Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Glane vergelijken

Altijd warme voeten met vloerverwarming in Glane? Dit is een watergedragen of elektrisch systeem die onder nagenoeg elke vloer te leggen is. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je bent ook nog eens milieubewust bezig. Een mooi alternatief voor de radiatoren! Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Via dit portaal delen we alles over de huidige keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en leer je meer over de gemiddelde tarieven. Heb je interesse? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Glane!

Populaire voordelen van vloerverwarming in je woning:

 • Energiezuinige verwarming.
 • Geen last van trek en tocht in huis.
 • Een volledig onzichtbaar systeem.
 • Houdt de warmte buiten de deur in de zomer.
 • Mensen met stofallergie hebben minder last.
vloerverwarming-glane-7585

Vloerverwarming laten leggen in Glane

Wanneer je een beetje handig bent dan is de installatie van vloerverwarming een klus die je zelf kunt doen. Is zo’n systeem echt nieuw voor je, of wil je het professioneel laten doen? Zo’n vloerverwarming installeren kan je dan beter laten doen door een betrouwbare vakman. Zodoende heb je garantie dat het allemaal juist aangesloten wordt. In het bijgaande stappenplan delen we stap-voor-stap wat er allemaal nodig is.

Vloerverwarming laten leggen bij een specialist.

 1. Geven een toelichting op de ruimtes

  Geef een toelichting op alle ruimtes. Geef door hoeveel m2 vloer je hebt en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Zoals de toilet, badkamer, berging / schuur, woonkamer, gang, slaapkamer. Mogelijk kan je foto’s of bouwtekeningen toevoegen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies het soort systeem. Hiervoor dien je eerst te weten of het een hoofd- of bijverwarming is. Veel gekozen types zijn een watergedragen systeem of een deels elektrische oplossing. In kleinere huisjes kan een infrarood systeem een derde alternatief.

 3. Wat heb je nu op de vloer liggen?

  Specificeer hoe de vloer is opgebouwd. Het antwoord kan zijn enkel een dekvloer of een afgewerkte vloerbedekking zoals linoleum, laminaat, tapijt, PVC, tegels, parket. Het is ook belangrijk dat je aangeeft wat het materiaal van de ondervloer is. Je kunt kiezen voor bijv. een zand-cement of anhydriet dekvloer.

 4. Opleverdatum vaststellen

  Bespreek in welke week de werkzaamheden kunnen plaatsvinden. Het kan gaan om een spoedklus of juist later in het jaar. Aan de hand van deze gegevens kunnen samenwerkende installatiebedrijven in Glane eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Offertes vergelijken

  Voer de gevraagde gegevens in. In de basis gaat het om postcode, straatnaam en huisnummer, e-mail en telefoonnummer. Via de mail delen we offertes van ervaren vloerverwarming bedrijven in Losser en omliggende plaatsen. Kies de beste aanbieding en plan de eerste afspraak in.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van gespecialiseerde vloerverwarming specialisten omgeving Glane

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

De voordelen van de type vloerverwarmingssystemen variëren sterk. Jouw ideale systeem is afhankelijk van een aantal factoren: wil je een compleet systeem als hoofdverwarming (of juist bijverwarming)? Is het een nieuw te bouwen huis of gaat het om een renovatieproject? Verder wordt er gekeken naar of het een houten of zandcementen ondervloer is, de huidige staat van de aanwezige ondervloed, in hoeverre de woning geïsoleerd is en je beschikbare budget. In onderstaande opsomming bekijk je handige informatie over de meest populaire soorten en hun positieve kenmerken.

Droogbouw-installatie

Een droogbouw vloerverwarming is het overwegen waard omdat het systeem bovenop de vloerconstructie komt te liggen. Deze aanpak wint aan terrein in Nederland. In situaties bij renovatieprojecten en bij een dekvloer die in optimale conditie is. De verwarmingsbuizen worden toegepast op voorgevormde isolatieplaten of noppenplaten. Hierbovenop kan de vloerenlegger direct de afwerkvloer leggen. Pluspunten daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en effectieve warmteafgifte. Meer voordelen en toepassingen vraag je op bij de vloerverwarming monteur in Glane.

 • Komt direct onder je leefvloer te liggen.
 • Weinig sloopwerkzaamheden noodzakelijk.
 • De vloer komt niet hoger te liggen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. Vaillant, Nefit, Intergas, ATAG, Remeha, AWB.

Natbouw vloerverwarming installeren

Bij de natbouw variant komt er een “natte” laag over je verwarming heen. Dit soort verwarmingssystemen wordt een met de vloer. Doordat het beton langzaam opwarmt moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Daarom wordt er extra wapening aangebracht (zoals staalvezelwapening & wapeningsnetten). Hierdoor verkrijg je een extra sterke vloer en je hebt zo minder kans op barsten of scheuren.

 • De verwarmingsbuizen worden letterlijk in de vloer geplaatst.
 • Aangename temperatuur door gelijkmatige verdeling van warmte.
 • Meestal aangebracht bij nieuwbouw.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, e-Heat, WTH, Danfoss, Magnum.

Ervaar het gemak van elektrische vloerverwarming in Glane

Het elektrische systeem is een populaire manier van verwarmen met stroom. Deze toepassing kent verschillende alternatieven. Verwarmingskabels, speciale voorgeïnstalleerde matten en een folie met verwarmingsbanen zijn hiervan enkele voorbeelden. Vooral met zonnepanelen erg interessant! Elektrische producten zijn populaire keuzes voor bijverwarming. Het is een goede opties voor ruimtes die minder intensief worden gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Werkt geweldig met zonnepanelen.
 • Een gunstige korte opwarmtijd.
 • De infrarood vloerverwarming wordt veel toegepast bij sanitair.

