Vloerverwarming installeren
• Betrouwbare & kwalitatieve service
• Verschillende soorten systemen
• Erkende installateurs vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Vloerverwarming Helenaveen vergelijken

Op zoek naar een installateur voor vloerverwarming in Helenaveen? Vloerverwarming betreft een watergedragen of elektrisch systeem die de vloer met warm water verwarmt. Je bent minder kwijt aan energiekosten, en je bent ook milieuvriendelijk bezig. Een zeer fijne en comfortabele manier van verwarmen. We zien het veel terug bij nieuwbouw, maar ook in oude gebouwen werkt het prima. Op vloerverwarmingsinstallatie.nl vind je veel info over de beschikbare typen vloerverwarming en krijg je inzicht in de gemiddelde kosten. Heb je interesse? Informeer dan naar de prijzen d.m.v. een offerte bij vloerverwarming installatiebedrijven in Helenaveen!

Aantrekkelijke voordelen van vloerverwarming in huis:

 • Snel kosten besparen op de CV-installatie (zonder radiatoren).
 • Fijne warme vloer zorgt voor warme voeten.
 • Je ziet het niet zitten in de vloer (of op de wanden).
 • Zorgt ook voor verkoeling als het buiten warm is.
 • Weinig onderhoud en bediening op afstand (App).
vloerverwarming-helenaveen-5759

Vloerverwarming laten leggen in Helenaveen

Heb jij kennis van techniek en loodgieterswerk dan is de installatie van vloerverwarming een prima uitdaging. Heb je twee linker handen, of heb je geen zin in gedoe? Je nieuwe vloerverwarming installeren is dan waarschijnlijk meer een klus voor een betrouwbare vakman. Op die manier weet je zeker dat het totale systeem goed wordt getest. In het stappenplan in het volgende gedeelte vertellen we je in 5 korte stappen waar je zoal aan moet denken.

Vloerverwarming laten leggen bij een deskundige.

 1. Omschrijf type woning

  Omschrijf het type woning. Meet op hoeveel M2 je nodig hebt en beslis welke kamers je wilt laten behandelen. Zoals de badkamer, keuken, gang, toilet, slaapkamer, berging / schuur. Indien aanwezig is fotomateriaal ook erg relevant voor de installateur.

 2. Verdiep je in de verschillende vloerverwarming technieken

  Selecteer een soort verwarming. Dit hangt ook af van of het een bij- of hoofdverwarmingssysteem is. Vaak gekozen producten zijn een warm-water systeem of een systeem dat werkt op elektriciteit. Soms is een systeem op basis van infraroodstraling zeker ook interessant.

 3. Kenmerken van de huidige vloer

  Omschrijf hoe de vloer is opgebouwd. Je kunt kiezen uit een cement dekvloer of vloerafwerking als PVC, parket, tapijt, tegels, vinyl, linoleum. Het is ook goed om te vertellen wat voor ondervloer er is. Opties zijn o.a. een anhydriet vloer of een houten ondervloer.

 4. Verbouwperiode

  Geef door op welk moment jij wil dat de vakman het systeem komt plaatsen. Zit je te denken aan een spoedklus op korte termijn of een aanvraag doen voor later in het jaar. Met die informatie kunnen de beschikbare installatiebedrijven in Helenaveen eerst kijken of er een installateur beschikbaar is in die periode.

 5. Bekijk de prijsvoorstellen

  Voer de gevraagde gegevens in. Deel persoonlijke informatie als jouw adres, mailadres en jouw nummer voor aanvullende vragen. Per mail delen wij kosteloos een een offerte van ervaren vloerverwarming bedrijven in Deurne en de omliggende regio. Per mail of telefonisch kan je ingaan op een aanbieding.

Vloerverwarming offertes vergelijken?

Vergelijk tarieven van van populaire vloerverwarming installatiebedrijven nabij Helenaveen

Advies over de voordelige soorten vloerverwarming

Er zijn veel type vloerverwarmingssystemen om uit te kiezen. Jouw keuze is afhankelijk van velerlei variabelen: Hoe groot en hoe oud is het huis? Gaat het om nieuwbouw of ga jij je oude huis opknappen? Andere factoren zijn: het soort ondervloer, de vloerbedekking die nu aanwezig is op de ondervloer, in hoeverre de woning geïsoleerd is en de prijsindicatie. Hieronder check je meer info over de relevante systemen en hun positieve kenmerken.

Droog vloerverwarmingssysteem

Een droogbouw vloerverwarming is relatief gemakkelijke manier omdat je het kunt aanleggen zonder natte producten zoals beton of cement. Deze toepassing wordt voor veel woning steeds aantrekkelijker. Vooral als de budgetten summier zijn en als er al een dekvloer aanwezig is. De verwarmingsbuizen worden verwerkt in slimme isolatieplaten & noppenplaten. Daarop kan jij direct een vloerbedekking aanbrengen. De gevolgen daarvan zijn een gunstige opbouwhoogte en fantastische warmteafgifte. Vraag ook informatie op bij de vloerverwarming monteur in Helenaveen.

