Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Linne vergelijken

Wil je een warme woning met vloerverwarming in Linne? Vloerverwarming is een populaire vorm van huisverwarming die de vloer een aangename temperatuur geeft. Je kunt behoorlijk wat energiekosten besparen, en het is ook gunstig voor het klimaat. Het hele jaar door lekkere warme voeten! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar het is ook geschikt voor bestaande vloeren. Via dit portaal vind je handige informatie over de diverse segmenten binnen vloerverwarming en wat de kosten en de terugverdientijd zijn. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Linne!

Belangrijke voordelen van vloerverwarming in je huis:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Veilig en comfortabel verwarmingssysteem.
 • Volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-linne-6067

Vloerverwarming laten leggen in Linne

Als je technisch onderlegd bent dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen best goed te doen. Is dit allemaal nieuw, of komt het niet gelegen? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Op die manier is er geen twijfel of alles op de juiste manier ingeregeld wordt. In ons complete stappenplan specificeren kort maar krachtig waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen via een expert.

 1. Omschrijf jouw woning

  Beschrijf alle kamers van de woning. Schat het aantal vierkante meters oppervlakte en maak een keuze welke ruimtes je wilt aanpakken. Mogelijkheden zijn de gang, badkamer, berging / schuur, keuken, slaapkamer, woonkamer. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Selecteer het type systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Vaak gekozen soorten zijn een watergedragen of een deels elektrische oplossing. In specifieke gevallen is een infrarood oplossing absoluut het overwegen waard.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef aan wat voor vloerbedekking je hebt liggen. Dit kan gaan om alleen een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals parket, PVC, vinyl, laminaat, tegels, linoleum. Vakmannen houden namelijk ook rekening met wat er voor ondervloer aanwezig is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Plannen in de agenda

  Geef door op welk moment de verbouwing gerealiseerd moet worden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Op die manier kunnen de installatiebedrijven in Linne eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Vergelijk de diverse voorstellen

  In deze laatste stap vul je nog wat gegevens in. Denk dan aan je woonadres, e-mailadres en jouw vaste/mobiele nummer. Via de mail delen wij een prijsopgave van erkende vloerverwarming bedrijven in Maasgouw en omgeving. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen regio Linne

Vergelijk de voordelige soorten vloerverwarming

Je kunt kiezen uit meerdere type vloerverwarmingssystemen. De uiteindelijke keuze is mede afhankelijk van een aantal factoren: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Ben je op zoek voor een nieuwbouwhuis of geef je een bestaand huis een opknapbeurt? Andere factoren zijn: de toegepaste ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, de mate van isolatie en de maximale kosten. Hieronder tref je meer uitleg over de beschikbare keuzes en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-systemen

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat er bij de installatie geen natte producten zoals cement nodig zijn. Deze werkwijze wint aan terrein in Nederland. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovaties en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in losse noppenplaten & isolatieplaten. Daarop wordt de definitieve toplaag gelegd. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en directe warmteafgifte. Voor een concrete prijsopgave verwijzen we je naar de vloerverwarming monteur in Linne.

 • Vloer warmt in korte tijd op.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Licht van gewicht, ook geschikt voor houten constructievloer.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. AWB, Nefit, Remeha, Bosch, Intergas, Vaillant.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Wanneer er gekozen wordt voor natbouw wordt het geheel in een laag cement gestort. Zo’n verwarmingssysteem wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom is wapening noodzakelijk die dit opvangt (wapeningsnetten of staalvezelwapening). Dit maak dat je kunt rekenen op een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • Alle systemen met krimpnetten, tackerplaten en noppenplaten.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Lange opwarmtijd omdat de hele cementlaag moet opwarmen.
 • Bekende merken: WTH, Danfoss, Magnum, Warmup, Technea, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Linne

De elektrische variant is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Je hebt meerdere keuzes. Verwarmingskabels die in de vloer gefreesd worden, matten met geïntegreerde verwarmingskabels of een innovatief verwarmingsfolie met verwarmingselementen worden het meest toegepast. Het is relatief gemakkelijk te installeren. Elektrische systemen zijn met name geschikt als bijverwarming. Het is een goede opties voor kamers die je niet constant gebruikt. Denk aan een badkamer of thuiskantoor.