Infrezen van een vloerverwarmingssysteem in Glane

Bij infrezen worden er met een machine sleuven in een bestaande vloer gemaakt. Nieuwe verwarmingsleidingen leg je dan in deze aangemaakte gleuven. De kokers liggen kort onder de afwerklaag. Dit heeft als gevolg dat jouw vloer snel lekker warm is en dat het warmteverlies beperkt blijft. Kortom: een goedkope vloerverwarming installatie in Glane.

 • Nauwkeurige verdeling van de leidingen d.m.v. de freesmachine.
 • Geschikt als bij- en hoofdverwarming.
 • Je hoeft geen nieuwe dekvloer te laten leggen.

Jouw ruimtes op een slimme wijze verwarmen

Altijd een behaaglijk warme woning?

Overzicht met kosten vloerverwarming 2024

De huidige kosten voor het aanleggen van vloerverwarming in Glane schommelen tussen de €925,00 tot €2400,00. De exacte kosten zijn afhankelijk van allerlei werkzaamheden. Ten eerste wordt de prijs bepaald door of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Variabele onderdelen die prijsbepalend zijn: het soort vloerverwarmingssysteem, de oppervlakte, welke (sloop)werkzaamheden noodzakelijk zijn en het soort afwerkvloer. In onderstaande weergave krijg je inzicht in de indicatie van prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Glane (update vrijdag, 12 april 2024).

Grootte (m2)Onkosten bijverwarmingKostenindicatie hoofdverwarming
15 m2€690 – €725€755 – €790
25 m2€900 – €1350€1075 – €1575
40 m2€2325 – €2750€2650 – €3350
70 m2€3700 – €4425€4075 – €4800
85 – 90 m2€5250 – €5750€5575 – €6275
Gemiddelde kosten vloerverwarming leggen inclusief installeren, draadmatten, verdeler, thermostaat, noppenplaten, tackerplaten, wapeningen arbeid en BTW (provincie Gelderland).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Hedendaags is bijna elke vloer geschikt voor vloerverwarming. Natuursteen en tegels zijn een uitstekende match. Tip: bepaalde soorten bieden een minder efficiënte warmtedoorlaatbaarheid. We spreken daarvan bij o.a. houten vloeren en tapijt. Win informatie in bij een specialist of een regionaal verkooppunt. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het volgende blok vind je stapsgewijs aanvullende info over de meest interessante vloerbedekkingen. Of klik eerst door voor meer informatie over Kosten van vloerverwarming.

 • Tegels en steen: een uitstekende warmtegeleiding.
 • Gietvloer of beton: troffelvloeren en steentapijt zijn super hittegeleidend.
 • PVC: een goedkopere vloer die de warmte goed doorlaat.
 • Laminaat: kies bij voorkeur voor een dunne plank.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: grote kans dat het hout gaat werken.
 • Tapijt & karpet: kies bij voorkeur voor een speciaal dun tapijtsoort.

Installatiebedrijven uit de regio

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Glane? In het onderstaande overzicht vind je adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Gelderland. Wellicht kunnen zij jou verder adviseren en een prijsvoorstel doen (eventueel ook voor onderhoud, reinigen en spoelen). Bekijk ook installateurs in Bentelo, Overdinkel en Hengevelde.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke kamers kan ik verwarmen?

Vloerverwarming is een prima keuze voor bij- of hoofdverwarming. Wanneer je gaat voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: perfect voor een hygiënische en aangename leefkeuken.
 • Badkamer: niets zo fijn als lekkere warme voeten na het douchen.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: een fijne temperatuur als je in de ochtend ontwaakt.
 • Zolder: een hobby- of speelkamer comfortabel verwarmen.
 • Berging / Garage / Schuur: sla je persoonlijke spullen op in een verwarmde ruimte.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Hoe kan ik subsidie voor vloerverwarming aanvragen?

In de gemeente Losser heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.gemeentelosser.nl). Voor milieuvriendelijke energiesystemen zoals een zonneboiler, warmtepomp of zonnepanelen waarmee je kamers gaat verwarmen is er vaak wel ISDE subsidie aan te vragen. Met name ook interessant voor vloerisolatie. Dankzij een energiebespaarlening kun jij tegen een hele scherpe rente geld krijgen om jouw huis duurzamer te maken. Dit heet ook wel de duurzaamheidslening.

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Glane?

De investeringen in vloerverwarming kopen en laten leggen zijn gemiddeld zo’n €1.475 voor 10-15 m2 tot wel €5.900 voor een grote ruimte van 100 m2. De prijsindicatie kom tot stand door het gewenste systeem (elektrisch of watergedragen), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe kleiner de afstand is tussen de pijpen, hoe efficiënter het systeem een kamer kan verwarmen.

Is het een goede investering met een snelle terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming dalen de stookkosten. De terugverdientijd bedraagt gemiddeld 12 tot 15 jaar. Het exacte rendement komt tot stand door de geselecteerde installatie, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In perfect geïsoleerde kamers kan een optimaal rendement worden behaald. Door te kiezen voor vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, dakisolatieblijft de warmte beter in huis hangen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Glane, kan dat gemaakt worden?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten installeren is zeker een mogelijkheid. Er zijn twee manieren van aanbrengen: Als handigste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen direct op de huidige dekvloer. Het gevolg is wel dat je vloer in hoogte zal toenemen. De duurdere optie is infrezen. Daarbij zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar je de buizen dan in legt. Deze manier is relatief voordelig.

Geschreven door: Martijn. Laatste update: 1 april 2024
Postcodegebied: 7585.

Plaats een reactie