Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Kamperveen vergelijken

Genieten van een aangename warmte in huis met vloerverwarming in Kamperveen? Vloerverwarming wil zeggen een ingebouwde warmtebron dat in de vloer wordt geïnstalleerd. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je verlaagt ook jouw CO2 uitstoot. In de zomer kan het jouw woning ook koelen! We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook met oude woningen werkt het uitstekend. Op deze pagina vind je nuttige informatie over de bekendste keuzemogelijkheden qua vloerverwarming en de geschatte kosten van jouw project. Wil jij snel van start? Via deze website vraag je gemakkelijk prijzen op bij vloerverwarming installatiebedrijven in Kamperveen!

Populaire voordelen van vloerverwarming in een woning:

 • Gunstige tarieven als je het vergelijkt met radiatoren.
 • Altijd warme voeten in huis.
 • Je hebt geen radiatoren meer in het zicht.
 • In de zomerperiode kan het systeem ook deels koelen.
 • Te koppelen met slimme thermostaten.
vloerverwarming-kamperveen-8278

Vloerverwarming laten leggen in Kamperveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is een vloerverwarming aansluiten iets waar je veel geld kunt besparen. Heb je hier geen affiniteit mee, of laat je het liever uitvoeren door een deskundige? De vloerverwarming installeren kan je dan beter delegeren aan een deskundige. Zo is er geen twijfel of het allemaal juist aangesloten wordt. In het stappenplan in het volgende gedeelte verduidelijken we stapsgewijs wat je moet doen.

Vloerverwarming laten leggen door een specialist.

 1. Informatie over jouw huis delen

  Het installatiebedrijf moet weten hoe groot de woning is. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en geef aan wat je wensen precies zijn. Mogelijkheden zijn de woonkamer, toilet, slaapkamer, keuken, berging / schuur, badkamer. In veel gevallen kan je jouw opdracht nog aanvullen met foto’s of plattegronden.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort installatie. Belangrijk daarbij is het om hoofd- of bijverwarming gaat. Populaire installaties zijn een warm-water installatie of een volledig elektrische installatie. In woning met weinig oppervlakte is een infrarood product een derde alternatief.

 3. Hoe zit je vloer eruit?

  Geef aan hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of wellicht ligt er nog vloerbedekking als laminaat, linoleum, tegels, PVC, parket, tapijt. Het is ook goed om te vertellen wat er voor ondervloer aanwezig is. Bijvoorbeeld een zandcement vloer of ruwe betonvloer.

 4. Verbouwperiode

  Verstrek de planning wanneer de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Bijvoorbeeld met spoed of juist later in het jaar. Met deze details kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Kamperveen zich eventueel voorbereiden op de klus.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul jouw gegevens in. Denk dan aan adresgegevens, jouw mailadres en jouw 06-nummer. Via de mail krijg jij offertes van de beste vloerverwarming bedrijven in Kampen en de omliggende regio. Je kunt gemakkelijk de aanbiedingen vergelijken en een afspraak plannen.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang prijsopgave van professionele vloerverwarming specialisten omgeving Kamperveen

Voordelen en nadelen van de voordelige soorten vloerverwarming

Vandaag de dag zijn er tal van type vloerverwarmingssystemen. Jouw keuze is onderhevig aan een aantal factoren: hoe groot is de te verwarmen ruimte? Gaat het om nieuwbouw of wil je het op een bestaande vloer aanbrengen? Andere factoren zijn: het type ondervloer de bouwtechnische staat van de ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In het onderstaande blok bieden we details over de veel gebruikte modellen en hun belangrijkste eigenschappen.

Vloerverwarming droog systeem

Een droogbouw vloerverwarming wil zeggen dat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze toepassing kan uitkomst bieden in veel situaties. Vooral bij renovatie klussen en als je de huidige dekvloer niet wilt vervangen. De verwarmingsbuizen worden geïntegreerd in aangepaste noppenplaten & isolatieplaten. Hierover kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De belangrijkste voordelen zijn minder risico op barsten in de vloer en prima warmteafgifte. Vraag meer info op bij de vloerverwarming monteur in Kamperveen.

 • Binnen enkele minuten al voelbare warmte.
 • Kan in zeer korte tijd worden geplaatst.
 • Ook geschikt voor huizen met houten skelet.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Bosch, ATAG, Intergas, Remeha, Vaillant, Nefit.

Natbouw-verwarming

Als je kiest voor natbouw, dan wordt de dekvloer rond de verwarmingsbuizen gegoten. Deze categorie verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Als gevolg van de temperatuurwisselingen moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. De kans hierop is te verkleinen met extra wapening (zoals wapeningsnetten & staalvezelwapening). Dit biedt meer stabiliteit en de kans tot scheuren / barsten wordt teruggebracht tot het minimum.

 • De verwarmingsbuizen komen in het cement te liggen.
 • De warmte wordt een stuk langer vastgehouden.
 • Relatief lange droogtijd, verwarmen kan pas na 6 weken.
 • Bekende merken: Warmup, WTH, Technea, Danfoss, Magnum, e-Heat.

Informatie en voordelen van elektrische vloerverwarming in Kamperveen

Elektrische verwarming in de vloer is een heel ander type installatie en werkt op stroom. Er zijn diverse methodes te kiezen. Het infrezen van verwarmingskabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn de meest populaire toepassingen. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische voorzieningen gebruiken we meestal als bijverwarming (en niet als hoofdverwarming). We zien het vaak terug in ruimtes die minder intensief worden gebruikt. Een goed voorbeeld is de badkamer.

