Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Maasbracht vergelijken

Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van vloerverwarming in Maasbracht? Het gaat om een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer met warm water verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en het is ook goed voor het milieu. Het geeft ook nog eens heel veel comfort. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op deze pagina vind je handige informatie over de huidige soorten vloerverwarming en wat de kosten voor jouw woning ongeveer zijn. Wil jij direct besparen? Vraag nu geheel vrijblijvend een prijsopgave op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Maasbracht!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Een zeer energiezuinige manier van verwarmen.
 • Geen last van een koude vloer of schijntocht.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-maasbracht-6051

Vloerverwarming laten leggen in Maasbracht

Als je zelf veel klust dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Ben je niet handig, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een professional. Door het een deskundige te laten doen heb je de zekerheid dat alle leidingen juist worden gelegd. In het bijgaande stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat de noodzakelijke fases zijn.

Vloerverwarming laten leggen middels een professional.

 1. Weergave van de woning

  De installateur heeft inzicht nodig in jouw woning. Maak een schatting van het aantal M2 en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Bijvoorbeeld keuken, toilet, slaapkamer, gang, badkamer, berging / schuur. Optioneel geven foto’s een goed indruk van de situatie.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het soort systeem. Daarvoor moet je eerst bepalen of het hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare installaties zijn een watergedragen of een volledig elektrische installatie. In veel situaties is een toepassing met infrarood ook het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef door wat het huidige oppervlak is. Het antwoord kan zijn een standaard dekvloer of misschien vloerbedekking zoals laminaat, tapijt, tegels, linoleum, PVC, parket. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Bespreek in welke week jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Daardoor kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Maasbracht eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Zoals postcode en huisnummer, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief delen wij 1 tot 3 offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Maasgouw en de omliggende gemeente. Je kunt zelf de beste aanbieding selecteren.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van populaire vloerverwarming specialisten regio Maasbracht

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

De functionaliteiten van de type vloerverwarmingssystemen is erg divers. Wat voor jou het beste is is onderhevig aan verschillende onderdelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Is het een nieuw te bouwen huis of een klushuis? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. In het volgende schema vertellen we aanvullende uitleg over de beschikbare keuzes en hun belangrijkste eigenschappen.

Droogbouw-verwarming

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatieprojecten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op speciale noppenplaten en isolatieplaten. Daarbovenop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. Alles bij elkaar geeft dit een kleinere opbouwhoogte en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Maasbracht.

 • Toe te passen op praktisch alle vloeren.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Minder opbouw dan bij traditionele vloerverwarming.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, ATAG, Nefit, Vaillant, AWB, Bosch.

Nat vloerverwarmingssysteem

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw komt er een laag van cement over de buizen te liggen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen is krimpen of uitzetten van de vloer niet te voorkomen. Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (o.a. staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is extra stevigheid en het verkleint de kans op werking en barsten.

 • De dekvloer wordt aangebracht over de vloerverwarming.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Je moet de vloer langzaam laten opwarmen na plaatsing.
 • Bekende merken: Technea, Danfoss, WTH, Warmup, e-Heat, Magnum.

Alles wat je moet weten over elektrische vloerverwarming in Maasbracht

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn daarin veel keuzes die je kunt maken. Vloerverwarmingskabels, vloerverwarmingsmatten en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische installaties gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). Een uitstekende keuzemogelijkheid voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief eenvoudig te plaatsen.
 • Infrarood vloerverwarming is ruimte kamer regelbaar.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Maasbracht

In het geval van infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de opwarmtijd zeer gunstig is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Maasbracht.

 • Speciale freesmachines beperken de overlast en rommel.
 • Je ondervloer wordt nauwelijks verhoogd.
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw appartement op een innovatieve verwarmen verwarmen en koelen

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

De kosten van vloerverwarming 2024

De investeringen voor het aanleggen van vloerverwarming in Maasbracht kost globaal gezien tussen de €1075,00 – €2275,00. De precieze kosten hangen af van allerlei zaken. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Noemenswaardige factoren die hun weerslag hebben op de prijs: het type systeem, de kamers die je wilt verwarmen, of de dekvloer uitgebroken moet worden en de uiteindelijke vloerbedekking. In de volgende weergave verstrekken we de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Maasbracht (update dinsdag, 23 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €720€750 – €805
25 m2€850 – €1300€950 – €1625
40 – 45 m2€2200 – €2825€2625 – €3250
60 – 65 m2€3750 – €4350€4175 – €4750
85 m2 +€5125 – €5775€5525 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief installeren, tackerplaten, wapening, noppenplaten, draadmatten, verdeler, thermostaat plus afvoer en uurloon (provincie Limburg).

Overzicht met geschikte soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Advies: sommige types hebben een te sterk isolerende werking. Je kunt dan denken aan massief houten vloeren of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakman of showroom. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw eisen. Soms kunnen ze een mooie aanbieding doen met leggen. In het volgende blok bekijk je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: prima rendement met een cementgebonden gietvloer en woonbeton.
 • PVC: een zeer dunne plank dus een lage warmteweerstand.
 • Laminaat: hoe dikker de plank, hoe minder geschikt.
 • Vinyl: let op een goede verdeling van de leidingen onder de vloer.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: pas altijd een goede isolatiefolie toe om vocht te voorkomen.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Installatiebedrijven in de regio

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Maasbracht? Onderstaand check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jouw vragen beantwoorden en een begroting maken (ook voor reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Stramproy, Posterholt en Kelpen-Oler.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Bij vloerverwarming kan je kiezen voor hoofd- & bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan zul je nog normale radiatoren moeten toevoegen voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: de hele dag door een warme badkamer voor extra comfort.
 • Woonkamer: betere kwaliteit van de lucht en ruimtebesparend.
 • Slaapkamer: lekker koel slapen en met een aangename temperatuur opstaan.
 • Zolder: bijvoorbeeld voor een speelkamer of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: maak van de bijruimtes volwaardige kamers met een hoog comfortniveau.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Maasgouw krijg je geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentemaasgouw.nl). Voor energiebesparende producten zoals een warmtepomp, zonnepanelen of zonneboiler waarmee de ruimtes worden verwarmd is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je geld lenen tegen een aantrekkelijke rente om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Maasbracht?

De onkosten van vloerverwarming kopen en laten leggen komen uit tussen de €800 voor minimale oppervlaktes van zo’n 15 m2 tot zeker €5.450 voor een woningoppervlak van 100 m2. De uiteindelijke prijs kom tot stand door het soort model (elektrisch of warm water systeem), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is een getal wat iets zegt over de afstand tussen de leidingen. Hoe minimaler de afstand tussen de verschillende leidingen is, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door te investeren in duurzame verwarming gaat je energierekening omlaag. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 8 – 15 jaar. Het specifieke rendement heeft te maken met het type product, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers komen de rendementsverschillen snel aan het licht. Dankzij vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatie, dakisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Maasbracht, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Het installatiewerk kan op 2 manieren gedaan worden: Als snelste optie kan je jouw vloerverwarming aanleggen bovenop de huidige (houten) vloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Bij deze methode maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Deze werkzaamheden zijn doorgaans iets kostbaarder.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 6050, 6051.

Plaats een reactie