 • Geschikt als bijverwarming.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Infrarood vloerverwarming is geschikt voor zwevende vloeren.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Linne

Als je gaat infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Unieke verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De kokers liggen kort onder de uiteindelijke vloerafwerking. Dit betekent dat de vloer snel warm wordt en dat er zo min mogelijk sprake is van warmteverlies. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Linne.

 • Erg snel aan te leggen en korte opwarmtijd.
 • Je hoeft de deuren niet korter te maken (want geen extra opbouwhoogte).
 • Na plaatsing direct de vloerbedekking leggen.

Jouw woning op een voordelige verwarmen warm maken

Een heerlijke constante temperatuur in huis

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Linne schommelen tussen de €1125,00 – €2400,00. Accurate kostenramingen hangen af van verschillende aspecten. Zo is het doorslaggevend of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere keuzemogelijkheden die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de grootte van de kamer, hoe het gelegd wordt en de toplaag (vloerbedekking). In de volgende tabel delen wij de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Linne (update woensdag, 24 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€695 – €740€770 – €790
20 m2€800 – €1250€1075 – €1550
40 m2€2250 – €2850€2600 – €3325
65 m2€3700 – €4500€4125 – €4775
80 – 85 m2€5125 – €5675€5575 – €6375
Geschatte kosten vloerverwarming leggen inclusief plaatsing, tackerplaten, thermostaat, pompschakelaar, wapening, noppenplaten, draadmatten en uurloon (provincie Limburg).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Disclaimer: enkele types werken minder goed. Denk dan bijvoorbeeld aan tapijt of een dikke houten vloer. Je kunt ook even langsgaan bij een vakman of vloerenwinkel. Zij weten exact wat de meest ideale afwerkvloer is voor jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. Hieronder tref je een toelichting / meer info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming buizen.

 • Tegels en steen: heerlijke warme voeten als je over het natuursteen loopt.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: betaalbaar en een zeer lage warmteweerstand.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: neemt de ondergelegen warmte razendsnel op.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: minder geschikt door isolatiewaarde en dikte.

Installatiebedrijven zoeken

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Linne? In de tabel hieronder tonen wij bedrijfsnamen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Limburg. Eventueel kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Via dit platform zoek je ook naar installateurs in Vlodrop, Swalmen en Posterholt.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Ruimte verwarmen met hoofdverwarming of bijverwarming

Jij kan de vloerverwarming laten plaatsen als hoofd- & bijverwarming. In de situatie van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Als je kiest voor bijverwarming dan zorgen de standaard radiatoren voor de meeste warme.

 • Keuken: een hygiënische en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een gezellige warme sfeer in het leefgedeelte van je woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: ideaal voor mensen die graag (in de winter) klussen in de schuur.

FAQ met veelgestelde vragen over duurzame verwarming

Is er subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Maasgouw is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentemaasgouw.nl). Voor slimme en duurzame producten zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Daarnaast stimuleert de overheid ook vloerisolatie. Met de energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kosten maak ik voor vloerverwarming laten plaatsen in Linne?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €975 voor 10 tot 20 m2 tot gemiddeld €5.950 voor een woningoppervlak van 100 m2. Het tarief wordt bepaald door het soort installatie (elektrisch of met warm water), het aantal m2 woonoppervlakte en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming ben je maandelijks minder kwijt aan energiekosten. De terugverdientijd komt uit tussen de 8 – 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door het type model, de toplaag maar ook met de omstandigheden van de ruimte. In perfect geïsoleerde kamers zal de terugverdientijd een stuk korter zijn. Mede door vloerisolatie, gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glasvoorkom je warmteverlies.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Linne, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Allereerst kan de installateur de vloerverwarming toepassen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor extra opbouwhoogte. Eventueel kun je als 2e keuze kiezen voor infrezen. Wanneer je hiervoor gaat worden in de bestaande betonnen vloer sleuven gemaakt waar je de verwarmingsbuizen in kunt plaatsen. Dit kan soms al in 1 dag gedaan worden.

Geschreven door: Gerrit. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6067.

Plaats een reactie