 • Op elke soort vloer te leggen.
 • Relatief snel te leggen.
 • Ook erg geschikt voor bestaande huizen.
 • Werkt met CV-ketels van o.a. ATAG, Bosch, Nefit, AWB, Intergas, Remeha.

Natbouw vloerverwarming

In de situaties bij natbouw worden de verwarmingsbuizen in de dekvloer aangebracht. Zo’n verwarmingssysteem wordt dus letterlijk in je vloer gestort. Doordat het beton langzaam opwarmt zal de vloer uitzetten en krimpen. Er wordt daarom vaak gekozen voor aanvullende wapening (denk aan wapeningsnetten of staalvezelwapening). Daarmee realiseert men een stabielere ondervloer en het verkleint ook de kans op barsten of scheuren.

 • De verwarming wordt in het beton verwerkt.
 • Optimaal behoud van warme temperaturen in de woning.
 • Na installatie moet nog een tijd wachten met gebruik.
 • Bekende merken: Therminon, Warmup, Magnum, WTH, e-Heat, Danfoss0Helenaveen

  Een volledig elektrisch product werkt – zoals de naam al zegt – op stroom. Het aanleggen kan op meerdere manieren. Elektrische kabels, een slim mattensysteem en vloerverwarmingsfolie zijn het overwegen waard. Het is een uitstekende combinatie met zonnepanelen. Elektrische installaties zijn met name geschikt als bijverwarming. Een aantrekkelijke keuze voor ruimtes die je niet veel gebruikt. We zien het veel terug in badkamers.

  • Perfect voor een badkamer of thuiskantoor.
  • Relatief gemakkelijk te leggen.
  • Een eventueel alternatief is infrarood vloerverwarming.

Vloerverwarming infrezen in Helenaveen

Als je het systeem laat infrezen zullen er eerst sleuven in de huidige dekvloer gemaakt worden. Kleine verwarmingsleidingen worden in de gleuven aangebracht. De buizen komen hierdoor kort onder jouw vloer te liggen. Dit maakt dat je geniet van een snelle opwarmtijd en dat warmteverlies niet aan de orde is. Dit maakt het een goedkope vloerverwarming installatie in Helenaveen.

 • Je vloer zal erg snel opwarmen.
 • Geen zorgen maken over extra opbouwhoogte.
 • Een betaalbare en relatief eenvoudige oplossing.

Jouw ruimtes op een slimme wijze opstoken

Comfort, gemak en geld besparen?

Bekijk kosten vloerverwarming 2024

De actuele prijzen voor het aanleggen van vloerverwarming in Helenaveen liggen rond de €1275,00 – €1925,00. De uiteindelijke kosten worden gecalculeerd op basis van diverse onderdelen. Zo is de prijs sterk afhankelijk van of de installaties geschikt zijn voor hoofdverwarming i.p.v. bijverwarming. Alternatieve keuzemogelijkheden die invloed hebben op de prijs zijn: het soort verwarmingsinstallatie, de kamers die je wilt verwarmen, of je kiest voor natbouw, droogbouw of infrezen en het soort dekvloer. In de volgende tabel tref je de doorsnee prijzen van traditionele vloerverwarming leggen in Helenaveen (update maandag, 20 mei 2024).

OppervlakteOnkosten bijverwarmingTarieven hoofdverwarming
10 m2€715 – €725€755 – €795
20 – 25 m2€950 – €1325€1100 – €1450
50 m2€2350 – €2750€2675 – €3250
60 – 70 m2€3850 – €4350€4150 – €4775
80 – 90 m2€5150 – €5725€5700 – €6350
Gemiddelde tarieven vloerverwarming leggen inclusief aanleggen en inregelen, draadmatten, wapening, noppenplaten, tackerplaten, thermostaat, verdeler en vergoeding voor de arbeid (provincie Noord-Brabant).

De beste soorten vloerbedekking

Tegenwoordig kan je elke soort vloer wel combineren met vloerverwarming. Tegels of een natuurstenen vloer geven de beste prestaties. Advies: enkele types hebben een te hoge thermische weerstand. We hebben het dan over o.a. houten vloeren en tapijt. Voor meer info plan je een afspraak in bij een specialist of showroom. Zij vertellen je graag welke afwerkvloer matcht met jouw ruimte. Soms bieden zij een speciale aanbieding met legservice. In het blok hierna lees je samengevat de kenmerken van de meest geplaatste vloerbedekkingen. Of zie aanvullende informatie over Vloerverwarming slangen.

