal uit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Relevante onderdelen die de totaalprijs bepalen: het soort vloerverwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In onderstaande weergave vind je de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Stevensweert (update dinsdag, 16 april 2024).

Aantal M2 oppervlakteTarieven bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€760 – €805
20 m2€875 – €1325€1075 – €1650
45 m2€2300 – €2875€2550 – €3200
60 – 65 m2€3725 – €4425€4200 – €4875
85 – 90 m2€5100 – €5700€5550 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, pompschakelaar, thermostaat, tackerplaten, draadmatten, wapening, verdeler plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Natuursteen en tegels werken het meeste efficiënt. Advies: sommige afwerkvloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Het gaat bijvoorbeeld om houten vloeren en tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of een regionaal verkooppunt. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. Hierna tref je samengevat extra informatie over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: zeer snel geleidend, dus u bespaart op energiekosten.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: kan verkleuren indien bepaalde delen te warm worden.
 • Marmoleum / Linoleum: trekt van nature omgevingswarmte aan en kan dit goed behouden.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind een installatiebedrijf

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Stevensweert? Op deze pagina tonen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een voorstel doen (ook voor het reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Koningsbosch, Ohé en Laak en Echt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan dan ben je nog afhankelijk van traditionele radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: na het douchen direct aangenaam warme voeten.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: betrek de bijgebouwen volledig bij je woning.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Maasgouw krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentemaasgouw.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning (deels) verwarmt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Stevensweert?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.175 voor 15 m2 tot wel €5.000 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het geselecteerde product (warm water systeem of met stroom), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zal je energierekening een stuk lager uitvallen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan de gewenste installatie, de dekvloer en ook de staat van de woning. In een grondig geïsoleerd huis is het rendement vaak vele malen beter. Door dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Stevensweert, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met een stukje extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de leidingen in aanbrengt. Dit is voordelig en kost maar weinig tijd.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6107.

Plaats een reactie