Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Harreveld vergelijken

Op zoek naar de juiste persoon voor vloerverwarming in Harreveld? Dit is een zeer zuinig verwarmingssysteem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en het is ook beter voor het milieu. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor renovatie klussen is het heel geschikt. Via onze site check je praktische informatie over de actuele typen vloerverwarming en het kostenplaatje. Heb je interesse? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Harreveld!

Populaire voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Het is een volledig onzichtbaar systeem.
 • Koel-functionaliteiten in de zomer (warme buitentemperatuur).
 • Het heeft amper onderhoud nodig.
vloerverwarming-harreveld-7135

Vloerverwarming laten leggen in Harreveld

Als je technisch onderlegd bent dan is een vloerverwarming aansluiten niet zo ingewikkeld. Heb je geen technische kennis, of bespaar je liever wat tijd en stress? Een eigen vloerverwarming installeren is dan wellicht meer iets voor een professional. Daardoor heb je garantie dat het totale systeem goed wordt getest. In ons complete stappenplan verduidelijken we stap-voor-stap wat er allemaal bij komt kijken.

Vloerverwarming laten leggen via een deskundige.

 1. Verstrek info over de verschillende ruimtes

  Omschrijf het type woning. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en selecteer welke ruimtes je wilt verwarmen. Selecteer bijvoorbeeld toilet, slaapkamer, berging / schuur, gang, badkamer, keuken. Indien beschikbaar kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Analyseer de diverse vloerverwarming systemen

  Selecteer een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest bekende keuzes zijn een traditionele watergedragen oplossing of een installatie op stroom. In sommige gevallen is een infrarood oplossing ook interessant.

 3. Huidige vloerbedekking

  Geef door op welke manier je huidige vloer is samengesteld. Dit kan gaan om een betonvloer of misschien vloerbedekking zoals tapijt, vinyl, laminaat, PVC, parket, tegels. Ook is het relevant om info te verstrekken wat voor type ondervloer toegepast is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Uitvoermoment kiezen

  Geef door op welk moment de klus moet worden uitgevoerd. Je kunt kiezen voor een spoedklus of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de regionale installatiebedrijven in Harreveld eerst kijken of er ruimte is voordat zij een offerte maken.

 5. Offertes vergelijken

  Het systeem zal vragen om enkele gegevens. Het gaat om postcode en huisnummer, e-mail en jouw 06-nummer. Middels een email of brief bieden wij kosteloos een een offerte van professionele vloerverwarming bedrijven in Oost Gelre en de regio daarbuiten. Je bent zelf vrij om in te gaan op een van de aanbiedingen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk prijzen van van goede vloerverwarming vakmannen regio Harreveld

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Wat voor jou het beste werkt heeft te maken met verschillende onderdelen: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of een renovatieklus? De keuze wordt ook beïnvloed door het soort ondervloer, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de hoogte van de investering. In de volgende bullets check je nuttige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw vloerverwarming installeren

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat er geen natte producten zoals cement of beton gebruikt worden. Dit concept wordt steeds meer omarmd door aannemers. Dit is met name interessant als het weinig mag kosten en als de dekvloer reeds aanwezig is. De verwarmingsbuizen plaatst men in isolerende isolatieplaten en noppenplaten. Hierover kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder kans op barsten en scheuren en uitstekende warmteafgifte. Je kunt meer info op vragen bij de vloerverwarming monteur in Harreveld.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Snel en eenvoudig te plaatsen.
 • Veel toegepast bij bestaande woningen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, Vaillant, Remeha, ATAG, Nefit, AWB.

Natbouw-installatie

Bij de natbouw variant wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Dit segment verwarmingssystemen wordt dus volledig 1 met vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt is het vrij aannemelijk dat krimping of uitzetting van de vloer zal optreden. Daarom zal de installateur wapening aanbrengen (wapeningsnetten & staalvezelwapening). Het effect daarvan is een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • Een zeer stevige en duurzame fundering.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • De meest populaire methode voor nieuwbouw.
 • Bekende merken: Magnum, Warmup, Technea, e-Heat, WTH, Therminon.

Kiezen voor elektrische vloerverwarming in Harreveld

Een elektrisch systeem is 100% afhankelijk van stroom. Er zijn verschillende soorten. Vloerverwarmingskabels, een slim mattensysteem en een speciaal folie systeem zijn enkele bekende voorbeelden. Een voordeel is dat je het eenvoudig kunt plaatsen. Elektrische toepassingen worden als bijverwarming steeds vaker gekozen. We raden het aan voor ruimtes die je niet veel gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Steeds interessanter door stijgende gasprijzen.
 • Relatief gemakkelijk te leggen.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming in Harreveld

Bij infrezen zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen. Dunne verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De pijpen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit zorgt ervoor dat de vloer snel warm wordt en dat er nauwelijks sprake is van warmteverlies. Al met al is dit een goedkope vloerverwarming installatie in Harreveld.

