Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Zalk vergelijken

In contact komen met een specialist in vloerverwarming in Zalk? Dit is een een lage temperatuur verwarmingssysteem die jouw vloer opwarmt. Je kunt een verlaging van de energiekosten realiseren, en je draagt jouw steentje bij aan een beter klimaat. Ook geeft het een betere luchtkwaliteit. Het wordt vaak geïntegreerd in nieuwbouw, maar ook voor oudere huizen is het een prima oplossing. Op deze pagina verstrekken we handige informatie over de meest toegepaste keuzes binnen het vloerverwarming assortiment en met welke kosten je rekening moet houden. Wil jij direct besparen? Vraag dan om advies of een gerichte offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Zalk!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in jouw woning:

 • Direct lagere energiekosten.
 • Elke ruimte warm houden op 1 constant niveau.
 • Het zit in de vloer (geen zichtbare elementen).
 • Werkt ook voor bestaande vloeren.
 • Een zeer onderhoudsarm systeem.
vloerverwarming-zalk-8276

Vloerverwarming laten leggen in Zalk

Als je een ervaren klusser bent dan is een vloerverwarming aansluiten een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of bespaar je liever wat tijd en stress? De vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een expert. Zo ben je er zeker van dat alles naar behoren functioneert. In het stappenplan in het volgende gedeelte specificeren stapsgewijs waar je allemaal op moet letten.

Vloerverwarming laten leggen bij een professional.

 1. Woning specificeren

  Allereerst is het handig om jouw woning te specificeren. Deel plattegronden, m2 vloeroppervlakte en vertel eventueel om welke ruimtes het gaat. Selecteer bijvoorbeeld keuken, toilet, woonkamer, gang, badkamer, berging / schuur. Tevens kan je de opdracht verduidelijken met extra foto’s of tekeningen.

 2. Soorten vloerverwarming vergelijken

  Kies een soort verwarmingssysteem. Een belangrijk uitgangspunt is of je iets zoekt voor hoofd- of bijverwarming. De meest gangbare types zijn een systeem op basis van water of een volledig elektrische installatie. Voor sommige woningen zijn infrarood matten onder de vloer een derde alternatief.

 3. De huidige situatie

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Bijvoorbeeld alleen een dekvloer of een hoogwaardige vloerafwerking zoals vinyl, laminaat, PVC, tegels, tapijt, linoleum. Ook is het relevant om info te verstrekken wat het materiaal van de ondervloer is. Het gaat vaak om een houten vloerdelen met balken of beton.

 4. Planning van de werkzaamheden

  Bespreek in welke week de klus moet worden uitgevoerd. Misschien moet het met spoed of juist later in het jaar. Hiermee kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Zalk op voorhand kijken of zij ruimte hebben.

 5. Vergelijk de voorwaarden en prijzen

  Vul de velden zo compleet mogelijk in. Het gaat om jouw adres, mailadres en eventueel een telefoonnummer. Via mail of per post delen wij offertes van professionele vloerverwarming bedrijven in Kampen en omliggende plaatsen. Vergelijk de offertes en kies de beste aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Ontvang gratis offertes van van gespecialiseerde vloerverwarming installatiebedrijven nabij Zalk

Praktische info over de voordelige soorten vloerverwarming

Er worden allerlei type vloerverwarmingssystemen verkocht. Wat voor jou het beste is is mede afhankelijk van meerdere zaken: kijk jij naar oplossingen als hoofdverwarming (i.p.v. bijverwarming)? Zoek je iets voor een nieuwe woning of wordt het op een bestaande vloer gelegd? Wat ook van invloed is: de toegepaste ondervloer, de kwaliteit van de ondervloer, de mate van isolatie en de maximale kosten. In de lijst hierna bieden we handige informatie over de beschikbare keuzes en hun interessante aspecten.

