Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Winssen vergelijken

Jouw woning duurzaam verwarmen en koelen met vloerverwarming in Winssen? Vloerverwarming wil zeggen een zeer zuinig verwarmingssysteem die je onder je vloer aanbrengt. Je energierekening daalt, en het is ook nog eens erg duurzaam. Daarbij heb je geen radiatoren meer aan de muur. Wanneer je kiest voor nieuwbouw is het een logische keuze, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal vertellen we je bruikbare informatie over de beschikbare vloerverwarming categorieën en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Laat dan een offerte / plan opstellen door vloerverwarming installatiebedrijven in Winssen!

Interessante voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Altijd een standaard ingestelde temperatuur.
 • Het neemt geen onnodige ruimte in beslag.
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Minder luchtcirculatie en dus een gezondere lucht.
vloerverwarming-winssen-6645

Vloerverwarming laten leggen in Winssen

Als je zelf veel klust dan is vloerverwarming plaatsen en inregelen een klus die je zelf kunt doen. Heb je hier geen affiniteit mee, of komt het gewoon even niet uit? Een eigen vloerverwarming installeren is dan meer iets voor een expert. Door het inschakelen van een vakman heb je de zekerheid dat de installatie foutloos en efficiënt werkt. In het onderstaande stappenplan verhelderen we in 5 korte onderdelen wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een specialist.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Selecteer bijvoorbeeld badkamer, keuken, berging / schuur, woonkamer, gang, slaapkamer. In veel gevallen kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Maak een keuze voor het soort installatie. Bepaal hiervoor of je iets zoekt als hoofdverwarming of bijverwarming. Gangbare producten zijn een warm-water installatie of een installatie op basis van elektriciteit. In veel situaties is een toepassing met infrarood een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Geef aan welke vloerbedekking is toegepast. Dit kan gaan om een normale dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als PVC, laminaat, parket, tapijt, tegels, vinyl. Het is ook goed om te vertellen wat de huidige staat van de ondervloer is. Zoals een zandcementvloer of hout.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Zodoende kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Winssen vooraf kijken of er plek is.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Vraag de benodigde gegevens in. Het gaat om postcode, straatnaam en huisnummer, jouw e-mailadres en telefoonnummer. Op jouw mail sturen wij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Beuningen en de omliggende regio. Jij kan zelf bekijken op welke aanbieding je wilt ingaan.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van erkende vloerverwarming vakmannen nabij Winssen

Meer info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Wat bij jouw situatie past is onderhevig aan verschillende onderdelen: zoek je iets voor hoofd- of bijverwarming? Gaat het om nieuwbouw of ga je een bestaande woning renoveren? Andere belangrijke zaken zijn type ondervloer (beton, hout of steen), de draagcapaciteit van de huidige ondervloer, de warmtebron (warmtepomp of cv-ketel) en de prijs die je maximaal wilt betalen. In de lijst hierna lees je bruikbare informatie over de te overwegen installaties en hun kosten.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem niet in een cementvloer geplaatst hoeft te worden. Deze toepassing wordt steeds populairder. Vooral als het weinig mag kosten en als er reeds een dekvloer in de woning ligt. De verwarmingsbuizen worden toegepast op innovatieve noppenplaten of isolatieplaten. Hierbovenop komt rechtstreeks de afwerkvloer te liggen. Pluspunten daarvan zijn minder kans op barsten en scheuren en goede warmteafgifte. Informeer bij de vloerverwarming monteur in Winssen.

 • Snellere warmteafgifte.
 • Handig om snel te verwerken in je huis.
 • De opbouwhoogte blijft relatief gering.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Intergas, Bosch, Vaillant, Nefit, Remeha, ATAG.

Natbouw vloerverwarming laten plaatsen

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit type verwarmingssystemen wordt samengesmolten met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur kan de vloer uitzetten en weer krimpen. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening en wapeningsnetten). Dit maak dat je kunt rekenen op een sterke en stabiele vloer en er zullen minder snel barsten optreden.

 • Een degelijk en toekomstbestendige manier van verwarmen.
 • De warmte blijft langer hangen.
 • Waardeverhoging van je woning.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Warmup, Therminon, Danfoss, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Winssen

De elektrische variant werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Er zijn verschillende soorten. Verwarmingskabels, matten met geïntegreerde verwarmingskabels en een kunststof folie zijn enkele populaire mogelijkheden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn zeer relevant voor bijverwarming. Het is zeer interessant voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. De hobbykamer, het thuiskantoor of de badkamer zijn goede voorbeelden.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Gemakkelijk zelf aan te brengen.
 • Eenvoudig de temperatuur per ruimte aanpassen met infrarood vloerverwarming.

