Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Wessem vergelijken

Jouw huis duurzaam verwarmen met vloerverwarming in Wessem? Het gaat om een verwarmingstype die de vloer van onder gelijkmatig verwarmt. Het helpt om de energiekosten terug te dringen, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Je houd ook nog eens meer ruimte over in je huis. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Op deze website lees je veel info over de hedendaagse soorten vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Wessem!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in jouw huis:

 • Lagere energiekosten.
 • Verwarmt jouw kamer heel gelijkmatig.
 • Geen zichtbare onderdelen op de muur meer.
 • Kan ook koelen tijdens warme zomerdagen.
 • Op afstand te bedienen met een App.
vloerverwarming-wessem-6019

Vloerverwarming laten leggen in Wessem

Als je ervaring hebt met installatiewerk dan is een vloerverwarming aansluiten niet al te moeilijk. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of komt het gewoon even niet uit? De vloerverwarming installeren kan je dan over laten aan een betrouwbare vakman. In dat geval weet je gegarandeerd dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan hieronder adviseren we in 5 korte stappen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen door een expert.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak eventueel concreet welke ruimtes je wilt aanpakken. Bijvoorbeeld woonkamer, badkamer, keuken, toilet, gang, slaapkamer. Indien mogelijk is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Geef je voorkeur door voor een type verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Veelvoorkomende keuzes zijn een watergedragen systeem of een installatie op basis van elektriciteit (stroom). In kleinere huisjes is een toepassing met infrarood absoluut het overwegen waard.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of misschien vloerbedekking zoals linoleum, parket, PVC, tapijt, vinyl, laminaat. Het is ook goed om te vertellen wat de actuele situatie is qua ondervloer. Voorbeelden daarvan zijn een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de bouwvakkers ingepland kunnen worden. Misschien moet het met spoed of nader te bepalen. Derhalve kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Wessem vooraf kijken of er plek is.

 5. Vakbedrijven vergelijken

  Vul jouw gegevens in. Verstrek actuele details als het adres van de woning, mailadres en het telefoonnummer waarop je bereikbaar bent. Middels een email of brief krijg jij 1 tot 3 offertes van gespecialiseerde vloerverwarming bedrijven in Maasgouw en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van de beste vloerverwarming installateurs regio Wessem

De voordelige soorten vloerverwarming uitgelegd

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is afhankelijk van velerlei variabelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Is het een nieuw te bouwen huis of ga jij je oude huis opknappen? Waar je ook rekening mee moet houden: het type ondervloer de draagkracht van de ondervloer, de mate van isolatie en je beschikbare budget. In het onderstaande blok tref je details over de veel gebruikte modellen en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloeren verwarmen

Een droogbouw vloerverwarming is een zeer interessante optie omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze theorie kan zeer interessant zijn. Dit is met name interessant als er op de kosten moeten worden gelet en wanneer de dekvloer reeds goed is. De verwarmingsbuizen worden geïnstalleerd in maatwerk isolatieplaten & noppenplaten. Op dit systeem wordt meteen de vloer gelegd. Pluspunten daarvan zijn een lagere keteltemperatuur en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Wessem.

 • Snellere opwarmtijd dan natbouw.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Een uitstekende optie voor bestaande bouw.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, ATAG, Intergas, Bosch, Nefit, Vaillant.

Natbouw-verwarmingsinstallatie

In de situaties bij natbouw wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Het verwarmingssysteem wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Door de temperatuurwisseling gaat de vloer werken (uitzetten en krimpen). Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (bijvoorbeeld staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit zorgt voor extra stevigheid en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De buizen worden in het beton gestort.
 • Het houdt de vloer langer warm.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: Danfoss, WTH, e-Heat, Therminon, Warmup, Magnum.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Wessem

Een elektrisch systeem is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en vloerverwarmingsfolie zijn enkele bekende voorbeelden. De installatie is niet al te ingewikkeld. Elektrische systemen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Met name in badkamers of een thuiskantoor.

 • Zeer lage gebruikskosten in combinatie met zonnepanelen.
 • Relatief lage installatiekosten.
 • Tevens behoort infrarood vloerverwarming tot de opties.

Vloerverwarming infrezen in Wessem

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Unieke verwarmingsleidingen worden in deze gleuven gelegd. Deze constructies komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit betekent dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat er gering warmteverlies zal optreden. Je bent zo dus zeker van een goedkope vloerverwarming installatie in Wessem.

 • Snelle en praktische methode.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw ruimtes op een innovatieve manier opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Tarieven van vloerverwarming 2024

De tarieven voor het aanleggen van vloerverwarming in Wessem liggen rond de €1250,00 – €2175,00. Goede prijsindicaties zijn natuurlijk afhankelijk van meerdere factoren. Boven alles worden de tarieven beïnvloed door het feit of je een systeem voor hoofdverwarming of bijverwarming wenst. Noemenswaardige facetten die prijsbepalend zijn: het soort systeem, de oppervlakte, de legwijze en de afwerkvloer die je kiest. In onderstaande weergave vergelijk je de verwachte prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Wessem (update zondag, 21 april 2024).

OppervlaktePrijsindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€705 – €740€755 – €785
20 m2€850 – €1275€1050 – €1625
45 m2€2325 – €2850€2650 – €3350
65 – 70 m2€3850 – €4425€4200 – €4750
90 m2 +€5175 – €5725€5625 – €6350
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief aanleggen, wapening, draadmatten, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Limburg).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Op dit moment is vloerverwarming in combinatie met veel vloeren te realiseren. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn over het algemeen de beste keuze. Tip: meerdere vloertypes zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. Dit gaat om o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een specialist of winkel. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna tref je kort en bondig aanvullende info over de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor laminaat vloer.

 • Tegels en steen: een zeer lage warmteweerstand.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: relatief dun materiaal en dus zeer geschikt.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: bespaar op de stookkosten door snelle opwarmtijd.
 • Parket of houten vloer: kies bij voorkeur voor een verlijmde parketvloer.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Adresgegevens van installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Wessem? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Wellicht kunnen zij helpen met advies en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Of informeer bij installateurs in Neeritter, Budel en Ittervoort.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als bij- & hoofdverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming heb je verder geen warmtebronnen nodig. Wil je liever extra bijverwarming? Dan geven bijvoorbeeld radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: heerlijke warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: het hele jaar door een constante temperatuur in het woongedeelte.
 • Slaapkamer: verbeter je slaapritme en nachtrust met een fijne temperatuur.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Veelgestelde vragen (FAQ) over duurzame verwarming

Hoeveel subsidie voor vloerverwarming is er beschikbaar?

In de gemeente Maasgouw heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentemaasgouw.nl). Voor groene installaties zoals een (hybride) warmtepomp of zonnepanelen of zonneboiler waarmee je jouw woning verwarmt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Extra aantrekkelijk voor bijvoorbeeld vloerisolatie. Met behulp van de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de prijzen van vloerverwarming laten plaatsen in Wessem?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.000 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.900 voor 100 m2. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van de gewenste installatie (watergedragen of elektrisch), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement is afhankelijk van het type product, de afwerking en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Door dakisolatie, vloerisolatie, (spouw)muurisolatie, gevelisolatieheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Wessem, zijn daar mogelijkheden voor?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten aanleggen is een optie. Er zijn 2 legwijzes: Als handigste optie kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. Een andere optie is natuurlijk infrezen. Als je daarvoor kiest worden er sleuven in de vloer gefreesd waar de buizen in komen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6019.

Plaats een reactie