 • Tegels en steen: Het beste vloermateriaal voor gebruik met vloerverwarming.
 • Gietvloer of beton: een polyurethaan kunstharsvloer werkt goed icm vloerwarmte.
 • PVC: dunne, warmtegeleidend en verkrijgbaar in honderden kleuren.
 • Laminaat: op de verpakking staat of het geschikt is voor vloerverwarming.
 • Vinyl: thermische weerstand van maximaal 0,15 m² K/W is vereist.
 • Marmoleum / Linoleum: een mooie onderhoudsarme vloer die de warmte goed opneemt.
 • Parket of houten vloer: over het algemeen is hout minder geschikt.
 • Tapijt & karpet: van nature een isolerende werking, waardoor het minder geschikt is.

Overzicht met lokale installatiebedrijven

Ben je op zoek naar een installatiebedrijf voor het installeren van vloerverwarming in Helenaveen? Op deze pagina tonen wij adresgegevens van loodgieters en verwarmingsinstallateurs in Provincie Noord-Brabant. Indien beschikbaar kunnen zij jou op weg helpen en een offerte voor je maken. Dit geldt ook voor reinigen of spoelen. Doorzoek ook installateurs in Liessel, Bakel en Vlierden.

Er zijn geen installatiebedrijven gevondenn
In deze plaats zijn er nog geen installatiebedrijven gevonden. Meld jouw bedrijf nu gratis aan. Via deze link voeg je eenvoudig jouw installatiebedrijf toe.

Welke ruimtes ga jij verwarmen?

Vloerverwarming kan je inzetten als hoofd- en bijverwarming. In het geval van hoofdverwarming is de nieuwe installatie de enige warmtebron. Is het de bedoeling dat de installatie gaat draaien als bijverwarming? Dan bieden vaak radiatoren de meeste warmte in huis.

 • Keuken: geen radiatoren maar een ruime en comfortabele leefkeuken.
 • Badkamer: een efficiënte verwarming van de douche.
 • Woonkamer: televisie kijken, goede gesprekken en gezellige avondjes in jouw warme woning.
 • Slaapkamer: en goede nachtrust en heerlijk opstaan in een warme omgeving.
 • Zolder: hier wordt veelal elektrische verwarming toegepast.
 • Berging / Garage / Schuur: altijd een constante temperatuur in de garage.

Duurzame verwarming FAQ: de meest gestelde vragen op een rij

Is er een subsidieregeling beschikbaar voor vloerverwarming?

In de gemeente Deurne is er geen vloerverwarming subsidie (zie www.deurne.nl). Voor milieuvriendelijke installaties zoals een warmtepomp, zonneboiler of zonnepanelen die jouw woning zonder fossiele brandstoffen gebruikt kun je wel een ISDE subsidie aanvraag indienen. Dit kan ook een uitkomst bieden voor vloerisolatie. Via een energiebespaarlening leen je zeer voordelig geld voor het betalen de de investingen om het huis te verduurzamen (duurzaamheidslening).

Wat zijn de actuele tarieven van vloerverwarming laten plaatsen in Helenaveen?

De tarieven van vloerverwarming kopen en laten leggen variëren van om en nabij de €925 voor 10 tot 20 m2 tot wel €6.300 voor grotere klussen van 100 m2. De kostprijs kom tot stand door het soort systeem (watergedragen of elektrisch), de oppervlakte van het huis en de hart-op-hart afstand (H.O.H.). Zo noemen we de onderlinge afstand tussen de buizen. Hoe dichter de buizen bij elkaar liggen, hoe optimaler de warmteafgifte is.

Hoe zit het met terugverdientijd?

Dankzij duurzame verwarming krijg je te maken met een gunstige energierekening. De terugverdientijd ligt tussen de 10 tot maximaal 15 jaar. Het persoonlijke rendement is mede afhankelijk van het geselecteerde systeem, de ondervloer maar ook van de ruimte waar deze is toegepast. In een optimaal geïsoleerde woning zal het rendement effect snel naar voren komen. Middels dubbel glas, dakisolatie, (spouw)muurisolatie, vloerisolatielaat je warmte niet onnodig aan de woning ontglippen.

Vloerverwarming voor bestaande woning in Helenaveen, is dat een optie?

Ja, vloerverwarming op een bestaande vloer aansluiten is een optie. Je hebt twee mogelijkheden. Als makkelijkste mogelijkheid kan je vloerverwarming leggen boven op de vloer die er nu al ligt. Dit zorgt wel voor een paar centimeter extra opbouwhoogte. De duurdere optie is infrezen. Wanneer je hiervoor gaat zal een vakman sleuven in de bestaande dekvloer frezen waar de buizen precies in passen. Vaak kan dit in slechts één werkdag worden gedaan.

Geschreven door: Sandra. Laatste update: 1 mei 2024
Postcodegebied: 5759.

Plaats een reactie