Infrezen van vloerverwarming in Winssen

Als je gaat infrezen worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt. Kleine verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De leidingen liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Winssen.

 • Supersnel aangelegd (vaak al binnen 1 dag).
 • Zowel geschikt voor watergedragen als elektrische systemen.
 • Je hoeft geen dekvloer uit te breken.

Jouw woning op een innovatieve manier warm houden

Ontdek het onzichtbare comfort van vloerverwarming

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Winssen liggen tussen de €950,00 tot €1950,00. De uiteindelijke kosten zijn natuurlijk afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Aanvankelijk maakt het nogal uit of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Belangrijke onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het soort installatie, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en de mate van afwerking. In de volgende weergave kan je aan de slag met de normale prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Winssen (update zondag, 21 april 2024).

Ruimte (m2)Kostenindicatie bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
15 m2€695 – €725€765 – €805
20 m2€900 – €1350€950 – €1575
45 – 50 m2€2250 – €2800€2675 – €3250
65 – 70 m2€3700 – €4350€4000 – €4700
80 – 90 m2€5150 – €5800€5525 – €6500
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, pompschakelaar, draadmatten, wapening, thermostaat, tackerplaten, verdeler en arbeidskosten (provincie Gelderland).

Welke afwerkvloeren en vloerbedekking werkt goed?

Vandaag de dag kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Harde materialen zoals keramische tegels of beton zijn een uitstekende match. Disclaimer: meerdere vloeren zijn in combinatie met vloerwarmte minder effectief. We spreken daarvan bij o.a. een dikke parketvloer of karpet/tapijt. Je kunt ook even langsgaan bij een vakbedrijf of vloerenverkoper. Zij kunnen aangeven wat de juiste afwerkvloer is met jouw wensen. Soms is er een totaalpakket aanbieding incl. leggen. In het onderstaande schema vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest populaire vloerbedekkingen. Bekijk ook meer informatie over Vloerverwarming voor houten vloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: de gietvloer is zeer hygiënisch, onderhoudsarm en warmte doorlatend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: niet van echt hout te onderscheiden en zeer goede prestaties.
 • Vinyl: betaalbaar, makkelijk in onderhoud en laten de warmte goed door.
 • Marmoleum / Linoleum: natuurproduct dat omgevingswarmte opzuigt en vasthoudt.
 • Parket of houten vloer: uitsluitend in combinatie met dunne planken en goede onderisolatie.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Een installatiebedrijf voor jouw klus

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Winssen? In de tabel hieronder delen wij contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jouw vragen beantwoorden en de totale kosten berekenen. Dit kan ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Batenburg, Deest en Horssen.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. In de situatie van hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: beleef een wellness ervaring in je eigen douche.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Alle veelgestelde vragen rondom duurzame verwarming (FAQ)

Heb ik recht op subsidie bij het aanleggen van vloerverwarming?

In de gemeente Beuningen kan je geen aanspraak maken op vloerverwarming subsidie (zie www.beuningen.nl). Voor duurzamere verwarmingsbronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen of een zonneboiler die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Door gebruik te maken van een energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen om energiebesparende maatregelen te financieren (de duurzaamheidslening).

Wat betaal je voor vloerverwarming laten plaatsen in Winssen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor 10-15 m2 tot gemiddeld €5.550 voor 100 m2. De verwachte prijs hangt sterk af van het gekozen product (elektrisch of traditioneel), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe dichter de leidingen naast elkaar geplaatst worden, hoe meer de ruimte verwarmd wordt.

Wat is het rendement en de terugverdientijd?

Door je huis duurzamer te verwarmen kan jij er vanuit gaan dat de energierekening zal dalen. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 tot 15 jaar. Het precieze rendement heeft te maken met het type model, de afwerkvloer en ook de toegepaste isolatie onder de vloer. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glasheb je veel minder energie nodig.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Winssen, is dat mogelijk?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer toepassen is absoluut mogelijk. Er zijn grofweg 2 keuzes. Als goedkoopste optie kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Dit zorgt wel voor dat je vloer in hoogte zal toenemen. Je kunt ook kiezen voor infrezen. Daarbij worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waarin de leidingen komen te liggen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 6645.

Plaats een reactie