 • Uitstekende combinatie met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • Je kan infrarood vloerverwarming ook zelf aanleggen.

Infrezen van vloerverwarming installaties in Kamperveen

Wanneer je alles laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Speciale verwarmingsleidingen worden in deze gleuven neergelegd. De kokers liggen om die reden kort onder de vloer. Dit maakt dat de opwarmtijd erg kort is en dat er gering warmteverlies zal optreden. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Kamperveen.

 • Snelle en praktische methode.
 • De uiteindelijke vloer zal niet veel hoger komen te liggen.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw huis op een milieuvriendelijke wijze verwarmen en koelen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Vergelijk kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Kamperveen liggen op gemiddeld €975,00 – €1975,00. Accurate kostenramingen komen tot stand door allerlei factoren. Aanvankelijk is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Andere onderdelen die effect hebben op de kosten zijn: het type systeem, de oppervlakte, hoe het gelegd wordt en het soort afwerkvloer. In het volgende blok kan je aan de slag met de standaard prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Kamperveen (update zondag, 14 juli 2024).

Woonoppervlak (m2)Tarieven bijverwarmingPrijsindicatie hoofdverwarming
15 m2€695 – €735€755 – €785
20 m2€875 – €1225€1000 – €1650
40 – 45 m2€2225 – €2800€2675 – €3275
60 – 70 m2€3750 – €4475€4025 – €4775
80 – 90 m2€5200 – €5675€5625 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installatie, wapening, tackerplaten, verdeler, noppenplaten, thermostaat, pompschakelaar en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Wat zijn de meest geschikte vloerbedekkingen?

Hedendaags kan je bijna elke afwerkvloer wel kiezen in combinatie met vloerverwarming. Beton, gietvloeren en stenen tegels zijn een uitstekende match. Notitie: enkele soorten werken minder goed. Dit gaat om o.a. tapijt of parket. Je kunt dit ook navragen bij een expert of vloerenverkoper. Zij weten exact wat de juiste afwerkvloer is met jouw situatie. Soms is er zelfs een all-in aanbieding inclusief vloer. In de opsomming hieronder verstrekken we kort en bondig de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor tapijtvloer.

 • Tegels en steen: een zeer aanbevolen vloertype dat de warmte goed opneemt.
 • Gietvloer of beton: ideaal met een met polyurethaan gietvloer.
 • PVC: dun materiaal, krasbestendig en warmte doorlatend.
 • Laminaat: kijk altijd op de verpakking of het werkt met vloerverwarming.
 • Vinyl: voordelig en snel te leggen op praktische elke ondervloer.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooi natuurproduct dat snel opgewarmd is.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: sommige soorten tapijt isoleren te goed.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Kamperveen? Hieronder tonen wij gegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Mogelijk kunnen zij jou op weg helpen en een gerichte prijsopgave maken. Eventueel ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in Zalk, Genemuiden en s-Heerenbroek.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Kies ik voor bij- of hoofdverwarming?

Vloerverwarming is toe te passen als bij- & hoofdverwarming. Als je kiest voor hoofdverwarming is een andere warmtebron niet meer noodzakelijk. Wanneer je zoekt naar een bijverwarming oplossing dan bieden vaak radiatoren de belangrijkste warme.

 • Keuken: ideaal voor een heerlijke grote leefkeuken.
 • Badkamer: behaaglijke warmte in de douche voor het hele gezin.
 • Woonkamer: een fijne zithoek zorgt voor ultieme sfeer in huis.
 • Slaapkamer: een aangename temperatuur als je ’s ochtends wakker wordt.
 • Zolder: met elektrische verwarming een hobbykamer verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

FAQ: alles wat je moet weten over duurzame verwarming

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Kampen is er geen concrete vloerverwarming subsidie (zie www.kampen.nl). Voor duurzame energiebronnen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kan je wel een ISDE subsidie krijgen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om zijn of haar woning duurzamer te maken. Wij noemen dit ook de duurzaamheidslening.

Hoeveel kost vloerverwarming laten plaatsen in Kamperveen?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van €875 voor zo’n 15 m2 – 20 m2 tot gemiddeld €5.400 voor een groter huis (100 m2). De kostprijs kom tot stand door het geselecteerde systeem (elektrisch of met warm water), het woonoppervlakte (m2) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe lang is de actuele terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd ligt tussen de 12 tot 15 jaar. Het uiteindelijke rendement is mede afhankelijk van het gewenste model, de dekvloer en de totale thermische schil van het huis. In ideaal geïsoleerde panden kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, dubbel glaszorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Kamperveen, is dat ingewikkeld?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is zeker haalbaar. Je hebt twee mogelijkheden. Als handigste mogelijkheid kan je de vloerverwarming laten leggen direct op de reeds aanwezig vloerbedekking. Een minpunt van deze aanpak is een stukje extra opbouwhoogte. Om dit te voorkomen kan je gaan voor infrezen. Bij deze aanpak maak je eerst sleuven in de huidige anhydrietvloer of zandcement dekvloer waarin de leidingen komen te liggen. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Anne. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8265, 8278.

Plaats een reactie