Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Heel vergelijken

Op zoek naar vloerverwarming in Heel? Het is een laag temperatuur verwarmingssysteem dat onder de vloer wordt gelegd. Je energierekening daalt, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook voor klushuizen is het een interessante optie. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vertellen we je veel info over de bekendste vloerverwarming categorieën en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil je op korte termijn actie? Je kunt eenvoudig advies inwinnen van vloerverwarming installatiebedrijven in Heel!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Meer vrijheid en ruimte over in je woning.
 • Ook te plaatsen op een bestaande houten- of betonnen vloer.
 • Een betere luchtkwaliteit in huis.
vloerverwarming-heel-6097

Vloerverwarming laten leggen in Heel

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is het leggen van vloerverwarming iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of wil je het niet zelf doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een deskundige. Met die beslissing weet je zeker dat de installatie zonder problemen zal werken. In ons complete stappenplan specificeren stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Beschrijf alle kamers van de woning. Specificeer het aantal vierkante meters en geef aan wat je wensen precies zijn. Zoals de badkamer, woonkamer, keuken, berging / schuur, slaapkamer, gang. Vaak kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Geef je voorkeur door voor een soort verwarmingssysteem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. Populaire types zijn een watergedragen systeem of een elektrisch systeem. In veel situaties kan een infrarood systeem ook interessant.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Omschrijf wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Denk dan aan een cement dekvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. linoleum, parket, vinyl, tegels, tapijt, PVC. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat de actuele situatie is qua ondervloer. Vaak is dit een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Plannen in de agenda

  Geef aan wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of nader te bepalen. Zo kunnen de regionale installatiebedrijven in Heel zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vul jouw gegevens in. Er wordt gevraagd naar jouw adres, e-mailadres en het nummer waarop je gewhatsappt of gebeld kunt worden. Per mail ontvang jij 1 tot 3 offertes van erkende vloerverwarming bedrijven in Maasgouw en de nabije omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming specialisten regio Heel

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van jouw wensen: gaat je voorkeur uit naar bij- of hoofdverwarming? Is het een nieuwbouwwoning of wordt het een verbouwing van een oud huis? Wat ook van invloed is: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, verwarmingsbron en de prijs die je maximaal wilt betalen. In onderstaande opsomming delen we meer uitleg over de relevante systemen en hun belangrijkste eigenschappen.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. Dit zien we met name terug bij renovatie klussen en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in isolerende isolatieplaten of noppenplaten. Hierover wordt de uiteindelijke vloerbedekking gelegd. Belangrijke eigenschappen zijn minder kans op barsten en scheuren en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Heel.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, AWB, Bosch, Remeha, ATAG, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt er beton over de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Door wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit biedt een meer solide vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • De temperatuur wordt meer gelijkmatig verdeeld.
 • Langere droogtijd en verwarmen kan pas na enkele weken.
 • Bekende merken: Danfoss, e-Heat, Magnum, Warmup, Technea, WTH.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Heel

Een elektrisch model werkt op basis van stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Stroomkabels, een slim mattensysteem en een kunststof folie zijn het overwegen waard. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische toepassingen worden vooral ingezet als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Infrezen van vloerverwarming in Heel

Wanneer je alles laat infrezen maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer. Kleine verwarmingsleidingen worden vakkundig in de gleuven geschoven. Deze constructies zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Heel.

 • De constructie voor de gehele woning in 1 dag laten frezen.
 • Er is geen sprake van extra opbouwhoogte.
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw plek op een innovatieve manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Heel variëren tussen de €1275,00 tot €1850,00. De exacte kosten zijn natuurlijk afhankelijk van velerlei facetten. Boven alles wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Overige factoren die effect hebben op de kosten zijn: het type vloerverwarmingssysteem, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en het soort afwerkvloer. In de volgende weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Heel (update zondag, 14 april 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 – 15 m2€690 – €720€775 – €780
20 – 25 m2€850 – €1200€1025 – €1525
45 – 50 m2€2250 – €2800€2525 – €3375
60 – 65 m2€3825 – €4400€4200 – €4700
85 m2 +€5125 – €5800€5675 – €6400
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief installatie, verdeler, draadmatten, noppenplaten, tackerplaten, pompschakelaar, wapeningen arbeid en BTW (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren werkt bijna elk type vloer met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Belangrijk: sommige vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. massief houten vloeren of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een specialist of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw plannen. Soms bieden zij een complete aanbieding inclusief leggen. In het blok hierna check je stapsgewijs de kenmerken van de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Zelf vloerverwarming leggen.

 • Tegels en steen: hoge thermische geleidbaarheid.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dunne vloer die maakt dat warmte goed wordt doorgegeven.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven uit de regio

Op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Heel? Op deze pagina vind je bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Indien beschikbaar kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Baexem, Beegden en Heythuysen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- en hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan geven bijvoorbeeld radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: elke dag wakker worden met warme voeten in de douche.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Duurzame verwarming: alle veelgestelde vragen (FAQ)

Is het mogelijk om subsidie voor vloerverwarming te krijgen?

In de gemeente Maasgouw bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentemaasgouw.nl). Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw woning slim en duurzaam verwarmt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Heel?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen lopen uiteen van €975 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 oplopend tot €5.600 voor een grote ruimte van 100 m2. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort model (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer warmte de vloer zal afgeven.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen zullen de stookkosten gaan dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 10 – 16 jaar. Het persoonlijke rendement is afhankelijk van de gekozen installatie, de dekvloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een goed geïsoleerd huis kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Heel, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als voordeligste mogelijkheid kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. In die situatie worden er gleuven in de dekvloer gefreesd waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6097.

Plaats een reactie