 • Snelle en praktische methode.
 • Geen extra bouwhoogte nodig.
 • Geen grote verbouwing nodig.

Jouw ruimtes op een duurzame wijze warm maken

Nooit meer last van koude voeten in huis?

Huidige tarieven vloerverwarming 2024

De onkosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Harreveld liggen tussen de €1075,00 tot €2225,00. Goede prijsindicaties komen tot stand door allemaal werkzaamheden. Aanvankelijk wordt de prijs bepaald door of je kiest voor hoofd- of bijverwarming. Variabele keuzes die effect hebben op de kosten zijn: het type verwarmingsinstallatie, de te verwarmen ruimte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In de volgende tabel tref je de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Harreveld (update dinsdag, 16 april 2024).

Totaal m2Kosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 – 15 m2€705 – €735€765 – €805
25 m2€875 – €1200€1150 – €1550
40 m2€2225 – €2800€2525 – €3350
60 m2€3725 – €4475€4100 – €4700
80 – 85 m2€5200 – €5750€5650 – €6400
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, wapening, thermostaat, pompschakelaar, tackerplaten, noppenplaten, draadmattenen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Tegenwoordig werken de meeste afwerkvloeren heel goed met vloerverwarming. Tegels en steen werken het meeste efficiënt. Belangrijk: diverse afwerkvloeren hebben een te hoge thermische weerstand. We spreken daarvan bij o.a. dikke houten vloeren of tapijt / karpet. Je kunt ook even langsgaan bij een vakkundige installateur of plaatselijke leverancier. Zij kunnen aangeven welke afwerkvloer geschikt is voor jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In de volgende weergave lees je stapsgewijs aanvullende info over de meest gelegde vloerbedekkingen. Je kunt ook meer lezen voer Vloerverwarming voor plavuizen.

 • Tegels en steen: lage warmteweerstand en houdt de warmte goed vast.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: kies voor dun laminaat van 8 tot 10 mm dik.
 • Vinyl: goedkope vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Marmoleum / Linoleum: een natuurproduct die de omgevingswarmte snel aanneemt.
 • Parket of houten vloer: krimpen of uitzetten van hout is zeer aannemelijk.
 • Tapijt & karpet: kies voor een speciaal vloerbedekking-vriendelijk tapijt.

Vind een installatiebedrijf

Heb jij een klus op de planning staan en wil je een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Harreveld? In het gedeelte hieronder check je contactgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Soms kunnen zij helpen met advies en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Of informeer bij installateurs in Lichtenvoorde, Zieuwent en Bredevoort.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming kan je laten installeren als hoofd- of bijverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming kan je uit de voeten met uitsluitend deze warmtebron. Wil je liever extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de belangrijkste warme.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: altijd een aangename en constante temperatuur in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: een fijne en aangename hobbykamer.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor vloerverwarming?

In de gemeente Oost Gelre is er helaas geen vloerverwarming subsidie (zie www.oostgelre.nl). Voor duurzame maatregelen zoals een zonneboiler, zonnepanelen of een warmtepomp die jouw verwarming efficiënt aanstuurt kan de ISDE subsidie uitkomst bieden. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij de energiebespaarlening kan je praktisch renteloos geld lenen om diverse energiebesparende maatregelen in je woning toe te passen (duurzaamheidslening).

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Harreveld?

De kosten van vloerverwarming kopen en laten leggen liggen zo tussen plusminus €1.475 voor 10 m2 tot gemiddeld €5.000 voor een hele benedenverdieping van 100 m2. Het definitieve tarief hangt sterk af van het gewenste product (watergedragen of op basis van stroom), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). De installateur doelt hiermee op de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de afstand tussen de buizen, hoe effectiever de ruimte wordt opgewarmd.

Hoe is de huidige terugverdientijd?

Met behulp van duurzame verwarming kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 10 – 16 jaar. Het unieke rendement is afhankelijk van het gewenste product, de ondervloer en tevens de algehele isolatie in de woning. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Mede door gevelisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatie, dubbel glaswerkt jouw verwarmingssysteem veel beter.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Harreveld, is dat een lastig verhaal?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten zien we steeds meer. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als eerste mogelijkheid kan je jouw vloerverwarming aanleggen boven op de vloer die er nu al ligt. Houd hierbij rekening met dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. In dat geval worden er met een speciale vloerfrees sleuven in de vloer gemaakt waar de buizen in geplaatst kunnen worden. De kosten hiervan zijn sterk afhankelijk van het vloeroppervlak.

Geschreven door: Hans. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7135.

Plaats een reactie