Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Beegden vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Beegden? Het gaat om een populaire vorm van huisverwarming die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Een totaal onzichtbaar systeem! Bij nieuwbouw wordt het tegenwoordig standaard toegepast, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl bieden wij bruikbare informatie over de huidige typen vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij meteen beginnen? Check dan de prijsindicaties (offertes) via vloerverwarming installatiebedrijven in Beegden!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Tot 20% zuiniger dan verwarmen met radiatoren.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-beegden-6099

Vloerverwarming laten leggen in Beegden

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen iets wat je zelf kunt aanpakken. Ben je niet handig, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een installateur. In die situatie weet je zeker dat alle leidingen juist worden gelegd. In het stappenplan dat hieronder te vinden is specificeren in vijf stappen waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een expert.

 1. Samenvatting van jouw huis

  Verschaf meer inzicht in de grootte van de woning. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Bijvoorbeeld slaapkamer, keuken, berging / schuur, toilet, gang, badkamer. Mogelijk kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Selecteer het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. De meest gangbare soorten zijn een systeem op basis van water of een installatie op stroom. In diverse huizen is een infrarood oplossing ook het overwegen waard.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Je kunt kiezen uit een normale dekvloer of vloerbedekking zoals PVC, vinyl, linoleum, laminaat, tegels, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat voor ondervloer er is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Geef aan wanneer jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Het kan gaan om een spoedklus of wellicht aan het einde van het jaar. Met deze details kunnen de lokale aangesloten installatiebedrijven in Beegden eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Onderzoek de verschillende installateurs

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. In de basis gaat het om de locatie van je huis, e-mailadres en eventueel een telefoonnummer. Middels een email of brief delen we vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Maasgouw en omliggende plaatsen. Bekijk zelf rustig de aanbiedingen en neem eventueel zelf contact op met een leverancier.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van erkende vloerverwarming installatiebedrijven nabij Beegden

Onderzoek de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat aansluit bij jouw situatie heeft te maken met velerlei variabelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of gaat het om een renovatieproject? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, het gewicht dat de ondervloer aankan, verwarmingsbron en de verwachte kostprijs. Hieronder tref je praktische informatie over de diverse soorten en hun kosten.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij verbouwingen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden neergelegd in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hier kan je dan jouw PVC of tegels leggen. Pluspunten daarvan zijn een kleinere opbouwhoogte en efficiënte warmteafgifte. Je kunt gemakkelijk een offerte op vragen bij een vloerverwarming monteur in Beegden.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Eenvoudig uit te breiden in de toekomst.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Remeha, AWB, Nefit, Intergas, Bosch, Vaillant.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw komt er een laag cement of anhydriet over de vloerverwarmingsbuizen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (bijvoorbeeld wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Vaak toegepast met noppenplaten, krimpnetten en tackerplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Magnum, Danfoss, WTH, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Beegden

Een elektrische vloerverwarming werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Elektrische kabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een kunststof folie komen we in de praktijk veel tegen. Je kunt het zelfs gemakkelijk zelf leggen. Elektrische modellen worden vooral ingezet als bijverwarming. Het wordt toegepast in kamers die niet de hele dag door verwarmd hoeven worden. Het is een ideale oplossing voor de badkamer of een kantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Lage installatiekosten en korte opwarmtijd.
 • Alternatieve keuze is infrarood vloerverwarming.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Beegden

In het geval van infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen moeten dan in deze gleuven gelegd worden. De kokers bevinden zich direct onder de toplaag. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Daarom rekenen we dit tot een goedkope vloerverwarming installatie in Beegden.

 • Speciale bedrijven die snel kunnen infrezen.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Simpel te egaliseren en voordelig qua prijs.

Jouw plek op een milieuvriendelijke manier op temperatuur brengen

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Beegden liggen op gemiddeld €950,00 tot €1875,00. Goede prijsindicaties worden bepaald door allemaal zaken. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Noemenswaardige aspecten die de tarieven beïnvloeden: het soort vloerverwarming, het aantal m2 van de ruimte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In de onderstaande tabel tref je de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Beegden (update maandag, 27 mei 2024).

Aantal M2 oppervlaktePrijzen bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
10 m2€715 – €745€760 – €795
20 m2€850 – €1200€1100 – €1500
45 – 50 m2€2250 – €2900€2575 – €3325
65 – 70 m2€3725 – €4500€4100 – €4875
80 – 85 m2€5200 – €5700€5700 – €6450
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, draadmatten, verdeler, tackerplaten, thermostaat, wapening, noppenplatenen arbeid en BTW (provincie Limburg).

De beste soorten vloerbedekking

Sinds enkele jaren is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn over het algemeen de beste keuze. Disclaimer: enkele soorten werken minder goed. We spreken daarvan bij o.a. vloer van hout met dikke planken of tapijt. Het is slim om informatie in te winnen bij een vakkundige installateur of vloerenverkoper. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw kamer. Informeer naar de aanbiedingen inclusief egaliseren en leggen. In het blok hierna bekijk je samengevat extra informatie over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Soorten vloerverwarming vergelijken.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: mooie dunne vloer, eenvoudig te verwerken, goede thermische constructie.
 • Marmoleum / Linoleum: kies bij voorkeur niet voor een te dik type.
 • Parket of houten vloer: door de isolerende werking is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven uit de buurt

Ben jij aan het kijken naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Beegden? In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou ondersteunen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Grathem, Echt en Baexem.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Populaire ruimtes die je kunt verwarmen

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als bij- en hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren een groot deel van de warmte.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een fijne en lekkere temperatuur in de kamer.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een aangename temperatuur op jouw speel- of hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: een prettige temperatuur bij het klussen.

Check de FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Maasgouw bestaat er op dit moment geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentemaasgouw.nl). Voor vergroenings oplossingen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler waarmee je kamers gaat verwarmen is er wel een ISDE subsidie mogelijk. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Beegden?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.075 voor kleinere oppervlaktes (+/- 10 m2) oplopend tot €5.350 voor 100 m2. De kostprijs kom tot stand door de gewenste installatie (elektrisch of traditioneel), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de afstand tussen de buizen. Hoe korter deze afstand, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd is in praktijk zo’n 8 – 15 jaar. Het precieze rendement is onderhevig aan het soort model, de vloerbedekking maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een goed geïsoleerd huis werkt het systeem een stuk effectiever. Door te kiezen voor gevelisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Beegden, hoe haalbaar is dat?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is iets wat steeds vaker gebeurt. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als voordeligste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Een minpunt van deze aanpak is een vloer die wat omhoog komt. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 6099.

Plaats een reactie