Droogbouw-systeem

Een droogbouw vloerverwarming betekent dat er vloerverwarming op de bestaande vloer komt te liggen. Deze aanpak wordt meer en meer toegepast. Dit is bijvoorbeeld populair bij renovatiewerkzaamheden en wanneer je wilt besparen op de kosten. De verwarmingsbuizen worden toegepast op losse noppenplaten en isolatieplaten. Hier komt direct de afwerkvloer te liggen. De belangrijkste pluspunten zijn minder risico op barsten in de vloer en prettige warmteafgifte. Of dit geschikt is voor jouw woning kan je navragen bij de vloerverwarming monteur in Zalk.

 • Warmt sneller op dan natbouw.
 • Minimale kans op uitzetten van de vloeren.
 • Er is minder opbouwhoogte nodig.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant, Bosch.

Natbouw vloerverwarming installeren

In de situaties bij natbouw worden de buizen in de zand-cementspecie gestort. Dit type verwarmingssystemen wordt volledig geïntegreerd met de vloer. Vanwege de snelle wisseling van temperatuur moet je rekening houden met uitzettingen en krimping van de vloer. Om dit proces te minimaliseren kan wapening worden toegepast (denk aan wapeningsnetten en staalvezelwapening). Hierdoor verkrijg je een sterke en stabiele vloer en de kans op barsten of scheuren is zo een stuk kleiner.

 • Verzamelnaam voor alle systemen waar beton of cement nodig is.
 • De vloer kan de warmte langer vasthouden.
 • Het in gebruik nemen van het systeem duurt wat langer.
 • Bekende merken: WTH, e-Heat, Therminon, Warmup, Magnum, Danfoss.

Pluspunten van elektrische vloerverwarming in Zalk

Elektrische verwarming in de vloer werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Je kunt dit op veel manieren realiseren. Losse kabels, speciale matten die zijn voorzien van dunne verwarmingskabels en het elektrische foliesysteem worden het meest toegepast. Met name interessant als je zonnepanelen hebt. Elektrische producten worden vooral ingezet als bijverwarming. We raden het aan voor kamers die je niet constant gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

 • Alleen geschikt voor kleinere ruimtes.
 • Je hebt maar een dunne ondervloer nodig.
 • Infrarood vloerverwarming kan makkelijk verwerkt worden.

Voordelen van vloerverwarming infrezen in Zalk

Als je gaat infrezen worden er sleuven in de vloer gefreesd. Kleine verwarmingsleidingen in de gemaakte gleuven toegepast. De leidingen zullen kort onder de afwerkvloer komen te liggen. Dit heeft als gevolg dat je profiteert van een korte opwarmtijd en dat het warmteverlies beperkt blijft. Het is een heel goedkope vloerverwarming installatie in Zalk.

 • Een korte opwarmtijd van de vloer.
 • Geen probleem met drempels en deuren (weinig hoogteverschil).
 • Eenvoudig te egaliseren en erg betaalbaar.

Jouw woning op een duurzame wijze behaaglijk maken

Kies voor zuinige en comfortabele vloerverwarming!

Bekijk de kosten van vloerverwarming 2024

De prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Zalk kost globaal gezien tussen de €1300,00 – €2025,00. De precieze kosten komen tot stand door allerlei werkzaamheden. Om te beginnen zijn er grote prijsverschillen of je iets zoekt voor bijverwarming of hoofdverwarming. Belangrijke zaken die effect hebben op de kosten zijn: het soort verwarmingsinstallatie, het woonoppervlak, of je kiest voor natbouw of droogbouw en wat je op de afwerkvloer legt. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Zalk (update dinsdag, 23 juli 2024).

Ruimte (m2)Prijzen bijverwarmingOnkosten hoofdverwarming
10 m2€705 – €735€755 – €805
20 m2€875 – €1200€1075 – €1500
40 – 45 m2€2275 – €2775€2675 – €3225
70 m2€3725 – €4350€4050 – €4800
90 m2 +€5200 – €5750€5575 – €6375
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen incl. montage, noppenplaten, tackerplaten, draadmatten, pompschakelaar, wapening, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Overijssel).

Welke vloerbedekkingen werken goed samen?

