Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Ohé en Laak vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Ohé en Laak? Vloerverwarming betreft een ingebouwde warmtebron die in de vloer is ingebouwd. Je bespaart flink op de energierekening, en het is ook nog eens erg duurzaam. Je geniet van comfortabele gelijkmatige warmte. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook steeds vaker bij renovaties. Op deze website vind je uitgebreide informatie over de bekendste segmenten binnen vloerverwarming en vind je meer info over de actuele prijzen. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Ohé en Laak!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Verspreide verwarming vanuit het hele grondoppervlak.
 • Je houd de wanden vrij want radiatoren zijn niet nodig.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-ohe-en-laak-6109

Vloerverwarming laten leggen in Ohé en Laak

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming installeren best goed te doen. Heb je twee linker handen, of wil je het niet zelf doen? Jouw vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een installateur. Door het inschakelen van een vakman weet je gegarandeerd dat alles naar behoren functioneert. In het bijgaande stappenplan adviseren we in 5 korte stappen waar je precies op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen door een installateur.

 1. Woning specificeren

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Zoals de gang, slaapkamer, badkamer, toilet, woonkamer, berging / schuur. Indien mogelijk kan je nog foto’s, bouwschetsen of tekeningen uploaden.

 2. Overweeg de mogelijke vloerverwarming keuzes

  Neem een besluit over het verwarmingssysteem dat toegepast zal worden. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Veelvoorkomende systemen zijn een warm-water systeem of een installatie op stroom. In diverse huizen is een systeem op basis van infraroodstraling nog een alternatief.

 3. De huidige situatie

  Vertel welke vloerbedekking is toegepast. Bijvoorbeeld een betonvloer of een vlakke vloerbedekking van bijv. tapijt, parket, vinyl, PVC, tegels, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat de actuele situatie is qua ondervloer. Je kunt kiezen voor bijv. een zandcementvloer of hout.

 4. Werkzaamheden inplannen

  Geef door op welk moment de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Misschien moet het met spoed of een aanvraag doen voor later in het jaar. Derhalve kunnen de regionale installatiebedrijven in Ohé en Laak zien of het past in de planning.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Voer de gevraagde gegevens in. Denk dan aan de locatie van je huis, jouw privé mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Middels een email of brief delen wij vrijblijvend 1 – 3 offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Maasgouw en de regio daarbuiten. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vraag offertes op bij van goede vloerverwarming installateurs omgeving Ohé en Laak

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er zijn verschillende type vloerverwarmingssystemen op de markt. Wat bij jouw situatie past komt tot stand door jouw wensen: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Betreft het een nieuwbouwwoning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Waar je ook rekening mee moet houden: het materiaal van de ondervloer (hout of beton), de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de bouw-begroting (prijs). In onderstaande opsomming vind je aanvullende info over de relevante systemen en hun interessante aspecten.

Informatie over droogbouw vloerverwarming

Een droogbouw vloerverwarming is populair aangezien er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze kan zeer interessant zijn. Dat is vooral zo bij renovatiewerkzaamheden en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden geplaatst in speciale noppenplaten en isolatieplaten. Daarop komt direct de afwerkvloer te liggen. De positieve effecten hiervan zijn een korte opwarmingstijd en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Ohé en Laak.

 • Kosten van de installatie zijn beperkt.
 • Voorkomt barsten in de vloer.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Vaillant, ATAG, Remeha, AWB, Bosch.

Informatie over natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit soort verwarmingssystemen komt dus letterlijk in je vloer te liggen. Als gevolg van de temperatuurwisselingen gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit te beheersen is extra wapening noodzakelijk (denk aan staalvezelwapening en wapeningsnetten). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • De vloer behoudt langer zijn warmte.
 • Geen radiatoren nodig bij vloerverwarming als hoofdverwarming.
 • Bekende merken: Danfoss, Warmup, Therminon, WTH, e-Heat, Technea.