Op dit moment kan je vloerverwarming toepassen op heel veel soorten vloeren. Tegels of een natuurstenen vloer zijn het best te combineren. Disclaimer: sommige constructies hebben een te hoge thermische weerstand. Denk dan bijvoorbeeld aan massief houten vloeren of tapijt. Je kunt dit ook navragen bij een vakman of winkel. Zij weten exact welke afwerkvloer past bij jouw woning. Soms bieden zij een interessante aanbieding met leggen. In het onderstaande schema check je stapsgewijs de eigenschappen van de meest gekozen vloerbedekkingen. Lees ook meer informatie over Vloerverwarming voor parketvloer.

 • Tegels en steen: een uitstekende geleidingscoëfficiënt.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: betaalbare vloer die de warmte eenvoudig doorlaat.
 • Laminaat: neem een dun laminaat van bijvoorbeeld 8 mm dik.
 • Vinyl: optimaal product voor een goede thermische situatie.
 • Marmoleum / Linoleum: werkt uitstekend met watergedragen en elektrische systemen.
 • Parket of houten vloer: kan uitzetten of krimpen dus minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Vind installatiebedrijven in de regio

In contact komen met een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Zalk? Hieronder tonen wij namen en adressen van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Overijssel. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Bekijk ook installateurs in IJsselmuiden, Grafhorst en Wilsum.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Het verschil tussen hoofd- en bijverwarming

Je kunt vloerverwarming in de woning kiezen als hoofd- en bijverwarming. Wanneer je kiest om te gaan voor hoofdverwarming zijn er geen andere warmtebronnen nodig. Kijk jij naar opties voor extra bijverwarming? Dan zorgen de standaard radiatoren voor de hoofdzakelijke warmte.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: comfortabel sanitair in de ochtend en de avond.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: optimaal slaapcomfort in het verwarmde slaapvertrek.
 • Zolder: ideaal als je hier een hobbykamer of speelkamer van hebt gemaakt.
 • Berging / Garage / Schuur: perfect als je graag wat wil klussen in je schuur.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Kan ik ook subsidie voor vloerverwarming krijgen?

In de gemeente Kampen heb je geen recht op vloerverwarming subsidie (zie www.kampen.nl). Voor milieuvriendelijkere maatregelen zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw verwarming efficiënt aanstuurt is er mogelijk wel een ISDE subsidie verkrijgbaar. Dit geldt ook voor vloerisolatie. Middels de energiebespaarlening kan je heel aantrekkelijk een geldbedrag krijgen voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Zalk?

De prijzen van vloerverwarming kopen en laten leggen schommelen tussen de €825 voor 15 m2 tot gemiddeld €5.250 voor 100 m2. De verwachte prijs kom tot stand door het soort installatie (elektrisch of warm water systeem), het gebruiksoppervlak (in m2 gerekend) en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de leidingen. Hoe korter de buizen bij elkaar liggen, hoe meer je zult merken van de verwarming.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Door je woning energiezuinig te verwarmen kun je rekenen op een verlaging van de stookkosten. De terugverdientijd is gemiddeld genomen 8 – 15 jaar. Het definitieve rendement komt tot stand door het type systeem, de afwerkvloer maar ook hoe het zit met de isolatiewaarden. In een optimaal geïsoleerde woning kan een optimaal rendement worden behaald. Door het toepassen van vloerisolatie, gevelisolatie, dubbel glas, (spouw)muurisolatiezorg je dat de warmte in de winter in je huis blijft.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Zalk, is dat kostbaar?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer laten leggen is geen probleem. Je hebt twee mogelijkheden. Allereerst kan je jouw vloerverwarming aanleggen direct op de huidige dekvloer. Let op: dit kan zorgen voor extra opbouwhoogte. Als alternatief hiervan kun je gaan infrezen. Wanneer je hiervoor gaat ga je eerst sleuven in de bestaande zandcement dekvloer maken waar de buizen precies in passen. Dit hoeft niet altijd veel duurder te zijn.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 juli 2024
Postcodegebied: 8276.

Plaats een reactie