De voordelen van elektrische vloerverwarming in Ohé en Laak

Het elektrische systeem werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Losse kabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem zijn enkele bekende voorbeelden. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers waar niet in geleefd wordt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Een andere oplossing is infrarood vloerverwarming.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Ohé en Laak

Als je kiest voor infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Alle verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat warmteverlies niet aan de orde is. Onder aan de streep is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Ohé en Laak.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Goedkope oplossing.

Jouw huis op een voordelige verwarmen opstoken

Kies voor comfortabele en onzichtbare verwarming!

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Ohé en Laak variëren tussen de €1175,00 tot €1875,00. De definitieve prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei facetten. Allereerst worden de tarieven beïnvloed door het feit of je het als hoofd- of bijverwarming gebruikt. Belangrijke keuzes die de prijs bepalen: het soort systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en wat je op de afwerkvloer legt. In de volgende tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Ohé en Laak (update zondag, 14 april 2024).

Ruimte (m2)Onkosten bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
10 m2€695 – €735€750 – €800
20 m2€825 – €1225€950 – €1475
40 – 50 m2€2300 – €2800€2625 – €3400
60 m2€3825 – €4375€4150 – €4775
80 – 90 m2€5100 – €5700€5525 – €6250
Geschatte tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, thermostaat, noppenplaten, verdeler, tackerplaten, wapening en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Op dit moment kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Gietvloer, beton en steen geven de beste prestaties. Tip: sommige afwerkvloeren zijn minder handig om te kiezen. Dit zijn bijvoorbeeld vloer van hout met dikke planken of tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een vakkundige installateur of lokaal vloerenbedrijf. Zij weten precies afwerkvloer rijmt met jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het blok hierna tref je in het kort extra informatie over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Infrezen van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: de hoge thermische geleidbaarheid zorgt dat de warmte snel naar boven komt.
 • Gietvloer of beton: neemt de warmte uitstekend op.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: een houtlook vloer die erg goed samenwerkt.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt ontzettend snel de omgevingswarmte op.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: het beperkt de warmtedoorvoer van onder naar boven.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Zoek je de gegevens van een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Ohé en Laak? In het onderstaande overzicht tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Mogelijk kunnen zij jou verder adviseren en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Op deze website vind je ook installateurs in Maria Hoop, Sint Joost en Koningsbosch.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming is zowel geschikt als hoofd- & bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is je woning volledig afhankelijk van deze warmtebron. Kies je voor bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: na de nacht wakker worden in een fijne omgeving.
 • Zolder: een aangename verwarming in jouw hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Bekijk meer informatie in de FAQ over duurzame verwarming

Hoe hoog is de subsidie voor vloerverwarming in Nederland?

In de gemeente Maasgouw is er geen specifieke vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentemaasgouw.nl). Voor duurzame verwarmingsbronnen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je jouw woning verwarmt is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kan je heel voordelig een lening afsluiten om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoe duur is vloerverwarming laten plaatsen in Ohé en Laak?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €1.375 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot zo’n €5.400 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. De prijs wordt bepaald door de geselecteerde installatie (warm water of elektrisch), het totale oppervlakte van de ruimtes en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Dit is de onderlinge afstand tussen de buizen in centimeters. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Op welke terugverdientijd kan ik rekenen?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is onderhevig aan het type installatie, de toplaag maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een grondig geïsoleerd huis zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Dankzij (spouw)muurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, dubbel glasvoorkom je dat de warmte zomaar kan ontsnappen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Ohé en Laak, is dat haalbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is zeker een mogelijkheid. Hiervoor zijn eigenlijk 2 opties. Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen bovenop de vloer die je al hebt liggen. Een minpunt van deze aanpak is dat je vloerbedekking een stukje de lucht in komt. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Daarbij worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt waar je de buizen dan in legt. Dit is goedkoop en ook snel aan te brengen.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6109.

Plaats een reactie